Päivitetty 18.10.2017

Kodin saanut koira: FLIPPER


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

Flipperillä, kuten niin monella muullakin kodittomalla romanialaisella koiralla, on todennäköisesti ollut ennen oma koti. Heinäkuussa 2017 Flipper kulki Bukarestissa kadulla ja lähti siellä seuraamaan Kulkurien yhteistyökumppania Carmen Mandescua. Flipper seurasi Carmenia eläinlääkärin portille asti, johon Carmen oli matkalla,  ollen kovin tuttavallinen ja kaivaten huomiota. Kadulla elävän koiran elämä on Romaniassa kovin turvatonta, sillä se voidaan milloin vaan ottaa kiinni rankkurien toimesta ja toimittaa kunnallisille tarhoille. Tästä johtuen Carmen otti Flipperin turvaan ja Flipper asustaa nyt Glinan tarhalla odottaen ikioman kodin löytymistä.

Luonteeltaan Flipper on iloinen, sosiaalinen ja avoin nuori poika. Iältään Flipper on nyt noin vajaan vuoden ikäinen ja kooltaan noin 45 cm korkea ja 15kg painava.

15.10.2017
Flipper nyk. Eikka on matkustanut kotiin. Onnea Eikka ja perhe!

8.9.2017
Flipper varattiin tänään omaan kotiinsa.

21.8.2017
Flipper asuu nyt yhdessä nuoren narttukoiran kanssa tarhalla ja niiden yhteiselo sujuu hienosti.  Tarhalla Flipper ei ole vaikuttanut erityisen aktiiviselta, tosin nyt kesällä Romaniaa on koetellut paahtavat helteet. Voi hyvin olla, että sään viilentymisen myötä myös Flipperin energisyys tulee enemmän esille. Flipper antaa käsitellä itseään hyvin ja tulee iloisesti vieraitakin ihmisiä vastaan. Flipper vaikuttaa perus tasapainoiselta ja jalat maassa olevalta koiralta. Tarhalla Flipper haukkuu jonkun verran.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Flipper tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Flipper saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flipper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on Niina Laaksonen

Video nro1  8/2017

Video nro2 8/2017

Video nro3 8/2017

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.