Päivitetty 28.01.2017

Kodin saanut koira: YOLANDA


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

24.8.2016
Romaniassa syntyy joka päivä pentuja, joilla ei ole minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä, eikä niillä ole ketään, joka pitäisi niistä huolta. Toisinaan pennuilla käy tuuri, ja joku paikallinen eläinsuojelija löytää ne ja ottaa huostaansa, lääkitsee, ruokkii ja huolehtii. Mikäli pennut selviävät rokotuksista, saavat ne uuden mahdollisuuden löytää itselleen oman kodin, jossa voi turvallisesti kasvaa aikuiseksi, tasapainoiseksi kotikoiraksi.

Näiden kuuden pennun emo on löytynyt kadulta, ja se oli viety kunnalliselle tarhalle. Eläinsuojelijat ottivat sen talteen tarhalta, kun huomasivat sen olevan tiineenä Pian talteenoton jälkeen Sarah-emo synnytti pennut, ja tällä hetkellä ne asuvat Onevet-hoitolassa, jossa niillä on tarvittava huolenpito jatkuvasti lähellä. Emo jouduttiin ottamaan erilleen pennuista, sillä ruokinta-aikaan se kävi pentujen päälle huolestuessaan omasta ruoastaan.

Nämä iloiset kuusi pentua ovat nyt hiukan alle 4 kk ikäisiä ja valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Kaikki kuusi pentua ovat kilttejä ja ystävällisiä, touhukkaita viipottajia. Pennut tulevat olemaan aikuisena keskikokoisia, noin 50-55 cm korkeita.

Yolanda on pentueen ujoimmasta päästä, ja samalla porukan pienimpiä. Hiukan hätääntyneenä se huutaa kuin syötävä, kun se otetaan syliin. Sylissä Yolanda kuitenkin rauhoittuu ja rentoutuu nopeasti, ja alkaa sitten nauttimaan ihmisen läheisyydestä. Tämän jälkeen pentu jää myös pyörimään lähelle, eli se rohkaistuu ja alkaa luottamaan nopeasti. Luonteeltaan Yolanda on kiltti ja ystävällinen.

30.8.2016
Yolandalle päivitetty muutama kuva sen pentuajasta. Kuvissa näkyy myös pentujen emo.

10.10.2016
Yolandan veljistä yksi, Yano, on jo matkustanut Suomeen, ja toinen, Yalan, lentää myös pian omaan kotiinsa. Yaime-veli taas saapuu Suomeen kotihoitoon tällä viikolla. Sisarukset Yade ja Yolita lensivät Suomeen jo syyskuussa, ja ovat kotiutuneet mainiosti omien perheidensä luokse. Pentueesta vain Yolada on vielä Romaniassa OneVet-hoitolassa vailla tietoa, mihin sen matka sieltä tulee jatkumaan.

Kulkurit tapasivat iloisen Yolanda-pennun Romaniassa syyskuusssa. Ilopilleri Yolanda tulee hyppien ja häntä heiluen uusien vierailijoiden luokse tervehtimään heitä. Tyttö on selkeästi erittäin hyväntuulinen ja aktiivinen pentu, vois sanoa, että suorastaan vilkas kakara, kuten pennut usein ovatkin. Se on kuitenkin luonteeltaan pehmeä ja hiukan alistuvainen. Yolandaa pikkasen jännittää, kun se nostetaan syliin, muttei rimpuile vaan rauhoittuu pötköttelemään sylissä. Kooltaan Yolanda on tällä hetkellä  noin 45 cm korkuinen, ja paino noin10 kg kieppeillä. Yolandalle lisätty uusia kuvia.

25.11.2016
Ihana Yolanda sai marraskuussa vieraita Suomesta, kun Kulkurit kävivät taas OneVet-klinikalla vierailulla. Yolanda on kasvanut, ja se on nyt noin puolivuotias. Tyttö on steriloitu klinikalla, ja se on nyt pentueesta viimeinen, joka vielä etsii omaa kotiaan. Kulkurien vieraillessa päästiin testaamaan, miten Yolanda reagoi kissoihin, eikä kissan läsnäolo tuntunut neitosta juurikaan hetkauttavan.

Yolanda seuraili samassa tilassa klinikan hoitohuoneessa Moon-koiraa, ja  haki siitä turvaa ja selustaa jännittävässä tilanteessa. Yolanda on liikuttava ujopiimä, joka jännittää uudessa tilanteessa selkeästi, mutta ei kuitenkaan reagoi pakenemalla paikalta tai käyttäytymällä liian pelokkaasti. Uteliaisuus paistaa siitä läpi, ja se pysyi rauhallisena koko vierailun ajan. Yolanda tarvitsisi perheen, jossa on aikaa opettaa sille rauhallisesti, mitä kaikkea kivaa tässä maailmassa onkaan.  Vaikka koiran ilmeet uusissa kuvissa ovatkin hiukan surkeat, on Yolanda todella kaunis koiranpentu!

28.1.2017
Yolanda on varattu omaan kotiinsa Saksaan!

————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yolanda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yolanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Yolanda tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yolandan yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

Video: Yolanda OneVet-hoitolassa marraskuussa 2016

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.