Kodin saanut koira: FLORIS (nyk.Noa)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Korkeuksista näkee hyvin, Floris 7/2015

Korkeuksista näkee hyvin, Floris 7/2015

FLORIS

* uros

* arvioitu syntymäaika noin 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

12.7.2015
Floris kuuluu 12 pennun laumaan joka tuotiin Kulkurien yhteistyökumppanin Asociatia A Doua Sansan Glinan kylässä sijaitsevalle tarhalle erään miehen toimesta. Siitä miten mies oli saanut pennut haltuunsa, ei ole tietoa. Positiivista on kuitenkin se, että mies toi kaikki nämä pennut tarhalle eikä vaan hylännyt metsään, kadulle tai ojaan. Florisin sisko Fleur löytyy myös adoptio-ohjelmastamme.

Tällä hetkellä Floris on noin 11kg painava nuorimies. Aikuisena Floris tulee arviolta olemaan noin 45-50cm korkea ja 15-20kg.

Päästiin heinäkuun reissullamme tutustumaan Florisiin ja poika tuli iloisesti meitä vastaan. Sylissä Floris pysyi hetken mutta alkoi sitten pyristellä hieman kun menojalka alkoi vipattamaan. Floris kuitenkin jäi pyörimään jalkoihin ja otti mielellään rapsutukset vastaan. Floris on aika rohkea pentu ja hieman dominoiva, eli pomottaa tällä hetkellä häkin muita pentuja jonkin verran. Tällä hetkellä Floriksella on hieman ihottumaa etujalassaan mutta se ei ole tavatonta näillä koirilla jotka elävät tarhaolosuhteissa. Ravinteikkaalla ruoalla ja mahdollisesti hieman vitamiinilisää niin iho paranee yleensä nopeastikin.

10.9.2015
Ihana Floris varattiin tänään omaan kotiin. Onnea niin Florisille kuin Florisin perheelle!

19.10.2015
Floris sai uudeksi nimekseen Noa. Noa saapui kotiin odottavan perheen luokse 16.10.2015.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan ennen tuloaan Suomeen mikäli ovat sukukypsiä. Yleensä tämä tarkoittaa noin 7-9kk iässä. Mikäli Floris ei vielä sukukypsä ennen tuloaan Suomeen tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Floris saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: