Kotia etsivä koira: ERIC NORTHMAN

Eric on kaunis, paksuturkkinen ja innokas koira, joka osoittaa kiinnostusta ihmisiä kohtaan. Hän on kehittynyt huomattavasti arasta ja tuumailevasta pennusta uteliaaksi ja huomiosta nauttivaksi koiraksi, joka tarvitsee aktiivista kotia ja kärsivällistä ohjausta.
Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio: 50 cm/20-25 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.12.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Paikallisessa varastorakennuksessa vahteina toimineet kaksi narttukoiraa olivat tiineenä ja saivat yhteensä 14 pentua. Pentuja ei voitu pitää varastossa, joten Eric Northman ja Bill Compton tuotiin tarhalle muiden pentujen kanssa. Eric ja Bill ovat mahdollisesti veljeksiä, toki täyttä varmuutta meillä ei tästä ole. Eric Northman asui tullessaan tarhalle tarhan takapihalla yhdessä noin kymmenen muun pennun kanssa. Kaikki pennut olivat jokseenkin tottumattomia ihmisiin. Eric Northmanista on sittemmin kasvanut kaunis, paksuturkkinen, iso, nuori koira ja se asuu nykyään häkissä yhdessä aran narttu koiran kanssa. Eric on mahdollisesti laumanvartijamix.

Eric on monen tarhalla kasvaneen koiran tavoin hieman tottumaton ja esimerkiksi ihmisen kosketus hieman jännittää. Eric on kuitenkin tarhalla olon aikana kehittynyt valtavasti ja alun aran sekä tuumailevan koppaan turvaa hakevan koiran tilalle on kasvanut innokas ja ihmisistä kiinnostunut koira, joka uskaltaa syödä nameja ihmisen kädestä ja antaa silittää selästä. Aiemmin Eric on hakenut häkkitoveristaan tukea, mutta nykyisin koirakaverin ollessa kovin arka, on Eric joutunut selviytymään jännittävistä tilanteista itsenäisesti. Ericin voisi ajatellakkin pärjäävän perheen ainoana koiran, vaikkei koirakaveristakaan olisi haittaa.

Etsimme Ericille kotia rauhalliselta alueelta perheeltä, jolla on halua tarjota hänelle aikaa ja tukea uudessa elämäntilanteessaan. Eric tarvitsee runsaasti liikuntaa ja älyllistä stimulaatiota, kuten nuori koira yleensä. Hänellä ei ole kokemusta kodissa asumisesta, joten kaikki normaalit asiat ovat hänelle uusia ja jännittäviä. Eric tarvitsee kärsivällistä ohjausta uusien asioiden opettelussa, joten uuden kodin tulisi olla sitoutunut kärsivällisyyteen. Myös positiiviset ja koiralähtöiset koulutusmenetelmät ovat tärkeitä. Eric on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20-25 kiloa.

Päivitykset

10.12.2023

Eric Northmanilta kuulumisia! Eric tavattiin lokakuussa tarhalla ja kaikkien yllätykseksi poika otti vierailijat avosylin vastaan. Ennen kun vierailijat edes ehtivät Ericin häkkiin, poika hyppi jo valtavan innoissaan häkin aitaa vasten. Kun vihdoin vierailijat saapuivat Ericin häkin sisälle tervehtimään tyyppiä, Eric hyppi vierailijoita vasten. Ericin aiemmasta arkuudesta ei näyttänyt olevan tietoakaan: Eric söi reippaasti nameja kädestä, antoi koskea ja jopa silittää selästä. Vaikka ihmisen kosketus olikin Ericin mielestä alkuun hieman outoa, eihän pikkuinen ole siihen tottunutkaan että saisi kaiken huomion ja silitykset itselleen, tuumaili Eric kuitenkin että olihan se ihan kivaa.

Välillä hämmennyksen hetkiäkin tuli vierailun aikana ja silloin Eric koki että flirttailu sekä leikkiasentoon meno ovat hyviä toimintamalleja. Vierailijoiden mukana tullut kamerakin kiinnosti ja Eric osoitti sitä kohtaan uteliaisuutta. Vieraiden satunnainen yskintä hieman säikäytti, mutta nopeasti sekin unohtui ja vierailijoita taas haisteltiin kiinnostuneesti. Marilenan mukaan Eric “overly friendly” ja että tämä ei ole koskaan kuullut Ericin haukkuvan tarhalla. Eric oli lokakuussa hieman laihassa kunnossa eli tulevassa kodissa terveellinen painon nousu olisi hyväksi. Pääsisipä ihanainen Eric pian tarhalta pois oman perheen luokse. <3

16.07.2023

Suloinen Eric tavattiin toimijoidemme toimesta kesäkuussa. Eric yllätti tapaamisella sillä hän oli odotettua reippaampi sekä reipastui jo lyhyessä ajassa paljon. Yksi toimijoistamme meni tervehtimään Ericiä ja hänen häkkitoveria Jonnaa häkin sisälle. Aluksi Eric oli tulijasta hieman hämillään, mutta reipastui kuitenkin mukana tulleista herkuista. Vierailun ensimmäiset minuutit Eric vietti hetkiä niin turvakoppinsa sisällä kuin ulkopuolellakin. Kuitenkin jo hetken tutustumisen jälkeen uuteen ihmiseen, Eric viihtyi täysin koppansa ulkopuolella reippaana sekä seuraili uuden ihmisen touhuja. Vierailun loppupuolella Eric antoi myös vierailijan rapsuttaa hieman kaulasta ja leuan alta. Aiempina vierailukertoina Eric oli ottanut paljon tukea häkkitoverista Jonnasta, mutta tällä kertaa vuorot olivat vaihtuneet ja Eric oli reippaana eturintamassa eikä hakenut yhtään Jonnasta tukea. Ericistä on lisätty uusia kuvia. Mistä löytyisi tämän niin kauniin ja herttaisen pojan koti?

17.03.2023

Toimijamme kävivät moikkaamassa Ericiä helmikuussa, ja se olikin Ericille jännittävää se! Eric kävi useasti kopissaan keräämässä rohkeutta, ja välillä myös kurkistelee kopista vieraita. Suhtautuu kuitenkin vieraisiin positiivisesti ja uteliaana, ja katsoo mallia häkkitoveriltaan Jonnalta. Jonna tuntuu olevan Ericille iso ja tärkeä tuki. Ericillä on upea, paksu turkki. Ericin ei kuulla haukkuvan laisinkaan.

14.08.2022

Eric Northman etsii nyt omaa kotiaan adoptio-ohjelmassamme!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eric saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eric on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Ericin kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

Tutustu myös näihin: