Päivitetty 02.07.2021

Kodin saanut koira: GOLDEN BOY


Syntymäaika: 03/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation, Cosoba)
kastroitu

 

Golden Boysta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan, sillä hän on herättänyt paljon kiinnostusta.

Perustiedot ja tausta
09.10.2020
One Rescue Association ja heidän Cosoban kylässä ylläpitämä tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Yhdistyksen takana on eläinlääkäri Adina Vladut, joka yhdessä miehensä kanssa myös ovat Onevet klinikan perustajat ja omistajat. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.

Yksi kotia etsivistä on suloinen Golden Boy, jonka joku oli heittänyt autosta ulos tarhan edessä. Suurisydämisellä Adinalla ei ollut juuri muita vaihtoehtoja kuin ottaa Golden Boy siipiensä suojiin tarhalle. Golden Boy on osoittautunut sosiaaliseksi sekä ihmisille että muille koirille. Hänen kerrotaan haukkuvan tarhalla, mutta nuori herra ei vaikuttaisi kuitenkaan olevan koko aikaa äänessä. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että Golden Boy saattaa käyttää ääntään jonkin verran. Lisäksi hänelle on opetettava kaikki kotikoiran tavat ja yksin oleminen. Golden Boylle etsitään kärsivällistä, ymmärtäväistä ja aktiivista kotia, joka on valmis sitoutumaan koiraan koko sen loppuelämän ajaksi. Golden Boy tulee myös varmasti kaipaamaan paljon aktiiviteettia ja liikuntaa, joten pelkäksi sohvalla loikoilijaksi siitä ei ole.

Golden Boy voisi sopia joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

Golden Boy on  noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kg, mutta luultavasti vielä hieman kasvaa tästä.

 

Päivitykset:
12.6.2021
Golden Boy matkusti Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Golden ja perhe!
11.03.2021
Golden Boy on varattu tänään omaan kotiinsa. Paljon onnea Golden ja tuleva perhe! ♥
08.03.2021
Golden Boylle on lisätty uusi video ja kuva.
16.02.2021
Golden Boy etsii yhä omaa kotiaan. Tulevan kodin olisi hyvä ottaa huomioon, että Golden Boy ei ole luultavasti koskaan asunut omassa kodissaan ja sille tulee opettaa kaikki asiat niin hihnakävelystä kynsienleikkuuseenkin, sekä totuttaa se yksinoloon. Koska Golden Boy käyttää ääntään tarhalla jonkin verran, Golden Boyta harkitsevan tämä kannattaa myös ottaa huomioon.

09.10.2020
Ihana Golden Boy loikkasi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan. ♥

_________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Golden Boy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Golden Boy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Golden Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa