Kodin saanut koira: ELVINA

Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

18.11.2016
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja. Pennuilla on kuitenkin onnea kun he pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja saavat mahdollisuuden omaan kotiin.

Elvina on nuori tytöntyllerö, jolle on kertynyt vauhtia nuoresta iästään huolimatta. Elvina on mielettömän kaunis ja touhukas pentu. Saadessaan vierailijoita ja jakamatonta huomiota Elvinan häntä vispaa niin lujaa, että on ihme, ettei koko koira lähde lentoon, mikä olisi myös ihme, sillä puolet Elvinan hännästä on jäänyt matkan varrelle. Puolikas häntä ei kuitenkaan tytön menoa haittaa. Aluksi uudet tilanteet jännittävät, kuten kuuluukin, mutta oikeassa perheessä Elvina rohkaistuu varmasti ja tytöstä kasvaa täydellinen perheenjäsen. Aikuisena Elvinasta kasvaa arviolta keskikokoinen koira, noin 20-25kg ja 50cm.

14.12.2016
Elvina on matkannut kotihoitoon Suomeen. Kotihoitaja kertoo Elvinan aluksi hieman jännittävän uusia tilanteita ja ihmisiä, mutta pian Elvina alkaa tutkailla ympäristöään kaikilla aisteilla. Uudet asiat pitää tarkastaa silmämääräisesti, vähän haistella ja jos oikein hyvältä tuoksuu, pitää sitä vähän maistaakin. Elvinä kävi tervehtimässä myös kissaa, mutta totesi ettei siitä ollut hänelle leikkikaveriksi. Sen sijaan isommat urokset aiheuttavat tytössä ilohepuleita ja antavat Elvinalle tarpeellista rohkeutta. Elvina osaa myös kertoa, milloin tilanne on hänelle liikaa ja tyttö tarvitsee omaa tilaa. Elvina on myös kova pussailemaan ja tulee toimeen myös perheen lapsen kanssa. Pihalla Elvina on etunenässä menossa ja onkin harjoitellut jo hihnakävelyn taitoja, joita tyttö oppiikin nopeasti oikeilla nameilla. Elvinasta saa varmasti mainion harrastuskaverin tytön ollessa hulvattoman rohkea alkujännityksen jälkeen ja helposti motivoitavissa. Elvina on kotihoitajan mukaan hieman ääniherkkä ja haukkuu helposti. Pihalla Elvina on ujompi, joten rauhallinen ympäristö sopisi tälle tytölle vilkasta keskustaa paremmin. Myös oma piha, jossa rauhassa tutkailla ja opetella kotikoiran taitoja olisi varmasti tytölle mieluinen. Elvinalta löytyy myös selvästi omaa tahtoa ja luovuutta myös saada haluamansa asiat. Toistaiseksi esimerkiksi koiraportit eivät ole tytön menoa ja tutkimusretkiä rajanneet. Nyt Elvina on enää uutta tutkimuskohdetta vailla, joka olisi tytön loppuelämän koti, tai ainakin perhe. Elvinalle lisätty muutamia kuvia kotihoidosta sekä videota.

27.12.2016
Ihastuttava Elvina on varattu ja matkalla ikiomaan kotiinsa.

 

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Elvina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Elvina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elvina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elvinan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/Ansu.huhtala/videos/10154840224179712/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: