Kodin saanut koira: DANA (nyk. Helka)

Syntymäaika: 2015 - 2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
18.11.2018
Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsee Rosiorin kunnallinen koiratarha. Kunnallisella tarhalla olosuhteet ovat sanoinkuvaamattoman hirvittävät. Yhdessä vajaan 4 neliön häkissä saattaa olla yli kymmenen koiraa, eikä tappeluilta voida välttyä stressaavissa olosuhteissa. Romanian kunnallisilla löytöeläintarhoilla on työntekijöitä, mutta he eivät välitä koirista vaan koirille tarkoitetut rahat katoavat yleensä työntekijöiden omiin taskuihin. Rosiorin tarha eroaa kuitenkin muista Romanian kunnallisista tarhoista siinä, että Rosiorin koirien puolta pitää sinnikäs nuori opiskelija Cornelia Stan. Cornelia on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden hoitaa ja toimittaa ruokaa koirille sekä järjestää eläinlääkintäpalveluja kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Adoptio onkin näille koirille ainoa mahdollisuus, ilman sitä koirat lopulta kuolevat tarhalle. Cornelian sinnikkäällä työllä nyt myös ihastuttava Dana saa uuden mahdollisuuden Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Dana on vuoden 2018 alussa muuttanut Rosiorin tarhalta Onevetin Cosoban tarhalle, jossa tyttö pääseekin temuamaan muiden koirien kanssa ja on hieman lähempänä taas oman kodin löytymistä.

Dana on hyvin erikoislaatuinen tyttönen. Danan olemus vangitsee katseen ja tyttösen hyväntuulisuus saa ihmisen kuin ihmisen viipymään hetken luonaan. Dana tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja pärjää laumassa. Kotona Danaa voisikin odottaa koirakaveri, mutta koirakavereita tärkeämpää Danalle on ihmisen seura. Dana nousee ihmisiä vasten halaamaan, eikä meinaa päästää ihmistä milliäkään irti itsestään. Dana hepuloi saadessaan vieraita ja ihmisen huomiota, mutta kaikesta huolimatta tyttö ei hamamstele. Ihmisten rauhottuessa myös Dana osaa rauhoittua ja nauttia hetkestä. Dana on hieman keskikokoista suurempi tyttönen.

Päivitykset
15.12.2018
Tänään Dana on tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan: se lensi Suomeen oman perheensä luo. Kotona Danaa odotti myös koirakaveri. Uusi elämä toi Danalle myös uuden nimen, hänet tunnetaan nyt nimellä Helka. Onnea Helkalle ja perheelle yhteiseen tulevaisuuteen!

18.11.2018
Dana saa tänään hyviä uutisia. Sen elämä muuttuu pian – Dana on varattu omaan kotiin!

28.10.2018
Dana on pian asunut Cosoban tarhalla lähes vuoden, ja muutos tytössä on ainoastaan parempaan. Dana on herännyt eloon pursuten iloa ja energiaa ympärilleen. Dana on selvästi ihmisenkoira hepuloiden kahdella jalalla pyrkien ihmisen syliin ja halattavaksi. Kovasta touhotuksesta huolimatta Dana ei hammastele yhtään. Energiaa tytöllä kuitenkin on vaikka muille jakaa, sillä tyttö haluaisi vain juoskennella ympäriinsä. Yksin Dana tuskin tulee viihtymään. Kotona Danaa voisikin olla odottamassa rauhallisempi koirakaveri. Dana tulee vaatimaan perheeltään aikaa, kärsivällisyyttä ja tekemistä. Vastalahjaksi perhe saa loputtomasti iloa, rakkautta ja onnistumisia.


31.7.2018
Kulkurien aktiivien vieraillessa Romaniassa, sai myös Dana hieman huomiota ja siitäkös tämä ihana koira tykkää! Dana hepuloi ihan huolella ihmisten tullessa lähelle, mutta rauhoittuu pian kunhan ihmisetkin pysyvät rauhallisina. Virikkeetön ympäristö ei kuitenkaan ole ihanteellinen paikka yhdellekään koiralle ja myös Danan kierrokset nousevat herkästi tylsässä ympäristössä. Dana kaipaakin omaa kotia ja ihmisiä, jonka kanssa ratkaista pulmia ja oppia uutta.


17.6.2018

Dana on mitä iloisin koira. Se saa mielettömiä ilohepuleita ja nousee vieraita vasten rapsutettavaksi. Jos ihminen ei tajua huomioida Danaa, se nousee uudestaan ja uudestaan ihmistä vasten hakien kontaktia. Lopulta Dana rauhottuu nauttimaan rapsutuksista. Tarhassa vietetty aika alkaa kuitenkin näkyä Danassa, se on stressaantunut ja hieman lihonut. Dana tarvitsis kipeästi oman kodin, jossa se pääsisi rentoutumaan pitkille metsälenkeille omien ihmistensa kanssa.

10.4.2018
Dana on kuluneen talven aikana muuttanut Onevetin Cosoban tarhalle, jossa tytöstä on kuoriutunut varsinainen temmeltäjä. Liekö uudet koirakaverit ja ketjusta pääseminen saaneet Danan sydämen innostumaan, mutta tämä tyttö on siellä missä tapahtuu. Dana on niin innoissaan kaikesta ja kaikista, että myös hammastelee helposti mitä vain saa suuhunsa. Tapa voi olla osa Danan stressinpurkua, ja tulevan kodin on hyvä tiedostaa, että Danan kanssa tätä tapaa tulee työstää. Dana pärjää hyvin laumassa, ja pääseekin koiraporukassa ulkoilemaan vapaasti Onevetin sisäpihalla. Danalle on lisätty myös uusia kuvia.


23.11.2017

Dana odottaa vieraita koppinsa katolla kauniisti istuen, vasta aktiiviemme tullessa kopille hyppää Dana maahan tervehtimään vieraita. Danaa hyppää luottavaisesti ihmistä varten ja on valmis peittämään ihmiset pusuihin. Pian Dana jo tarjoaakin tassua, hamuten lisää aikaa ja rapsutuksia vierailta. Dana onkin erittäin ihmisrakas, mutta tulee myös toimeen toisten koirien kanssa. Dana on jopa valmis jakamaan palan koppinsa kattoa toisen, vapaana kulkevan koiran kanssa. Missä viipyy tämän ihanan tyttösen ikioma koti, jossa rapsutuksista ei enää ikinä ole pulaa? Ihastuttavalle Danalle lisätty myös uusia kuvia ja video, jossa tyttö nauttii silmin nähden täysin rinnoin ihmisen huomiosta.

15.7.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat taas Romaniassa, ja kävivät tapaamassa myös ihastuttavaa Danaa. Paahtavasta helteestä huolimatta vierailijat otettiin ilopompuin ja märin suukoin vastaan, eikä energiaa säästelty. Dana onkin todella ihmisrakas, eikä olisi millään malttanut päästää vieraita pois koppinsa luota. Tämä innokas tyttö onkin jo aivan valmis omaan kotiinsa. Danalle on myös lisätty uusia kuvia ja video, josta tämän tytön parhaat puolet pääsevät esiin.

13.5.2017
Danasta ei olisi sohvaperunaksi, vaan tämä tyttö on aina valmis uusiin seikkailuihin oman ihmisensä kanssa. Tarhalla Dana on kovin turhautunut ketjun päässä eläessään ja tytöstä näkee kuinka paljon se kaipaa tilaa kirmata pitkillään jaloillaan. Tästä tytöstä saisikin mainion juoksukaverin. Jopa Danan kuono on aerodynaamisesti muotoutunut suipoksi! Dana kopin ohi kulkee paljon ihmisiä ja vapaana liikkuvia koiria, joihin Dana reagoi herkästi halutessaan muiden koirien leikkeihin mukaan.  Kuitenkaan pelkästään fyysinen rasitus ei saa tätä tyttöstä väsähtämään, ja Dana odottaakin omalta perheeltään aikaa ja halua myös puuhastella Danan kanssa säännöllisesti.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Danan yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: