Päivitetty 17.06.2015

Kodin saanut koira: ELLAH


9/14

9/14

ELLAH

* Noin 2-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.11.2014
Romanian kaduille syntyy päivittäin lukuisia uusia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Osa koirista jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille tarhoille, osa katoaa. Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi pelastetuista on pikkuinen emo Ellah. Syyskuussa 2014 paikalliset kyläläiset huomasivat Ellahin, joka piileskeli pentujensa kanssa tien laidalla puukasan alla. Ellahin onneksi kyläiset olivat, vastoin Romanialaisia tapoja, koiramyönteisiä ja huolestuivat pentueesta. He pyysivät paikalle eläinsuojelija Mandru Luizan, joka tuli miehensä kanssa katsomaan koiria. Ellah osoittautui heti erittäin ystävälliseksi  ja antoi Luizan tutkia pentuja ilman ongelmia. Niinpä Luiza päätti ottaa koko pesueen mukaan kotiinsa ja näin Ellah päätyi lopulta Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

Luiza kuvaa Ellahia kiltiksi ja tasapainoiseksi koiraksi, joka on sosiaalinen ihmisten seurassa. Ellahin ja pentujen lisäksi Mandruilla asuu useita koiria sekä kissoja ja myös näiden kanssa Ellah tulee hyvin toimeen. Neiti ei hauku turhia, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Kooltaan Ellah on pieni, painoa sillä on noin 6kg.

Harkitessasi Ellahin adoptointia, huomioithan että koiran luonne voi muuttua sen saavuttua uuteen kotiin. Perustaidot, kuten sisäsiisteys, hihnakävely ja yksinolo voivat olla hukassa. Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan koiran koulutukseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen.

16.11.2014
Ellah on tulossa Suomeen 29.11.2014. Tämän jälkeen neitiin on mahdollista käydä sovitusti tutustumassa. Vielä parempi olisi, jos Ellah pääsisi lentämään suoraan omaan kotiinsa. Joten jos olet kiinnostunut Ellahista tositarkoituksella ja valmis sitoutumaan koiraan sen loppuelämän, niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä, niin otathan yhteyttä varaajaan.

23.11.2014
Ellah on löytänyt oman kodin Suomesta.

4.12.2014
Ellahin oli tarkoitus lentää Suomeen 29.11. Valitettavasti sillä kuitenkin todettiin eläinlääkärin tarkastuksessa patellaluksaatio molemmissa polvissa. Ellahin toinen polvi operoitiin tänään ja sen täytyy toipua tästä leikkauksesta, ennen kuin toinenkin polvi voidaan leikata. Ellah pääsee näin ollen muuttamaan Suomeen vasta toisen leikkauksen jälkeen.

17.1.2015
Pitkän odotuksen jälkeen Ellah pääsi tänään vihdoin omistajiensa luokse. Onnea Ellah ja perhe!

17.6.2015
Pitkä odotus palkittiin, kun 17.1.2015 Suomeen saapui Ellah, tuttavallisemmin Ella. Ellan oli tarkoitus tulla kotiin jo aiemmin, mutta juurin ennen lentoa sillä todettiin molempien polvien luksaatiot. Niinpä Ella jäi Romaniaan operoitavaksi.

Ella on sopeutunut Suomeen ja uuteen perheeseensä hyvin. Kotiväki kuvaa tyttöä sanoilla “hyvin rakastettava, kiltti ilopilleri”. Myös polvien kuntoutus etenee hyvin. Ella on käynyt fysioterapiassa ja vesialtaassa jumppaamassa eikä polvista ole haittaa arkielämässä.

Kiitos Ellan omistajille ​kuulumisista ja tytön hyväksi tehdystä työstä. Oikein ihanaa kesää koko perheelle!

Ellah tullaan  luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Ellahin kodinetsinnässä auttoi Taija M.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.