Päivitetty 27.12.2018

Kodin saanut koira: LYDIA (nyk. Nova)


Syntymäaika: 4/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
4.11.2018
Lydia on yksi Romanian arviolta useasta miljoonasta kodittomasta koirasta. Sen tarinan alkumetrit ovat tuntemattomat ja sellaiseksi ne myös hyvin todennäkösesti jäävät. Se saapui Kulkurien yhteistyötarhalle Carpeen reilu pari kuukautta sitten erään naisen avustuksella. Nainen oli nähnyt koiran pellolla Bukarestin laitamilla ja tarjosi sitä tukemalleen tarhalle. Lydia on tarhalle saapumisestaan asti ollut hyvin sosiaalinen ja hellyydenkipeä, tarhalla työskentelevä Veera kuvaa Lydiaa oikeaksi sydäntenmurskaajaksi. Se ottaa reippaasti vastaan vieraatkin ihmiset ja rakastaa olla ihmisen lähellä. Se pärjää hyvin muiden tarhalla olevien koirien kanssa, eikä se juurikaan hauku tarhalla. Lydian on sen oloinen koira, että sen elämä olisi täydellistä, jos se vain saisi olla kaikessa mukana ja ihmisen lähellä. Se jää sydäntäsärkevästi vikisemään Veeran perään, kun Veera joutuu lähtemään sen  ja yrittää kiivetä aitaa vasten perään. Lydialla on tällä hetkellä häkkikaverinaan sen oma pentu Lauria. Reilu viikko Lydian tarhalle tulon jälkeen alettiin epäillä, että se voisi olla raskaana, mutta koska se oli juuri rokotettu, jouduttiin sterilointia viivyttämään. Niin Lydia ehti synnyttämään pennun Carpen tarhalle ja nyt myös pentu tulee etsimään kotiaan Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Lydia on kooltaan noin 45 senttiä ja 15 kiloa.

Päivitykset
15.12.2018
Ensi yönä Lydia nukkuu oman perheensä kanssa omassa kodissaan, sillä se saapui tänään Suomeen. 


24.11.2018
Lydia on löytänyt omansa ja aloitti tänään matkansa uuteen elämään, kun se varattiin omaan kotiin.

4.11.2018 
Lydia aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lydia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lydia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.