Päivitetty 19.06.2015

Kodin saanut koira: CHARLIE


01/2015

01/2015

 

CHARLIE

* n. 4-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

15.9.2014

Charlie on pelastettu Petrosanin kunnalliselta tappotarhalta viime vuoden lokakuussa ja siitä asti se on asunut Alina Stanin yksityisellä koiratarhalla. Nyt onkin Charlien vuoro päästä Kulkureiden adoptio- ohjelmaan etsimään sitä loppuelämän kotiaan.

Charlie, n. 8 kg ja korkeutta n. 30-35 cm, on pieni ja pippurinen tapaus. Charliella on taipumus yrittää pomottaa pienempiä koiria, mutta isompien koirien kanssa tätä ongelmaa ei ole havaittavissa. Tästä syystä Charlie asustaakin tarhalla nykyään häntä isompien koirien kanssa. Alinan mukaan ideaali koti sosiaaliselle Charlielle olisikin koti jossa olisi 1-2 isoa, ei pomoteltavaa koiraa. Varsinaisesti aggressiivinen Charlie ei ole toisille koirille eikä hyökkäile kimppuun, mutta sopivassa seurassa poika yrittää näyttää olevansa pomo.

Pienestä koostaan huolimatta Charlien rotuperimässä on selvästi jotain vahvempaa koirarotua, jonka takia Charlielle etsitäänkin jo koirakokenutta kotia. Aluksi Charlie on uusille ihmisille hieman ujo eikä kovin luottavainen, mutta tutustuttuaan ihmiseen poika muuttuu ystävälliseksi, aktiiviseksi ja leikkisäksi. Charlie tykkää niin naisista, miehistä kuin lapsistakin ja sopiikin myös koiria ymmärtävään lapsiperheeseen. Asumismuodoksi Charlie kelpuuttaa niin kerros-, rivi- kuin omakotitalonkin.

Alinan mukaan Charlie on täydellinen koira mutta ei sovellu ihmiselle, joka etsii sohvaperunaa. Charlie tuleekin vaatimaan kodiltaan tarpeeksi aktiviteettia ja kunnon tapakasvatuksen. Charlie osaa kävellä hihnassa mallikkaasti ja nauttiikin suunnattomasti hihnalenkeistä. Remmirähjäystä Charlie ei harrasta vaan osaa käyttäytyä hihnassa myös muiden koirien läsnäollessa.

Kesällä Charlie kärsi iho-ongelmista, niinkuin kaikki muutkin tarhan koirat. Tämä oli allerginen reaktio hyttysiin, joita viime kesänä oli poikkeuksellisen paljon. Nyt Charlien iho on taas kunnossa ja poika onkin valmis matkaamaan loppuelämän kotiinsa.

Charlie etsii kotia, jossa koiran ottamista on tarkkaan harkittu. Hetken mielijohteesta koiraa ei tule ottaa vaan tulee muistaa että parhaassa tapauksessa Charlie ilostuttaa omistajansa elämää vielä seuraavat 10 vuotta.

19.5.2015

Charlielle lisätty uusia kuvia.

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

13.6.2015

Charlie matkusti omaan kotiinsa.

Varaajana toimi Saila.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.