Kodin saanut koira: BELLA MIA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

11/2013

BELLA MIA

* 1,5 v

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

26.9.2013


Bella Mia kuuluu Petrosanin pikkaraisten jengiin ja asustaa tällä hetkellä Alina Stanin yksityisellä tarhalla, jonne se on pelastettu Petrosanin kuolemantarhalta.

Bella Mia on herkkäluonteinen koira, joka ei viihdy edes Alinan pienellä tarhalla, sillä se ei tykkää ympärillään olevasta metelistä mitä muut koirat pitävät. Herkkä Bella Mia pelkää aluksi myös ihmisiä, väistää edestä pois ja on todella varuillaan. Tämä kertoo siitä, että sitä on joskus kaltoinkohdeltu, potkittu ym.

Bella Mia aristaa takapäätään kun on peloissaan, mikä johtunee siitä että sen lihasmuistiin on jäänyt kipu, mitä se on todennäköisesti joutunut elämänsä aikana kokemaan. Syliin nostettaessa ja sylissä ollessaan Bella Miaa saa tutkia ihan rauhassa ja tällöin se ei myöskään aristanut enää takapäätään. Rohkaistuttuaan vieraiden ihmisten seurassa takapäänkin aristus katosi kuin tuhka tuuleen. Bella Mia reipastui n. 2 tunnissa niin paljon että jopa vieraat saivat käsitellä sitä ja nostaa syliin ja Bella Mia selvästi nautti suunnattomasti saamastaan huomiosta.

Bella Mia etsii kotia missä ymmärretään arkojen koirien sielunelämää ja missä osataan antaa aikaa sopeutumisessa uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Kodin tulee olla harkinnut tarkkaan koiran ottamista ja tiedostaa että Bella Mia saattaa tarvita paljon aikaa ja rohkaisemista tullakseen kunnon koirakansalaiseksi. Pienten lasten perheeseen Bella Miaa ei luovuteta arkuutensa puolesta.

Rauhallinen elinympäristö olisi Bella Mialle paras vaihtoehto. Herkän luonteensa johdosta keskustan hulina voi olla tälle tytölle liikaa. Asumismuodoksi Bella Mia kelpuuttaa kerros-, rivi- tai omakotitalon.

Bella Mia pärjää ainoana koirana vallan mainiosti mutta reippaan uroskaverin seura ei varmasti haittaisi Bella Miaa ollenkaan.

Bella Mia on n. 20-25cm korkea ja painaa 7,5 kg.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta, vaan muistat että se voi viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 vuotta.


14.10.2013


Bella Mia odottaa edelleen sitä ikiomaa kotiaan. Koirakamuille Jeesiä Riikka tapasi taas tämän hurmaavan neidon. Bella Mia on edelleen hieman arka, mutta tulee itsenäisesti tutustumaan uusiin ihmisiin ja heittää selälleen saamaan rapsutuksia. Valjaiden pukeminen onnistui vallan mainiosti mutta hihnakävelyn kanssa täytyy tulevan kodin harjoitella sillä se selvästi jännittää Bella Miaa.

Kauniille Bella Mialle lisätty uusia kuvia ja video!


31.10.2013


Bella Mia saapuu Suomeen kotihoitoon lauantaina 2.11.!

2.11.2013

Bella Mia saapui kotihoitoon Suomeen. Bella Miaa pääsee tapaamaan kotihoitopaikassaan ennalta sovitusti.

25.11.2013

Bella Mia on kohta ollut kuukauden hoitopaikassaan. Bella Mia on reipastunut hurjasti vaikka miehet ja lapset saavatkin vielä tytön jännittymään. Tätäkin asiaa treenataan kovasti hoitopaikassa ja tuloksiakin on jo saatu. Sisäsiisteydenkin kanssa edetään koko ajan, sillä joskus lenkeillä on liian jännittävää tehdä asioita.

Bella Mialla on pieneksi koiraksi iso ego ja hän pärjää hienosti myös isompien koirien kanssa.

Kerrostalo ei ole ehkä parhain asumismuoto Bella Mialle sillä Bella Mia on aika haukkuherkkä koira ja jää myös välillä ulvomaan yksin jäädessään. Kaikkia näitä asioita treenataan koko ajan hoitopaikassa ja Bella Mia vaikuttaa aika nopealta oppijalta.

Enää Bella Mialta puuttuu se ikioma koti.

Lisätty myös kuvia!

5.1.2014

Bella Mia vaihtoi hoitopaikkaa itsestään riippumattomista syistä joulukuun puolessa välissä. Uudessa hoitopaikassa Bella Mia osoittautunut todella nopeaksi oppijaksi ja sopeutuikin uuteen paikkaan jo parissa päivässä.

Bella Mialla on kaverinaan kaksi pientä ja rauhallista narttukoiraa, joiden kanssa Bella Mia tulee moitteettomasti toimeen. Samoin sisäsiisteys alkaa olemaan hallinnassa ja poikkeuksetta melkein kaikki asiat tehdään ulos lenkillä.

Uusien ihmisten kanssa Bella Mia on edelleen hieman jännittynyt mutta koko ajan tämä pikkuinen reipastuu lisää ja namien avulla alkavat uudetkin ihmiset kiinnostamaan Bella Miaa. Jouluna Bella Mian seurassa oli 6 muuta koiraa ja monia ihmisiä ja tässäkin asiassa Bella Mia osoittautui reippaammaksi kuin luultiin, sillä se taisi hurmata kaikki talon asukkaat. 🙂

Bella Mia ei myöskään hauku paljoa uudessa hoitopaikassaan, joten kerrostalo asuminen ei ole pois suljettu vaihtoehto.

Tulevalta kodilta odotetaan ymmärrystä ja aikaa siihen, että Bella Mialla saattaa mennä hetki ennen kuin uskaltaa luottaa uusiin ihmisiin mutta luottamuksen saatuaan Bella Miasta kuoriutuu mitä ihanin sylikoira, joka haluaa vain ja ainoastaan miellyttää sitä omaa ihmistään.

12.1.2013

Bella Mia matkasi omaan kotiinsa!

Varaajana toimi Saila.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: