Päivitetty 18.08.2022

Kotia etsivä koira: ERIC NORTHMAN


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Happy Dogs Moreni
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.8.2022
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi

Paikallisessa varastorakennuksessa vahteina toimineet kaksi narttukoiraa olivat tiineenä ja saivat yhteensä 14 pentua. Pentuja ei voitu pitää varastossa, joten Eric Northman ja Bill Compton tuotiin tarhalle muiden pentujen kanssa. Eric ja Bill ovat mahdollisesti veljeksiä, toki täyttä varmuutta meillä ei tästä ole.
Eric Northman asuu tarhan takapihalla yhdessä noin kymmenen muun pennun kanssa. Kaikki pennut ovat jokseenkin tottumattomia ihmisiin, Eric sieltä ihan reippaimmasta päästä.
Eric Northman on kaunis harmaa pentu, utelias ja sosiaalinen, joka uskaltaa lähestyä tarhalla vierailevia aktiivejamme. Alkuun se on toimijoidemme vierailusta hämillään ja haukkuu meille kuten kaikki muutkin pennut, mutta kerää nopeasti rohkeutta tulla namien perässä tutustumaan. Haukkuu jonkin verran kiihtyessään tai jos jännittää. Noin 20 minuutin tutustumisen jälkeen antaa jo rapsutella reippaasti.
Eric vaikuttaa olevan tosi leikkisä tyyppi, haluisi leikkiä ihmisenkin kanssa ja alkaa hammastella. Ei tukeudu paljon muihin koiriin, kuten muut pennut. Uskaltaa itsekseenkin tulla ihmisen vierelle. Näyttää olevan kovasti namien perään.
Eric on sen verran mutkattoman oloinen nuori herra, että saattaisi hyvin pärjätä ainoanakin koirana monenlaisessa ympäristössä. Ericin tulevalta kodilta toivomme ymmärrystä ja tahtoa tukea ja opastaa tottumatonta nuorta koiraa matkalla kotikoiraksi positiivisin koulutusmetodein ja aikaa antaen. Eric Northmanista ei ainakaan tässä iässä vielä ole sohvaperunaksi, eli etsimme Ericille kohtalaisen aktiivista kotia.
Eric Northman oli kesäkuussa noin 18 kiloa ja 46 cm korkea, ja aikuispaino saattaa lähennellä hyvinkin jopa 28-30 kiloa. Eric on vielä nuori pentu, ja kasvaa aikuistuessaan kokoa ja massaa.

 

Päivitykset
14.8.2022
Eric Northman etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eric Northman saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eric on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eric Northmanin yhteyshenkilönä toimii Ida Ekman

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.