Kodin saanut koira: ETTA (nyk. Kia)

Syntymäaika: 5/2012
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
1.11.2018
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen alueensa kodittomia kissoja ja koiria. Hän asuu vanhan äitinsä kanssa erittäin alkeellisessa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Etta päätyi puolisentoista vuotta sitten Mihaelan luokse, kun hänen ystävänsä oli pyytänyt koiran turvaan ottamista. Etta oli asunut läheisen sairaalan pihalla kolme vuotta, jonne sen silloinen omistaja oli sen hylännyt. Etta on saanut monet pennut tänä aikana, mutta se on nyt steriloitu, eikä sen enää tarvitse huolehtia yhdestäkään kodittomasta koiralapsesta.

Etta tuli etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan toukokuussa 2017, mutta paikallinen nainen tahtoi adoptoida Ettan ja niin se poistui ohjelmasta. Nainen ei kuitenkaan odottamisesta huolimatta koskaan tullut Ettaa hakemaan ja nyt Etta palaa etsimään kotiaan Kulkurien kautta.

Etta elää Mihaelan pienen takapihan koiralaumassa, jossa on uroksia ja narttuja ja se on hyvä kommunikoimaan koirien kanssa. Se tuleekin toimeen kaikkien pihan koirien kanssa. Mihaela kertoo, että se on hyvin hellyydenkipeä ja rakastava koira, joka tykkää puuhastella ihmisen kanssa. Ettan kova elämä näkyy ainakin kuluneina hampaina, joten tulevan kodin on varauduttava siihen, että jonkinlainen hammasremontti voi olla edessä.

Ulkoisesti Etta muistuttaa todella paljon belgianpaimenkoiraa, mutta onko koirassa tuota rotua ja jos on, niin kuinka paljon, on mahdotonta sanoa.

Kooltaan Etta on noin 55 cm ja 25 kg.

Päivitykset
15.12.2018
Etta matkusti tänään perheensä luokse ja nukkuu ensi yönä omassa kodissaan. Onnea Etta ja perhe. 


26.11.2018
Ja niin vain lempeä Ettakin on varattu omaan kotiin Suomeen.

1.11.2018
Etta palasi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.

Lisätty muutama kuva ja video.

14.2.2018
Etta odottaa Mihaelan luona vielä toistaiseksi, mutta tiedossa on, että Etta saa kodin Romaniasta.

12.5.2017
Etta tuli sivuille ja näin pääsi etsimään kotiaan.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Etta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Etta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1339345989483232/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1339252886159209/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mihaela.soare.3/videos/1314577591960072/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: