Päivitetty 18.05.2018

Kodin saanut koira: GALADRIEL (Team Hobbits) (nyk. Kamu)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

Romaniassa syntyy ympäri vuoden pentuja. Niitä syntyy pihoille, kaduille, metsiin, pelloille ja joskus myös suoraan koiratarhoille. Suurin osa Romaniassa syntyvistä pennuista ovat kodittomia jo syntyessään. Toinen, myöskin iso osa, tulee hylätyksi pian syntymänsä jälkeen. Kulkureissa pyrimme olla mukana muuttamassa paikallisten ihmisten ajatusmaailmaa ja suhtautumista koiria ja eläimiä kohtaan. Järjestämme valistusta sekä mittavia sterilointikampanjoita ja käymme lähes jokapäiväisesti keskusteluja yhteistyökumppaneidemme kanssa eläinten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnista.

Yksi meidän yhteistyökumppaneistamme on eläinsuojelija Ioana Bodea. Monta Ioanan suojattia ovat jo löytäneet kotinsa perheistä Suomessa ja nyt on myös Team Hobbitin vuoro astua adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta saada mahdollisuuden onnelliseen elämään kotikoirana, tarhaelämän sijaan. Hobbitti pentue on löytynyt . Pentueeseen kuuluu 7 pentua, joista 5 on urosta ja 2 narttua. Bilbo B, Sam G, Frodo B, Meriadoc ja Peregrin edustavat poika ja Arwen sekä Galadriel tyttöjä.

Tällä hetkellä pennut ovat noin 3kk ikäisiä ja ovat leikkisiä, touhukkaita pentuja. Luonne-eroja tällä hetkellä kovin paljon vielä näy. Arvion mukaan heistä kasvaa keskikokoisia aikuisia, noin 50cm korkuisia.

Galadriel on vähän kuin sadun Ruman ankanpoikasen ankka. Tyttö on vaalea ja melko siro rakenteeltaan. Galadriel on kiinnostunut puhelimesta kantautuvasta linnun sirkutuksesta mutta pystyttelee hieman taka-alalla ja ihmettelee tilannetta sieltä.

Päivitykset

18.5.2018
Galadrielista tuli Kamu ja tyttö saapui kotiinsa Suomeen 17.5.2018.

11.4.2018
Kaunis Galadriel varattiin omaan kotiinsa muutama päivä sitten.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Galadriel saapuu Suomeen steriloituna (jos ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Galadrielin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.