Kodin saanut koira: CHARLIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

01/2015

01/2015

 

CHARLIE

* n. 4-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

15.9.2014

Charlie on pelastettu Petrosanin kunnalliselta tappotarhalta viime vuoden lokakuussa ja siitä asti se on asunut Alina Stanin yksityisellä koiratarhalla. Nyt onkin Charlien vuoro päästä Kulkureiden adoptio- ohjelmaan etsimään sitä loppuelämän kotiaan.

Charlie, n. 8 kg ja korkeutta n. 30-35 cm, on pieni ja pippurinen tapaus. Charliella on taipumus yrittää pomottaa pienempiä koiria, mutta isompien koirien kanssa tätä ongelmaa ei ole havaittavissa. Tästä syystä Charlie asustaakin tarhalla nykyään häntä isompien koirien kanssa. Alinan mukaan ideaali koti sosiaaliselle Charlielle olisikin koti jossa olisi 1-2 isoa, ei pomoteltavaa koiraa. Varsinaisesti aggressiivinen Charlie ei ole toisille koirille eikä hyökkäile kimppuun, mutta sopivassa seurassa poika yrittää näyttää olevansa pomo.

Pienestä koostaan huolimatta Charlien rotuperimässä on selvästi jotain vahvempaa koirarotua, jonka takia Charlielle etsitäänkin jo koirakokenutta kotia. Aluksi Charlie on uusille ihmisille hieman ujo eikä kovin luottavainen, mutta tutustuttuaan ihmiseen poika muuttuu ystävälliseksi, aktiiviseksi ja leikkisäksi. Charlie tykkää niin naisista, miehistä kuin lapsistakin ja sopiikin myös koiria ymmärtävään lapsiperheeseen. Asumismuodoksi Charlie kelpuuttaa niin kerros-, rivi- kuin omakotitalonkin.

Alinan mukaan Charlie on täydellinen koira mutta ei sovellu ihmiselle, joka etsii sohvaperunaa. Charlie tuleekin vaatimaan kodiltaan tarpeeksi aktiviteettia ja kunnon tapakasvatuksen. Charlie osaa kävellä hihnassa mallikkaasti ja nauttiikin suunnattomasti hihnalenkeistä. Remmirähjäystä Charlie ei harrasta vaan osaa käyttäytyä hihnassa myös muiden koirien läsnäollessa.

Kesällä Charlie kärsi iho-ongelmista, niinkuin kaikki muutkin tarhan koirat. Tämä oli allerginen reaktio hyttysiin, joita viime kesänä oli poikkeuksellisen paljon. Nyt Charlien iho on taas kunnossa ja poika onkin valmis matkaamaan loppuelämän kotiinsa.

Charlie etsii kotia, jossa koiran ottamista on tarkkaan harkittu. Hetken mielijohteesta koiraa ei tule ottaa vaan tulee muistaa että parhaassa tapauksessa Charlie ilostuttaa omistajansa elämää vielä seuraavat 10 vuotta.

19.5.2015

Charlielle lisätty uusia kuvia.

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

13.6.2015

Charlie matkusti omaan kotiinsa.

Varaajana toimi Saila.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: