Päivitetty 26.06.2021

Kodin saanut koira: PÄHKINÄ (Team Treasure)(nyk Ruuti)


Syntymäaika: 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

3.3.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Pähkinä sisaruksineen on jo voittanut elämän lotossa muutaman kerran. Pentueeseen kuuluu Pähkinä, Mänty, Kuusi, Kastanja, Kataja ja Pihlaja.

Gradistean kaduilla asusteli tiineenä oleva narttukoira. Paikallinen nainen löysi koiran ja päätti antaa koiralle kodin. Nainen ehti jo varata uudelle koiralleen ajan sterilointiin, kun narttu synnytti kuuden pennun katraan. Nainen otti yhteyttä Luizaan ja kertoi, ettei millään pysty pitämään pentuja. Luiza sai naisen myöntymään pitämään pennut emon hoivissa ainakin ensimmäisen kuukauden, jonka jälkeen Luiza voisi ottaa pennut hoiviinsa. Nainen suostui tähän ja pennut säästyivät hukuttamiskuolemalta.

Pähkinä sisaruksineen on iloinen, reipas, leikkisä ja rohkea. Pennut on kuitenkin jättäneet emon liian nuorina, joten tulevan kodin tulee ottaa tämä huomioon pennun kasvaessa.

Pähkinä on väritykseltään tumma pienellä vaalealla täplällä rinnassa.

Kooltaan Pähkinä tulee jäämään pieneksi, arvioitu korkeus on 35cm.

Pähkinä etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä ja rakkautta kasvattaa pennusta tasapainoinen ja onnellinen aikuinen koira.

 

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

24.6.2021

Pähkinä muutti omaan kotiin ja pääsee lopulta viettämään onnellista ja rakastettua pentuaikaa.

 

16.6.2021

Pähkinä palasi etsimään sitä oikeaa kotia. Syy pennusta luopumiseen ei ole Pähkinässä vaan ihmisten maailmassa.

10.4.2021

Pähkinä saapui kotiin!

3.3.2021

Pähkinä aloitti ikioman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pähkinä saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Pähkinä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Pähkinän yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.