Päivitetty 15.02.2015

Kodin saanut koira: FREDDY


141110-freddy-profFREDDY

* uros

* synt. 7/2014

* Romaniassa

 

 

 

 

24.11.2014

Hyväntuulinen ja reipas Freddy asustaa Asociatia A Doua Sansa -järjestön ylläpitämällä Glinan tarhalla samassa häkissä lukuisien muiden löytöpentujen kanssa. Se tuli tarhalle kirjaimellisesti puskista; yksi järjestön vapaaehtoistyöntekijä oli löytänyt tämän yksinäisen mustaturkin pusikosta ja tuonut mukanaan Glinan kindergarteniin.

Kulkurien aktiivit tapasivat Freddyn vieraillessaan Glinalla lokakuun lopussa. Freddy on varsin hauska kaveri, sellainen, jollainen koiranpennun kuuluu ollakin: iloinen, sosiaalinen ja leikkisä. Se vaikuttaa varsin avoimelta, uteliaalta ja ihmisrakkaalta, minkä lisäksi se on todella komea! Freddy painaa tällä hetkellä viitisen kiloa, ja siitä kasvaa aikuisena pieni keskikokoinen koira.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan kouluttamiseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Nuoren iän vuoksi Freddyä ei välttämättä kastroida ennen Suomeen tuloa. Luovutussopimuksen mukaisesti tulevan omistajan on kastroitava koira kohtuullisen ajan kuluessa adoptoinnista. Kulkurit osallistuu kastrointikustannuksiin 25 %:lla.

Freddy tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.01.2015

Komea FREDDY on varattu omaan kotiinsa Suomeen. 🙂

13.02.2015

FREDDY saapui omaan kotiinsa Suomeen

Freddyn kodinetsinnässä auttoi Jenni Huuskonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.