Päivitetty 20.12.2016

Enkelikoira: FOCA


11/2013

11/2013

FOCA

* n. 8-9v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

28.3.2014
Huomaisittekohan minut… Foca seisoo eturivin häkissä Glinalla hiljaisena ja hillittynä. Jos katsot sitä, se heiluttaa häntäänsä. Foca on sellainen tavallaan tavallisen näköinen lyhyehkökarvainen musta koira, joka ei herätä kiinnostusta monessakaan ihmisessä. Minä sen sijaan suuntasin ensimmäisenä Focan häkille. Vuosien varsilla harjaantunut tutkani kertoi, että tässä on kiva koira, oletettavasti suhteellisen vaivaton ja riittävästi elämää nähnyt. Foca tarkoittaa romaniaksi hyljettä ja jos nimi on enne, niin sohva olisi tämän tytön toive. Kainalo, jossa se saisi uuden omistajan turvallisessa läheisyydessä kysellä mitä kaikkea se elämässään onkaan ohittanut, mitä kaikkea sillä olisi vielä edessään.

Rakenteeltaan Foca ei kuitenkaan muistuta hyljettä. Se on n. 50 cm korkea ja alle 18 kg painoinen ujon ystävällinen ja suhteellisen sirorakenteinen narttu, jolla on hyvät hampaat. Vaikka Foca on ujo, se kuitenkin janoaa hellyyttä. Foca on alunperin tullut jo lopetetulta Lailan tarhalta Glinalle. Tämä tarkoittaa, että Foca on joutunut asumaan tarhalla melkein koko elämänsä. Se on tähän kohtaloonsa alistunut sopeutumalla huomaamattomaksi, hiljaisen toiveikkaaksi. Focalla ei ole tietoa, että koiran elämä voi olla iloista ja onnellistakin.

Pääsääntöisesti Foca tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Joskus sillä on ollut häkkikaverina sellaisia persoonia, joista se ei suuremmin ole välittänyt. Ihanteellisinta olisi, jos Foca pääsisi ainoaksi koiraksi. Toinen vaihtoehto on koti, jossa on samankokoinen tai isompi uros. Kuinka omistushaluiseksi Foca tulee, jos tulee, ihmisestä, sitä emme voi tietää. Luonnollisesti Foca tarvitsee kodin, joka ymmärtää, että Focalla ei ole kokemuksia siitä mitä koiralta odotetaan. Sitä ei osaa sanoa onko se luonnostaan sisäsiisti ja ymmärtääkö se heti miten pitää olla vai tarvitseeko se opastusta. Sen tiedämme, että Foca rakastaa ja haluaa tulla rakastetuksi – Ja, että se vaikuttaa viisaalta sekä ajattelevaiselta.

15.7.2014
Focalle ei ilmeisesti sovi heinäkuun helteet. Se viihtyi varjossa ja kun ihminen meni hänen häkkiin, vetäytyi hän koppiinsa. Carmen sai Focan pois kopistaan, mutta rouva ei nauttinut saamastaan huomiosta helteisenä päivänä vaan heti kuvaustuokion päätyttyä palasi viileään koppiinsa. Olisiko tämä viimeinen helteinen kesä, minkä Foca joutuu viettämään kuumalla tarhalla vailla omaa ihmistä ja kotia?

13.10.2014
Foca lensi omaan kotiinsa Suomeen 27.9.2014 <3

28.7.2015
Saimme oikein mukavia kuulumisia Focalta, tässä olkaa hyvät:

“Olemme muuttaneet!

Focalla on vielä vähän sopeutumisvaikeuksia mutta jospa tuo tuosta. 🙂 Focalla on nyt ollu kissa kaverina, kun on sukulaisen kissa hoidossa. Kovasti on tykkännyt siitä, kokoajan seuraa häntä
heiluen. Foca on edelleenkin tosi pirteä vanhus, käytin Focan tarkastuksessa eläinlääkärissä ja kaikki oli hyvin. 🙂

Focasta on tullut paljon seurallisempi viimeisen parin kuukauden aikana, nykyään menee jo pyytämään rapsutuksia uusiltakin ihmisiltä.

Uimaan ei oo suostunu mennä vaikka oon kovasti houkutellu, tulee aina laiturille vinkumaan ja hyppimään. :DEipä tässä nyt hirveästi mitään kummempia ole tapahtunut.. 🙂 ”

Marraskuu 2016
Focasta on tullut enkelikoira <3 Lääkityksestä huolimatta Focan nivelrikko vaikeutti hänen elämäänsä turhan paljon ja aiheutti kipua, myös keuhkoissa olevan ongelman vuoksi Focan oli vaikea hengittää.

“Päätös oli todella vaikea mutta tiedän että se oli oikea vaihtoehto. Uskon että Foca vietti onnellisen elämän kanssani, ainakin hän vaikutti onnelliselta! Olen todella kiitollinen tästä vähästä ajasta jonka sain Focan kanssa olla. Foca oli aivan täydellinen koira! 
Olen todella kiitollinen teille että sain Focan!”

Kiitämme Focan omistajaa, joka antoi tälle seniorikoiralle sen ansaitseman hyvän loppuelämän <3

 
Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.