Päivitetty 18.11.2019

Enkelikoira: GOOFY


Syntymäaika: 2006-2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Toukokuun 2015 alussa Romanian matka kohdistui mm. Bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia  A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle. Tarhalla asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin aktiivit tapasivat jo hieman varttuneempaan ikään ehtineen herrasmiehen Goofyn. Tämä sosiaalisella luonteella varustettu koira hurmasi matkalaiset välittömästi ja niinpä se valikoitui yhdeksi onnekkaaksi, joka pääsi etsimään omaa kotia Suomesta osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Goofy on luonteeltaan sosiaalinen ja se nauttii täysin rinnoin saadessaan vieraita häkkiinsä. Vaikka Goofylla on huomattavasti ylipainoa ja ikääkin jo hieman enemmän, on se silti aktiivinen ja leikkisä. Tämä iloinen pallero hyppii ja pomppii nähdessään ihmisiä ja heittää selälleen maharapsutusten toivossa. Goofy antaa kiltisti käsitellä itseään ja se osaa myös kävellä hihnassa. Pappa  vaikuttaa kokonaisuudessaan helpolta koiralta, joka todennäköisesti soveltuisi kokemattomampaankin perheeseen.

Goofy on noin 50 cm korkea ja painoa sillä on noin noin 30-35kg. Painosta ylimääräistä on noin 10kg, joten tulevan kodin tulee olla valmis sitoutumaan pojan laihduttamiseen kotiutumisen jälkeen. Vanhalle tarhakoiralle tyypilliseen tapaan Goofyn hampaat ovat jo kuluneet ja se tulee tarvitsemaan vähintään hammastarkastuksen ja -putsauksen melko pian kotiutumisen jälkeen.

26.10.2019
Lempeä Goofy-pappa oli yksi onnekkaista, joka pääsi pitkän odotuksen jälkeen nauttimaan elämänsä viimeisistä vuosista oman kodin lämmöstä, rakastettuna perheenjäsenenä. Syyskuussa Goofy on siirtynyt enkeliksi taivaalle, katselemaan perheensä perään, kiitellen onnesta, joka hänelle suotiin elämän ehtoolla. Lämmin osanotto perheelle ja voimia suureen suruun. ❤️

Perheen kirjoittamaa:
Goofylla todettiin spondyloosia ja hermoperäistä ongelmaa takapäässä. Pappa kävi koko ajan kipeämmäksi ja jatkuvasta kipulääkkeestä sekä tukihoidoista huolimatta ei hyviä päiviä enää tahtonut olla. Perheen oli tehtävä sydäntä särkevä päätös ja laskea pappa menemään. Goofy siirtyi sateenkaarisillalle 17.9.
**
“Syttyi taivaalle uusi tähti, koiraenkelinä tästä maailmasta lähti. Nyt saat juosta lailla tuulen, vihreillä niityillä ajattomuuden. Tuskaa, kipua, surua ole ei, uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.

Kirjoittaja tuntematon”

 

21.1.2018
Ihana herrasmies Goofy saapui pitkän odotuksen jälkeen omaan kotiinsa 13.1.2018

9.10.2017
Maailman parhaita uutisia. Goofyn ei tarvitse viettää enää ainoatakaan talvea tarhaolosuhteissa. Papparainen on nimittäin varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen.

27.8.2017
Goofy odottaa yhä omaa kotiaan Glinan tarhalla. Se on ollut adoptio-ohjelmassamme jo yli kahden vuoden ajan joten sille toivoisi viimein omaa kotia ja pehmeää petiä ennen talventuloa. Syksystä Goofy ei varmasti ole kovin pahoillaan, sillä Romanian kesäiset helteet ottivat papalle jo aika koville. Goofyn luonne on pysynyt tarhaolosuhteista huolimatta ennallaan. Pappa tuntuu rakastavan aivan kaikka. Goofy jakaa nykyisin häkkinsä Ricky-nimisen uroksen kanssa. Miekkoset tulevat hyvin toimeen keskenään. Ruuastaan Goofy on tarkka ja syö ensin, mutta antaa Rickyn syödä kyllä vuorollaan. Koirien keskinäinen arvojärjestys on selvillä, eikä niiden täydy tapella asiasta. Miekkosten häkissä vallitseekin leppoisa tunnelma.

Lisätty kuvia ja video.

27.5.2017
Lisätty kuvia.

8.11.2016
Goofy on koira, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle. Käynti Romanian koiratarhoilla on eläinsuojelijoille aina rankkaa, mutta onneksi tuttujen koirien kohtaamisesta saa voimaa päiviin. Goofyn tavatessa ei voi muuta kuin nauraa. Yksinkertaisuudessaan papan päivitykset Kulkurien viime viikkoiselta Romanian matkalta kuuluvat näin: “Tätä te ette usko: Goofy on hauska ja läski! ” Nyt äkkiä tämä hauska vesseli omaan kotiin, tuottamaan iloa omalle perheelleen Suomeen!

8.7.2016
Voi Goofy-pappaa. Papan pitkäaikainen puoliso, Mrs. Nana on parhaillaan matkalla kohti Suomea ja Goofy asustelee toistaiseksi poikamiehenä Glinan tarhalla, jossa aktiivimme sen tällä viikolla tapasivat. Vaan mitäpä, näitä murehtimaan, onhan noita naisia tullut ja mennyt ennenkin. Goofyn elämässä on niin paljon muutakin mukavaa, kuten ihmiset. Niin, ja ruoka! Meno ei tunnu papalla hellittävän edes helteisinä kesäpäivinä. Tässäpä vauhdikas eläkeläinen omaan kotiin, tositarkoituksella!

11.5.2016
Kulkurien aktiivit saivat kunnian  tavata Goofyn viime viikolla vieraillessaan Glinan tarhalla. Ja voi sitä riemua! Edelleen yhtä tuhdissa kunnossa oleva papparainen oli valtavan innoissaan vieraista, hyppi, pomppi ja sähelsi innoissaan. “Hirmu iloinen ja hupsu” kuului yhteenveto tästä papparaisesta. Goofylla olisikin varmasti paljon annettavaa omalle perheelleen, iästään huolimatta!

29.11.2015
Tapasimme Goofyn vieraillessammme Glinan tarhalla marraskuun alussa. Papalle kuuluu hyvää. Kuten aina, tärkeintä Goofylle vierailussa oili ruoka. Se tuli reippaan rempseästi moikkaamaan ja jakeli suukkoja, mutta kun namit otetaan käteen huomio siirtyy 110% niihin. Goofyn olisikin jo koreka aika saada elämäänsä muutakin sisältöä kuin ruokahetket. Herkuilla palkiten uuden kotikoiran elämän opettelukin uskoisi sujuvan hyvin. Goofy antaa hyvin käsitellä ja tutkia itseään.Hammaskiveä sillä on jonkin verran.

27.9.2015
Kulkureiden edustajat tapasivat sankarikoiraksikin kutsutun Goofyn vieraillessan Romaniassa syyskuussa. Goofya eivät tittelit paljoa kiinnostaneet vaan papparainen oli edelleen oma valloittava itsensä. Reissulaisten suusta pääsikin kysymys: ” Voiko näin lihava koira liikkua näin ketterästi?” Huomattuaan vierailijat ja potentiaaliset rapsuttajat Goofy pomppi ja hyöri ympäri häkkiään varsin onnellisena. Yksi asia Goofya kuitenkin huoletti. Huomatessa ruokasäkin häkin ulkopuolella ja sen, että ensimmäisenä ei tarjoilu osunutkaan juuri hänen kohdalleen. Pappa näyttikin vieraille kaikki osaamansa temput, joilla ruoka saadaan tulemaan nopeammin. Ja ruoka-aikahan tunnetusti on, noh Goofyn parasta aikaa.

11.5.2017
Aktiivimme tapasivat Goofyn hiljattain vieraillessaan Glinalla. Tämä pappa se on vain ennallaan, yhtä hupsu ja höppänä kuin ennenkin. Yhtä valmis tulemaan suoraan omaan kotiin kuin aiemminkin. Yhden havainnon vierailijat kuitenkin tekivät: ettei nyt taas olisi Goofy-pappa hieman lihonut? Papan vyötärönympärys alkaa kyllä olemaan siinä kunnossa, että on pian todellinen riski terveydelleen.

30.7.2015
Herrasmies Goofy on tänään tehnyt uroteon. Se on nimittäin luovuttanut verta vanhalle Mamuli-koiralle. Mamuli on sairastunut babesiaan ja Goofyn ansiosta sillä on nyt paremmat mahdollisuudet paranemiseen. Goofy antoi hyvin suorittaa toimenpiteen, josta myös kuvia lisätty albumiin.

13.7.2015
Kulkureiden edustajat tapasivat Goofyn vieraillessaan Romaniassa heinäkuussa 2015. Goofy-herra on laihtunut hieman, mutta työtä tällä saralla riittää vielä. Tapojensa mukaan Goofy otti vieraat vastaan iloisesti. Missä olisi tämän sosiaalisen papan loppuelämän koti?


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Goofy saapuu Suomeen katsroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goofy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.