Päivitetty 15.05.2019

Kodin saanut koira: NESSU


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan ennen Suomeen tuloa

 

Perustiedot ja tausta (päivitetty 10.10.2018)
Nessu on iloinen karvaturri joka asuu tällä hetkellä Carpen tarhalla Romaniassa. Vaikka tarhan rakentaminen on vielä hieman kesken, on Nessu ollut onnekas, kun se pääsi asumaan jo valmistuneisiin tiloihin eikä joutunut kadulle, kuten sen moni lajitoveri. Aiemmin Nessu on asunut kotikoirana.  Sen omistajalla oli yhteensä viisi koiraa, joista neljästä hän luopui muuttaessaan pienempään asuntoon. Yksi koirista löysi kodin ja muut kolme päätyivät Carpeen. Vaikka Nessulla on ollut koti, on se todennäköisesti elänyt suurimman osan ajasta pihalla, joten kotikoiran taidot, niin kuin me ne ymmärrämme ovat Nessulle uusia juttuja.

Tarhaoloissa Nessu on ihmisille ystävällinen ja avoin. Sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia kohdata täysin vieraitakaan ihmisiä, vaan se ryntää suinpäin kaikkien syliin. Hoitotoimenpiteetkin se antaa tehdä ilman ongelmia. Saadessaan ihmisseuraa häkkiinsä Nessu pyörii ja hyörii onnellisena jaloissa. Perusluonteeltaan se kuitenkin todennäköisesti on rauhallisempi, ihmisistä se vain ilahtuu niin kovin, että sen on välillä hieman vaikea rauhoittua kun saa huomiota. Ikäisekseen Nessu on leikkisä. Muiden koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Tarhalla Nessu haukkuu jonkin verran kun sen kierrokset nousevat, mutta ei kuitenkaan räksytä turhaan.

Nessu on noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kg. Sitä ei ole vielä kastroitu.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

15.5.2019
Nessu lensi omaan kotiin Suomeen 2.3.2019

9.12.2018
Ihana Nessu on tänään varattu omaan kotiinsa. Ja mikä parasta, Nessu pääsee muuttamaan samaan kotiin Nissan kanssa.


10.10.2018
Nessulle kuuluu hyvää. Aktiivimme tapasivat sen pari viikoa sitten Romanianmatkallaan. Häkkiin mentäessä Nessulla oli heti aivan huikea meno päällä. Tarhalla vapaana kulkeva Otto häiritsi sitä aluksi koiriin tutustumista ja sai niiden kierrokset nousemaa. Myös Nessu kyttäsi silmä kovana Oton tekemisiä ja ravaili ympäriinsä. Hetken päästä Nessu alkoi kuitenkin rauhoittumaan ja keskittymään saamiinsa vieraisiin. Kun Nessu pääsi kokonaan eroon ravaus-moodista, niin häkissä reissulaisten kanssa olikin aivan toisenlainen koira. Nessu tuli itse rapsuteltavaksi, pyöri jaloissa ja hääräili menemään hyväntuulisena. Nessu asuu nykyisin pikkuisen  Eana-tytön kanssa. Koirat tulevat hyvin toimeen vaikka ihmisen huomiosta pariskunnalla olikin kova kilpailu. Kokonaisuutena Nessu on sellainen hieman hömppä ja hauska pikku-ukko joka olisi kovin jo ansainnut päästä kotiin. Kesällä ajeltua turkkiaan ukko oli jo ehtinyt kasvattamaan hyvin takaisin.


9.8.2018
Kulkurien aktiivien tavatessa Nessun heinäkuussa Carpen tarhalla, kertoivat he pelkästään positiivisia uutisia pojasta. Nessu ei vaikuttanut enää niin stressaantuneelta vaan alkaa todennäköisesti hiljalleen tottua tarhaelämään. Reissulaiset kertoivatkin Nessun olevan täysin valmis kotikoira. Ihmisille se oli avoin ja mutkattoman oloinen. Nissan kanssa Nessu oli todella hyvää pataa ja koirat selvästi tykkäsivät toistensa seurasta.

Tuosta aktiivimatkasta Nessun elämä onkin sitten mullistunut paljon. Ensin Suomeen lensi Marja ja myöhemmin kotihoitoon myös Nissa. Näin ollen tarhalla on enää Nessu. Mistä löytyisi oma koti tälle herrasmiehelle?

Lisätty uusia kuvia ja video. Tsekatkaa Nessun uusi hieno kesälook!


25.6.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Nessun kesän alussa. Tuolloin se asui vielä samassa häkissä Marjan ja Nissan kanssa. Myöhemmin Marja varattiin ja on pian matkalla omaan kotiinsa. Nessu odottaa yhä. Vieraiden tullessa häkkiin tuli Nessu heti hakemaan rapsutuksia ja pyysi niitä lisää. Ukkeli nauttii selvästi ihmisen läheisyydestä ja se suukottelee vieraita. Namitkin Nessulle maistuivat hyvin. Tarhaolosuhteissa Nessu räksyttää paljon. Stressi varmasti vaikuttaa paljon tähän käytökseen.

Lisätty video ja kuvia.


7.4.2018

Kulkurien aktiivit tapasivat Nessun vieraillessan Carpen tarhalla maaliskuussa. Vierailun aikana Nessu oli hieman rauhaton koira. Se ravasi paljon ja oli herkkä ulkopuolella tapahtuville asioille joihin reagoi. Ihmisen syliin Nessu tunki, mutta oli kuitenkin kykenemätön jäämään siihen pidemmäksi aikaa. Todennäköisesti Nessu on hyvin stressaantunut tarhaoloista ja se myös haukkui paljon kun muutakaan tekemistä ei ollut. Todennäköisesti tämä käytös vähenee kotona stressitasojen laskettua, mutta tulevan kodin täytyy olla valmistautunut siihen, että mahdollisesti jo opituista tavoista voi kestää oppia pois.  Kun Nessu ei saa huomiota häsellyksellään ja ihmiset pysyvät rauhallisina sen häkissä, eivätkä provosoi sitä innostumaan enemmän, sen kierrokset jo laskevat ja se kykenee hiukan haistelemaan ja keskittymään vieraisiinkin. Ihmisten kanssa Nessu on mutkaton ja avoin herrasmies.

Lisätty kuvia.

21.1.2018
Nessu lisättiin adoptio-ohjelmaan.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nessu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nessu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.