Kodin saanut koira: NAZCA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Nazca kurkkii 5/2015

Nazca kurkkii 5/2015

NAZCA

* narttu

* noin 2-3v

* steriloitu

 

 

 

 

 

10.1.2015
Tämä sympaattinen ja ystävällinen pandamainen koiraneiti, pelastettiin Oltenitan kunnalliselta tarhalta, kesäkuussa 2014. Se oli Nazcan pelastus. On olemassa sellaiset kuin Nazcan linjat, Nazcan autiomaahan tehtyjä, erilaisia suuria kuvioita. Kun näkee Nazcan, huomaa miten sopiva tuo nimi hänelle on :).
Nazca on sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Hän on erittäin aktiivinen sekä tykkää kovasti leikkiä.
Olisi mahtavaa jos tyttö pääsisi pois tarhalta, omaan kotiinsa, nauttimaan elämästä. Nazca on tällä hetkellä yhetistyökumppanimme Suflete Dragin tarhalla Jilavassa, Anda ja Alina Murgun luona.

Nazca on noin 40-45cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 17-18kg.

8.2.2015
Nazcan löytää edelleen Jilavan tarhalta odottamassa sitä omaa perhettä ja kotia. Suflete Dragin Alina Murgu kertoo, että Nazca tykkää kovasti juosta ja hyppiä ja on yhä iloinen, ystävällinen oma itsensä. Nazcasta voisi siis mahdollisesti saada oivan harrastekoiran ja lenkkiseuran, kunhan oikea ihminen tulisi kohdalle. Muutamia uusia kuvia lisätty.

22.3.2015
Kulkurien aktiivit näkivät myös Nazcan maaliskuun Romanian reissullaan. He kertoivat Nazcan suhtautuvan ujosti vieraisiin, Nazca hakeutui piiloon eikä tullut luokse houkuteltaessa. Nazca kuitenkin pysyi rauhallisena eikä panikoinut, jännitti kuitenkin sen verran ettei halunnut tulla luokse.

On muiden koirien kanssa edelleen leikkisä ja iloinen joten rauhallinen, kiltti ja itsevarma koirakaveri voisi olla hyvä tuki ja roolimalli Nazcalle uudessa kodissa. Väistää muita koira häkissä, joten on enemmän alistuvainen kuin dominoiva.

Koiratarhan stressaava ympäristö on vaikuttanut Nazcaan ja kunhan Nazca pääsisi rauhallisempaan ympäristöön omaan kotiin, tyttö reipastuisi varmaan.

12.5.2015
Nazca on hieman reipastunut sitten maaliskuun reissun. Vieläkin uudet ihmiset jännittää mutta nyt tyttö heilutti häntää aidan vieressä ja osoittaa muutenkin enemmän mielenkiintoa kuin viimeksi. Nazca antaa koskea vaikka jännittää.

Aktiivimme kuivailevat Nazcaa todella iloiseksi koiraksi. Perusluonteeltaan Nazca siis on iloinen ja sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Nazca on lihavoitunut paljon ja olisi erittäin hyvä saada ylimääräiset kilot karsittua.

Missä tämän perusluonteeltaan kiltin ja elämäniloisen tytön koti on, jossa voisi taas puhjeta kukkaan?

18.06.2015
Nazca varattiin muualla ja pääsee nyt viettämään kotikoiran elämää Ranskaan. Onnea Nazca!

Yhteydenotot otti vastaan Mia Takolander.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: