Päivitetty 27.01.2017

Kodin saanut koira: GLENDA nyk. Asta


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
ei steriloitu

 

17.5.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa Kulkurien yhteistyötarhaa, Asociatia A Doua Sansaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Koiria on satoja, mutta valinta on jotenkin tehtävä ja näiden valittujen joukossa oli pienen pienet pennut, Odea, Glenda ja Isolda.

Glenda oli rohkelikko, johon tuli virtaa, kun astuimme tammikuussa tämän kolmikon häkkiin. Olimme iloinen tapahtuma tämän pienen koiran arjessa, jossa vain muta ja kuumuus vaihtavat vuoroin osiaan. Tällä pienellä hetkellä, ei märkä muta enään tuntunut ikävältä, vaan ihmiset olivat sen mielestä ihan parasta ja iloa riitti ja Glendan kutsu leikkiin oli todella hellyyttävää.  Glenda on myös kiltti ja sosiaalinen pentu, osaa myös rauhoittua rapsutuksiin ja käsittely onnistui hyvin.

Arvio Glendan koosta aikuisena on noin 50 cm ja paino noin 15 – 20 kg

 

30.5.2016
Pennut kasvavat kohisten, kuten uusissa kuvissa näkyy. Glendastakin kasvamassa upea kaunotar!

18.7.2016
Glendaa kävi aktiivimme tapaamassa ja totesivat koiran olevan ilosen energinen ja reipas. Se ei ujostele, eikä arkaile, vaan tulee ja pussaa. Yllättävä ujous iski siinä vaiheessa, kun koiria alettiin siirtämään toiseen häkkiin (video). Glenda sekä Odea olivat molemmat häkeltyneitä avoimesta oviaukosta, eivätkä uskaltaneet tulla itsekseen ulos. Muutokset ovat joskus jännittäviä, mutta jo seuraavassa hetkessä, oli tilanne taas Glendan mielestä käsitelty ja voikin jo siirtyä vesileikkeihin, joita tämä koira rakastaa. Glenda mm. upotti tassunsa aina juoma-astiaansa ja seistä nökötti tyytyväisenä siellä (video).

Kuvissa näkyy, että Glendalla on papilloomavirus, joka paranee itsestään. Nuorilla koirilla aika yleinen, kun oma immuunijärjestelmä ei ole vielä riittävästi kehittynyt.

22.11.2016
Glenda on edelleen se reipas ja iloinen tyttö, joka saa ihmisistä lisää virtaa ja jakaa sen positiivisuutena ympärilleen. Osaa myös rauhoittua ja koulutuksella herkkujen kanssa, saa varmasti tulosta aikaiseksi. Jos etsit itsellesi kaveria, joka ei jätä ja rakastaa surutta, on Glenda juuri se.

10.12.2016
Onnellinen päivä Glendan  elämässä, hänet on juuri varattu.

22.1.2017
Eilen 21.1.2017 oli odotettu päivä. Glenda, joka sai kotona nimen Asta, saapui oman perheen luo. Onnea kodille uudesta jäsenestään.

27.1.2017
Astan kodilta saimmekin ihania kuulumisia ja kuvia, siitä kuinka alku on lähtenyt menemään;

Hei 🐾

Täällä Astan kanssa köllitään kylki kyljessä sohvalla. Alku on alkanut hyvin! Asta on aivan todella suloinen, vähän hassu, energinen ja älykäs.
Hän menee (vielä ainakin) hihnassa todella kauniisti. Lenkkejä ollaan tehty pikku hiljaa kauemmas ja kauemmas, mutta aika kotinurkilla ollaan oltu myös. Lenkkireittejä on monia tässä lähistöllä mihin lähteä. 

Ohikulkijoille täytyy välillä haukahtaa ja haukkuvat koirat jännittävät niin, että tekis mieli lähteä kotiin. Sisällä oudot äänet välillä myös pelästyttävät, mutta osataan rauhoittuakkin. Ja kyllä ikkunankin läpi voi haukkua turvallisesti ohikulkijoille.
Yöt menee hienosti, nukutaan omassa pedissä osa ja osa makkarin lattialla jalkopäässä, mahdollisesti isännän vaatteiden päällä. 
Lapset ja Asta tulevat hienosti toimeen, siis todella hienosti! Tuntuu, että Asta ymmärtää, että pienempää lasta täytyy vähän hellemmin pussata, vaikka pussata tietty täytyy välillä. 
Ruoka maistuu -todella- ja sehän on vaan hyvä asia.
Istu-käsky osataan jo sisällä, samoin kuin nenän päällä kämmeneen tökkääminen (palkintonami silmissä kiiltäen) Myös oma nimi Asta alkaa mennä kivasti perille .
Me ollaan hyvin hyvin onnellisia Astasta ja nuorimmainen, joka ei alunperinkään ollut niin kovin kiinnostunut Astasta -saati koirista- sanoi tänään “Mä rakastan Astaa!” Se kiteyttää koko meidän perheen mielipiteen. Tämä koira on kuin meille tehty tai me ollaan kuin tehty Astalle.
Kiitos Kulkureille, että saimme tämän ihanan koiran perheenjäseneksi.

 


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uus asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Glenda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Glenda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa