Kodin saanut koira: IRINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

01/15

01/15

IRINA

* Syntynyt 08/2014

* Narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

29.1.2015
Yksi Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa on OneVet-klinikka, jonka työntekijät käyvät mm. viikoittain hoitamassa koiria kunnallisella Rosiorin tarhalla. Rosiorissa elää tällä hetkellä noin 300 koiraa. Vieraillessaan tarhalla elokuussa 2014 OneVetin työntekijöiden, Dr. Adinan ja hoitaja Irinan luokse tuotiin kuusi parin viikon ikäistä koiranpentua, jotka olivat täynnä loisia ja muutoinkin huonossa kunnossa.  Irina vei pennut kotiinsa ja hoiti ne kuntoon. Iloisille pennuille riitti kysyntää ja ne matkasivat loppuvuodesta omiin koteihinsa kansainvälisten adoptioiden kautta. Valitettavasti tuntemattomasta syystä Rosiorin työntekijä oli piilottanut yhden narttu-pennun Dr. Adinalta ja Irinalta ja se joutui jäämään taistelemaan hengestään tarhalle. Vieraillessaan Romaniassa lokakuussa 2014 Kulkureiden aktiivien matka suuntautui myös Rosioriin missä heidän silmiinsä osui tämä tyhjää ruokakuppia nuoleva pentu.  Aktiivit eivät luonnollisestikaan voineet jättää pentua selviytymään näissä olosuhteissa vaan veivät sen OnVet-klinikalle saamaan hoitoa ja huolenpitoa. Tautiriskin vuoksi pentua ei voitu enää viedä sisarustensa pariin joten se sai jäädä kasvamaan klinikalle. Pentu nimettiin myöhemmin Irinaksi auttajansa mukaan ja se päätyi lopulta Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Huonoista lähtökohdista huolimatta Irinasta on kehittynyt OnVetissa terve ja leikkisä koiranpentu. Se on sosiaalinen ihmisten ja toisten koirien  parissa ja nauttii kovasti saadessaan huomiota. Irina oleilee suurimmaksi osaksi sisätiloissa, mutta välillä se pääsee leikkimään ulos muiden kanssa. Pikku-neiti on tällä hetkellä 4,5kg painava. Isona sen odotetaan emon koon huomioiden kasvavan noin 15kg painoiseksi, keskikokoiseksi koiraksi.

31.1.2015
Irina on saapumassa kotihoitoon Suomeen 13.2.2015. Parasta tietysti olisi, jos neidille löytyisi oma koti jo alusta alkaen. Olethan yhteydessä varaajaan, mikäli luotasi löytyisi pennun mentävä kolo.

9.2.2015
Irina on varattu ja se pääsee lentämään suoraan omaan kotiinsa.

14.2.2015
Irina saapui eilen omaan kotiinsa. Iloinen lapsi ansaitsi “iloisin hännänheiluttaja”-tittelin. Kotonakin ensimmäinen vuorokausi on sujunut hyvin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Irina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 70€:lla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Irina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Irina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.    

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: