Kodin saanut koira: EMY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8/2013

EMY

* arvioitu syntymäaika 7/2012

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

HISTORIAA:

Emy on löydetty kadulta marraskuussa 2012. Emy oli vain 2kk ikäinen. Emy yritti selvitä karussa katukoiran maailmassa yhdessä toisen, vähän vanhemman pennun kanssa. Pennut löysi Asociata A Doua Sansan Carmen ystävänsä kanssa. Toinen pennuista on saanut jo oman kodin lapsiperheestä Suomesta.

Emy on noin 50-55 cm korkea ja hoikkarakenteinen, painaa ehkä noin 20-25 kg. Emy on sosiaalinen niin ihmisiä kuin koiriakin kohtaan ja niin paljon kuin hän rakastaa leikkiä toisten koirien kanssa, rakastaa hän yhtä paljon ihmiseltä saamaansa huomiota. Huomiota saadessaan Emy heittäytyy onnellisena selälleen ja odottaa “rapsuta mahaa”-ilme kasvoillaan vieraan tulevan lähemmäs. Häkissä toisen nartun kanssa asuva Emy hämmentyy alkuun kun hänet otetaan häkistä pois ja hakee turvaa “omista ihmisistään”, mutta jakelee kyllä pusuja vieraillekin kun kokee olevansa turvassa

Kaiken kaikkiaan Emy on hirveän kiva nuori neiti, jonka luonne vaikuttaa tosi tasapainoiselta, ihmisrakkaalta, nöyrältä ja miellyttämisenhaluiselta.

 

27.8.2013

Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa elokuussa ja tutustuivat myös Emyyn monien muiden ihanien lisäksi. Kovasti Emy jakeli pusuja vieraillekin eikä sillä ole ollut ongelmia toisten koirienkaan kanssa. Kovasti tytöllä oli energiaa ja pomppi myös vieraita ihmisiä päin innoissaan, vaikka häkistä pois ottaminen alkuun jännittikin. Se mihin matkaajat kiinnittivät erityistä huomiota oli, ettei Emy haukkunut ollenkaan heidän vierailunsa aikana. Voisi siis kuvitella, että Emy sopeutuisi myös kerrostalo elämään. Lisätty kuvia.

 

1.11.2013

Emyn tapasivat Kulkurien aktiivit, jotka vierailivat jälleen kerran Romaniassa. Emy on heidän mukaansa iloinen häseltäjä, joka olisi vain koko ajan selällään ottamassa innoissaan rapsutuksia vastaan, samalla kuitenkin hieman jännittäen. Uteliaisuus ja ihmisrakkaus ajavat kuitenkin jännityksen edelle ka nuori neiti jakelee pusujakin kaikille, jotka lähelle osuvat. Emy vaistaa muita koiria, mikäli nämä sitä vaativat, mutta on myös leikkisä niiden kanssa, jotka siihen lähtevät.

Emy on aivan pian ollut sivuillamme vuoden päivät ja edelleen se etsii sitä omaa kotiaan. Onko se sinun luonasi?

 

5.12.2013

Parhaita joulunodotus-uutisia!! Yli vuoden sivuilla olemisen ja tarhalla elämisen jälkeen Emy on vihdoinkin varattu omaan kotiinsa Suomeen, ei voisi parempaa lahjaa ollakaan kuin ikioma koti ja perhe<3
11.1.2014

Emy sai oman kodin Suomesta 2.1.2014

Varaajana toimi Nea

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: