Kodin saanut koira: FREDDY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

141110-freddy-profFREDDY

* uros

* synt. 7/2014

* Romaniassa

 

 

 

 

24.11.2014

Hyväntuulinen ja reipas Freddy asustaa Asociatia A Doua Sansa -järjestön ylläpitämällä Glinan tarhalla samassa häkissä lukuisien muiden löytöpentujen kanssa. Se tuli tarhalle kirjaimellisesti puskista; yksi järjestön vapaaehtoistyöntekijä oli löytänyt tämän yksinäisen mustaturkin pusikosta ja tuonut mukanaan Glinan kindergarteniin.

Kulkurien aktiivit tapasivat Freddyn vieraillessaan Glinalla lokakuun lopussa. Freddy on varsin hauska kaveri, sellainen, jollainen koiranpennun kuuluu ollakin: iloinen, sosiaalinen ja leikkisä. Se vaikuttaa varsin avoimelta, uteliaalta ja ihmisrakkaalta, minkä lisäksi se on todella komea! Freddy painaa tällä hetkellä viitisen kiloa, ja siitä kasvaa aikuisena pieni keskikokoinen koira.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan kouluttamiseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Nuoren iän vuoksi Freddyä ei välttämättä kastroida ennen Suomeen tuloa. Luovutussopimuksen mukaisesti tulevan omistajan on kastroitava koira kohtuullisen ajan kuluessa adoptoinnista. Kulkurit osallistuu kastrointikustannuksiin 25 %:lla.

Freddy tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.01.2015

Komea FREDDY on varattu omaan kotiinsa Suomeen. 🙂

13.02.2015

FREDDY saapui omaan kotiinsa Suomeen

Freddyn kodinetsinnässä auttoi Jenni Huuskonen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: