Päivitetty 22.01.2019

Kodin saanut koira: ELVIIRA (nyk. Hilla)


Syntymäaika: noin 11/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.1.2019

Kodittomien koirien tilanne Romaniassa on todella surullinen. Arvion mukaan kodittomia on tällä hetkellä noin 5 miljoonaa ja luku kasvaa sterilointiprojekteista huolimatta, sillä koiria hylätään jatkuvasti eikä kaikille kodittomille ole turvallista suojapaikkaa. Kulkureiden yhteistyökumppani One Rescue Association yhdistykseen kuuluvaa Cosoban tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladutin miehensä Dragosin kanssa. Tarhalla asuu vaihtelevasti noin 350 koiraa, jotka odottavat oman kodin löytymistä. Muun muassa ei-toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Elviira löydettiin Marian puistosta, johon hylätään paljon koiria. Tyttö otettiin talteen tarhalle ja on nyt valmis matkustamaan omaan kotiinsa.
Elviira on todella ihmisrakas ja utelias nuori koira. Rapsutuksia saadessaan se ei malttaisi pysyä lainkaan paikallaan vaan menee ihan rullalle ja kellahtaa aitauksen lattialle. Myös namit kiinnostaa valtavasti ja tyttö kaivaakin oma-aloitteisesti niitä rapsuttelijoiden taskusta. Elviira asuu nuoren uroksen kanssa ja molemmat tulevat mainiosti toimeen keskenään. Tässä on ihana ilopilleri, joka varmasti soveltuisi monenlaiseen tekemiseen. Vierailun aikana aitauksien ulkopuolelle ilmestyi vuohi, jolle muut koirat haukkuivat. Elviira ei lähtenyt haukkumiskuoroon mukaan vaan keskittyi saamaansa huomioon, eikä Adinan mukaan muutenkaan ole kova haukkumaan.

Elviiran säkäkorkeus 45-50cm ja painoa on n. 20kg.

Päivitykset

19.1.2019

Elviira lensi 19.1.2019 Suomeen ja opettelee nyt kotikoiran elämää. Toivotan kaikkea hyvää koko perheelle <3

8.12.2018

Upea Elviira on tänään varattu ja odotus tytön saapumisesta on alkanut. Paljon onnea Elviiran tulevalle perheelle <3

3.12.2018

Elviira aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elviira saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elviira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elviiran yhteyshenkilö: Mariia Nikkonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.