Päivitetty 22.10.2018

Kotia etsivä koira: NILA


Syntymäaika: Noin 1/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Steriloidaan

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 14.10.2018)
Romanialainen Carpe yhdistys on yksi Kulkurien pääyhteistyötahoista ja yhdessä olemme nyt parisen vuotta rakentaneet uutta Carpen koiratarhaa Mitrenin kylään Romaniaan. Carpe-projekti on saanut tukea niin yksityishenkilöiltä kuin yrityksiltä ja myös Animalia tuki projektia testamenttilahjoituksella. Voit tutustua projektiin kokonaisuudessaan täältä.

Yksi koirista joka jo asuu Carpen tarhalla on Nila. Nila on ollut tarhalla reilu pari kuukautta. Se on löydetty hylättynä Bukarestista, eräiden kerrostalojen pihalta. Eräät ihimiset osasivat kertoa, että se on nähty siellä pentujen kanssa mutta muutaman päivän päästä pentuja ei enää ollut nähtävillä, eli todennäköisesti joku oli jo ottanut ne talteen tai vaihtoehtoisesti ne olivat menehtyneet. Touko-kesäkuun vaihteessa kolme aktiivia matkasivat Suomesta Romaniaan ja vierailivat myös Carpella ja tapasivat tällöin myös Nilan. Tämän jälkeen Nilan on tavannut useampi aktiivi, ja kaikki toteavat Nilan olevan upea, mutta kovin stressaantunut tarha olostaan.

Nila on kooltaan noin 45-50cm, 20kg. Sen mustavalkoinen turkki on sileä ja neitokainen on yksinkertaisesti ihka aito kaunotar.

Nila on kovin ihmisläheinen koira, joka liimautuu kiinni nauttien rapsutuksista ja huomiosta. Sen keskittyminen kuitenkin herpaantuu kun tarhalla jotain tapahtuu ja se lähteekin aidalle pomppimaan nähdäkseen paremmin. Nila luovutetaan harkinnanvaraisesti perheeseen jossa on muita koiria, eikä sitä luovuteta kotiin jossa on pieneläimiä. Nilaa ei myöskään luovuteta perheeseen jossa on pieniä lapsia, tytön vauhdikkaan luonteensa vuoksi. Nila asuu tällä hetkellä yksin, ruokailutilanteet Michelin kanssa nostattivat kierroksia sen verran paljon, että yhteydenottoja alkoi tulla.

Päivitykset

14.10.2018

Kulkurien aktiivit kävivät Carpen tarhalla jälleen syys-lokakuun vaihteessa ja kertoivat tuoreita kuulumisia ihanasta mutta niin väärässä ympäristössä olevasta Nilasta.

Nilan häkin lähelle oli muuttanut juuri uusia koiria, asia joka stressasi Nilaa kovasti ja tyttö ravasikin lähestulkoon pakonomaisesti edes takaisin yhtä seinämää, katse tiiviisti kiinnitettynä uusiin tulokkaisiin. Nila on upea koira joka on päässyt kokeilemaan myös remmilenkkeilyä, asia joka luonnistuu Nilalta niin hyvin ja luontevasti, että se antaa vahvoja vinkkejä siitä, että Nila on tainnut olla kotikoirana joskus elämänsä aikana.

14.7.2018

Tapasimme Nilan heinäkuussa vieraillessamme Carpen tarhalla. Nila otti meidät vastaan vauhdikkaasti ja koko tyttö huokui energiaa jota se ei pääse purkamaan tarhalla ollessaan. On kuitenkin käynyt ilmi, että Nila nostaa kierroksia kovasti ja nopeasti kissoista, pienemmistä koirista ja muista pieneläimistä. Näin ollen emme tule luovuttamaan Nilaa kotiin, jossa tällaisia löytyy.

18.6.2018
Nila jakaa häkkiä Mishu uroksen kanssa ja käyttäytyy rauhallisemmin kuin häkkikaverinsa, vieraiden astuessa häkkiin. Nila vaikuttaa sosiaaliselta, tasapainoiselta ja mukavalta koiralta mutta kerää hieman kierroksia häkin ulkopuolella tepastelevasta kissasta. Mishun kanssa Nila tulee hyvin toimeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Nila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nilan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa