Päivitetty 15.02.2015

Kodin saanut koira: KARINA


KARINA

* 4-6 v

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

3.11.2014
Karinan tarina on tavallinen. Ja surullinen.
Karina eli vuosia, varmaankin suurimman osan elämästään Bukarestin kadulla, niin sanottuna yhteisökoirana. Se eli samojen korttelien ympäristössä, samojen tuttujen koirien kanssa ja sitä ruokittiin lähellä asuvan rouvan toimesta ja suurimmaksi osaksi ihmiset olivat tutulle koiralle ystävällisiä.
Syksyllä 2013 koiravainojen yllyttyä äärettömään vihaan kaduilla asuvia koiria kohtaan, rouva pelasti Karinan, ja sen hyvin ujon kaverin, Monan, luokseen.
Karina ja Mona saivat elää lähes vuoden kotikoirina. Rouva opetti ne kävelemään hihnassa, sisäsiisteiksi, hän piti niitä mukanaan monissa paikoissa ja Karina ja Mona oppivat luottamaan täysin ihmiseen ja hyvään elämään.
Valitettavasti syksyllä 2014 rouva joutui muuttamaan, eikä hänellä ollut enää mahdollisuutta pitää koiria. Niinpä ne päätyivät Glinan kylässä sijaitsevalle Asociatia A Doua Sansan tarhalle. Etenkin ujolle Monalle muutos oli shokki, eikä se Kulkurien aktiivien vieraillessa tarhalla lokakuussa 2014 ottanut mitään kontaktia ihmisiin.

Karina on sopeutunut muutokseen paremmin. Se ottaa vieraat vastaan iloisesti koko takalistoaan heiluttaen ja hymyillen. Karina ei riehu, eikä hypi päälle, mutta se osoittaa kaikin muin tavoin olevansa onnensa kukkuloilla. Luulimme ensin Karinan olevan vanha koira, kun katselimme sitä häkin ulkopuolelta, mutta vaikutelma muuttui heti kun Karina ymmärsi, etteivät nuo ihmiset vain kävelekään häkin ohitse, vaan tulevat sisälle asti. Voi sitä iloa! Karina olisi halunnut laittaa leikiksi ihmisen kanssa, mutta pidättytyi siitä hädin tuskin, lienee vieraskoreuteen vedoten… Uskoisin, että omassa kodissa Karinasta irtoaa vielä leikkisyyttäkin, lempeyden ja sohvalla rötköttämisen lisäksi.

Karina on arviolta neljän ja kuuden ikävuoden väliltä. Karina on steriloitu. Sen säkäkorkeus on noin 50 cm ja painoa tanakalla ladylla on noin 20 kg.

Karina on hyväntuulinen, sopeutuva ja lämminhenkinen koira, joka ei tunnu vaativan paljoa ollakseen tyytyväinen. Samassa häkissä asuu Karinan ja Monan lisäksi myös nuori uros, Mark, joten Karina tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa, niin kuin usein kaduilla kauan eläneet koirat tulevat opittuaan koirien kielen läpikotaisin edellystyksenä selviämiselle.

Karina ei vaikuta haukkuvan juurikaan, me emme nähneet sen haukkuvan edes innostuessaan tai ruokaa odottaessaan. Näin ollen se sopisi varmasti kerrostaloonkin asumaan, onhan se asunut kerrostalossa ennenkin. Mitään estettä Karinalla tuskin on myöskään lapsiperheeseen kotiutumiselle äärettömän ystävällisen luonteensa puolesta. Tietysti vanhempien täytyy rauhallisesti ja johdonmukaisesti opettaa niin lapsia kuin koiraakin toimimaan yhdessä vastuullisesti.

Karina on saanut jo elämässään monta onnenpotkua. Suotaisiinko sille vielä yksi, loppuelämän ikioma koti?

 

29.12.2014
Lisätty Karinalle lokakuun lopussa kuvattu video, josta näkee hyvin Karinan hurmaavaa luonnetta ilohepuleineen.
Romaniaan odotetaan kovia pakkasia pian. Olisi lottivoitto, jos Karina löytäisi pian oman kotinsa ja perheensä…

 

Karina luovutetaan steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden tautien varalta. Lisäksi Karinalla on mikrosiru ja eu-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti luovutussopimuksiin, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

7.1.2014
Karina on varattu.

 

15.2.2015
Karina matkusti omaan kotiinsa Suomeen 13.2 <3

 

Karinan varaajana toimi Salla.

 

 

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.