Kodin saanut koira: NILA

Syntymäaika: Noin 1/2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Seinäjoki)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 27.12.2018)
Romanialainen Carpe yhdistys on yksi Kulkurien pääyhteistyötahoista ja yhdessä olemme nyt parisen vuotta rakentaneet uutta Carpen koiratarhaa Mitrenin kylään Romaniaan. Carpe-projekti on saanut tukea niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltä ja myös Animalia tuki projektia testamenttilahjoituksella. Voit tutustua projektiin kokonaisuudessaan täältä.

Nila on löydetty hylättynä Bukarestista, eräiden kerrostalojen pihalta. Eräät ihmiset osasivat kertoa, että se on nähty siellä pentujen kanssa mutta muutaman päivän päästä pentuja ei enää ollut nähtävillä, eli todennäköisesti joku oli jo ottanut ne talteen tai vaihtoehtoisesti ne olivat menehtyneet. Touko-kesäkuun vaihteessa kolme aktiivia matkasivat Suomesta Romaniaan ja vierailivat myös Carpella ja tapasivat tällöin myös Nilan. Tämän jälkeen Nilan on tavannut useampi aktiivi, ja kaikki toteavat Nilan olevan upea, mutta kovin stressaantunut tarha olostaan.

Nila on kooltaan noin 45-50cm, 20kg. Sen mustavalkoinen turkki on sileä ja neitokainen on yksinkertaisesti ihka aito kaunotar.

Nila on kovin ihmisläheinen koira, joka liimautuu kiinni nauttien rapsutuksista ja huomiosta. Nila lensi Suomeen kotihoitoon 15.12.2018 ja on nyt kerennyt asua hoitokodissaan vajaat 2 viikkoa. Kaikkien ihmisten kanssa Nila on tullut erittäin hienosti toimeen, tervehtii ystävällisesti ja mutkattomasti kaikkia. Muihin koiriin Nila sen sijaan reagoi voimakkaasti ja tästä syystä etsimme Nilalle ensisijaisesti kotia jossa tyttö pääsee olemaan ainoana silmäteränä. Nila on perso herkuille ja vaikuttaa olevan aika nopea oppimaan asioita, joten hyvin mahdollisesti Nilan reaktiot muihin koiriin tulee myös laantumaan ajan kanssa ja harjoittelemalla mutta on tärkeetä, että tuleva perhe tiedostaa asian ja sitoutuu antamaan Nilalle aikaa laskea stressiään entisestään ja tukea sitä positiivisella tavalla.

Nilan hoitokoti sijaitsee Seinäjoella.

Päivitykset

24.1.2019
Nila kuuluu koiriin joiden onni kääntyi sinä hetkellä kun se pääsi tulemaan kotihoitoon Suomeen. 6.1.2019 Nila siirtyi kotihoitajilta omaan kotiinsa ja elää nyt onnellista kotikoiran elämään rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea Nila ja perhe ja suuri kiitos kotihoitajille, olette kultaakin arvokkaimpia!

5.1.2019
Nila tapasi eilen kotiehdokkaansa ja tapaaminen sujui niin hyvin, että adoptiopäätös tehtiin. Nila käveli sisälle kuin olisi aina ollut siellä ja löysi heti paikkansa tärkeän ruokapöydän alla, taljalla. Siellä hän sitten tyytyväisesti oli nukkunut ja uneksinut uuden perheen ja kotihoitajien kahvittelun ajan. Onnea perheelle ja suuri kiitos kotihoitajille!

15.12.2018
Tänään Nila pääsi lentämään Suomeen ja lentokentältä matka jatkui kotihoitajiensa kanssa kohti Seinäjokea. Nilaa on mahdollista päästä tapaamaan, mikäli vaikuttaa siltä, että olisi sopiva koti tarjota tytölle. Nilaa hieman jännitti ulkoilu ja illalla ikkunasta takaisin tuijottavalle kaverille piti sanoa kova sana, mutta uskomme Nilan fiksuna likkana pian ymmärtävän, että kyseessä on hän itse 🙂 . Herkut on maistunut, tarpeet on tehty ulos ja myös kotihoitajan isän tapaaminen sujui mutkattomasti nameja syöden.

11.12.2018
Kaunis ja ihana Nila pääsee lentämään Suomeen kotihoitoon 15.12.2018! Vielä parempaa olisi tietenkin se, jos tyttö pääsisi matkaamaan suoraan omaan kotiinsa lentokenetältä, oman perheensä kanssa. Nilasta saa varmasti mitä mahtavimman kaverin lenkkipoluille ja metsäretkille. Ja varmaan moneen muuhunkin aktiviteettiin.

14.10.2018
Kulkurien aktiivit kävivät Carpen tarhalla jälleen syys-lokakuun vaihteessa ja kertoivat tuoreita kuulumisia ihanasta mutta niin väärässä ympäristössä olevasta Nilasta.

Nilan häkin lähelle oli muuttanut juuri uusia koiria, asia joka stressasi Nilaa kovasti ja tyttö ravasikin lähestulkoon pakonomaisesti edes takaisin yhtä seinämää, katse tiiviisti kiinnitettynä uusiin tulokkaisiin. Nila on upea koira joka on päässyt kokeilemaan myös remmilenkkeilyä, asia joka luonnistuu Nilalta niin hyvin ja luontevasti, että se antaa vahvoja vinkkejä siitä, että Nila on tainnut olla kotikoirana joskus elämänsä aikana.

14.7.2018

Tapasimme Nilan heinäkuussa vieraillessamme Carpen tarhalla. Nila otti meidät vastaan vauhdikkaasti ja koko tyttö huokui energiaa jota se ei pääse purkamaan tarhalla ollessaan. On kuitenkin käynyt ilmi, että Nila nostaa kierroksia kovasti ja nopeasti kissoista, pienemmistä koirista ja muista pieneläimistä. Näin ollen emme tule luovuttamaan Nilaa kotiin, jossa tällaisia löytyy.

18.6.2018
Nila jakaa häkkiä Mishu uroksen kanssa ja käyttäytyy rauhallisemmin kuin häkkikaverinsa, vieraiden astuessa häkkiin. Nila vaikuttaa sosiaaliselta, tasapainoiselta ja mukavalta koiralta mutta kerää hieman kierroksia häkin ulkopuolella tepastelevasta kissasta. Mishun kanssa Nila tulee hyvin toimeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Nila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nilan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: