Päivitetty 16.08.2018

Kodin saanut koira: GUEVARA (Nyk. Niilo) SUOMESSA


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampereen seutu)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
14.7.2018
M. G. Rescuen Mihai Grigorie on eläinsuojelun parissa jo pitkään toiminut romanialainen eläinlääkäri, jonka kanssa Kulkurit tekevät yhteistyötä sekä adoptioiden että sterilointien saralla. Noin kuukausi sitten entinen työntekijä toi Mihain tarhalle huonossa kunnossa olevan Guevara-pennun, jonka Mihai sitten otti hoiviinsa.

Nyt Guevaran turkki kiiltää, se on saanut lisää massaa ja se on paljastunut aivan ihanaksi nuoreksi herraksi. Nyt hurmuri on Suomessa kotihoidossa ja jos se vaikutti jo tarhalla mutkattomalta, välittömältä ja hauskalta koiralta, sellaiseksi se on osoittautunut myös Suomessa. Guevara on touhukas nuori koira, joka tarvitsee tekemistä, mutta nauttii kovasti myös rauhallisemmasta rapsuttelusta ja sisätiloissa on rauhallisesti niin kauan kun riittävästä aktivoinnista huolehditaan. Herra on todella oppivainen ja fiksu koira, joka tykkää monenlaisesta puuhastelusta ja siitä voisikin saada hyvän harrastuskaverin! Peruskäytöstavat poitsulla on jo hienosti hallussa ja se onkin melko lailla valmis kotikoira. Guevaran yhteiselo muiden koirien kanssa on kotihoidossa ollut hieman haastavaa resurssiherkkyyden vuoksi ja poika voisikin sopia parhaiten ainoaksi koiraksi aikuiseen perheeseen tai perheeseen, jossa mahdolliset lapset olisivat jo hieman vanhempia. Guevara on melkoinen pitkäkoipi, korkeutta sillä on noin 67 cm ja painoa hieman reilu 25 kg.

 

 

Päivitykset
16.8.2018
Upea Niilo on tänään matkannut uuden perheensä luokse!

29.7.2018
Niilo on varattu omaan kotiinsa.

14.7.2018
Niilo etsii edelleen omaa kotiaan kotihoitopaikastaan käsin. Ihmisten kanssa Niilo mitä hurmaavin ja kiltein koira, mutta muita koiria kohtaan kohdistuvan resurssiaggressiivisuuden vuoksi Niilo ei kotonaan välittäisi muiden koirien seurasta. Niilolle ihanteellinen koti olisikin ainoana lemmikkinä aikuisessa kodissa tai kodissa jossa mahdolliset lapset olisivat jo hieman vanhempia. Niilo on nyt opetellut elämää kaupunkilaiskoirana ja pärjääkin myös vilkkaamassa ympäristössä hyvin. Se saattaa haukkua sisällä, jos esimerkiksi näkee ikkunasta jotain kiinnostavaa, mutta pärjää oikein hyvin myös kerrostalossa, kun tämä osataan ottaa huomioon. Niilon haasteet kohdistuvat tällä hetkellä lähinnä muiden koirien kanssa elämiseen ja oikeanlaisessa ympäristössä Niilo olisi varmastikin jopa melko helppo tapaus, kunhan ymmärtää, että nuori ja innokas koira tarvitsee runsaasti aktiviteetteja. Kotihoitaja on käynyt Niilon kanssa muun muassa vinttikoirien ratajuoksuharjoituksissa ja tapansa mukaan ei kotihoitajan tarvinnut hävetä, vaan Niilo käyttäytyi oikein mallikelpoisesti ja oli oma tottelevainen itsensä.

3.6.2018
Guevara, joka nykyään tottelee nimeä Niilo, vieraili muutaman päivän ajan toisessa hoitopaikassa ja mitäpä se olisikaan siellä tehnyt kuin hurmannut taas lisää ihmisiä! Niilo käyttäytyi oikein mallikelpoisesti myös vieraassa paikassa, hihnakävely sujui hienosti ja myös muiden koirien ohitukset sujuivat pienellä ohjauksella oikein hyvin. Lintujen ja muiden perään pitää edelleen lähteä, mutta kutsumalla saa kyllä näistäkin tilanteista koiran taas kontaktiin ja luokse. Yksinolot sujuivat vieraassakin paikassa hyvin ja oikeastaan Niilo rupeaakin olemaan aika lailla valmis kotikoira. Ihana Niilo on myös kovin tasapuolinen (ja innokas) rakkaudenosoituksissaan, kaikki saavat pusuja ja haleja eikä kenenkään syli jää tyhjäksi! Se on leikkisä koira, joka pursuaa rakkautta ja elämäniloa, eikä tältä kultakimpaleelta puutukaan enää kuin se oikea koti.

17.5.2018
Upea Guevara jatkaa elämäänsä kotihoidossa ja kehuja satelee edelleen! Guevara on todella mitä oppivaisin koira ja se on esimerkiksi hakenut käskystä metallisen juomatölkin rantakaislikosta, jopa metalliesineiden nouto siis onnistuu hienosti! Herra olisikin onnellisimmillaan kodissa, jossa olisi aikaa esimerkiksi harrastaa tai muuten aktiivisesti opetella juttuja, koska oppimista ja oman ihmisen kanssa touhuamista Guevara rakastaa. Toki Guevara oppii asioita myös itsekseen, se on muun muassa oppinut, että kotihoitaja jättää lehden usein houkuttelevasti pöydälle, ja siitä saa helppoa revittävää. Kotihoitaja sen sijaan ei ole yhtä oppivainen, vaan unohtaa lehden pöydälle aina uudelleen ja uudelleen ja niinpä lehti aina revitään silpuksi. Riistavietistä johtuvaa säntäilyä ja vouhkoilua lukuunottamatta Guevaran hihnakäytös on oikein hyvää. Missähän luuraa Guevaran oma ihminen, jolla riittäisi aikaa ja intoa poitsun aktivointiin?

30.4.2018
Murrosikäisellä Guevarallakin taitaa olla hieman kevättä rinnassa ja hieno hihnakäytös on aivan unohtunut! Ryntäillä pitää niin lintujen kuin tuulessa lentävien lehtienkin perässä ja taluttajalla onkin koirassa pitelemistä. Muutenkin Guevaralla on riistaviettiä, eli vapaana pitäminen ei luultavasti onnistu kuin aidatulla alueella. Herra on ollut kotihoitajan kanssa myös koirakävelyllä, jossa paikalla oli myös kymmeniä muita koirakkoja ja se käyttäytyi todella hienosti ja tuli kaikkien kanssa toimeen. Tämänkin puolesta oppivainen Guevara olisi varmasti mitä parhain harrastuskoira. Yksinolot ovat sujuneet hienosti, kotihoitajan tullessa kotiin Guevara herää pöllämystyneen näköisenä sohvalta, eikä tuhoja ole tullut. Perusasiat Guevaralla ovatkin melkoisen hyvin hallussa ja ajan kanssa korvatkin tulevat varmasti takaisin myös ulkoillessa. Guevara osaisi varmastikin hoitaa hienosti niin ulkoiluttajan, harrastuskaverin kuin sylikoirankin virkaa ja nyt puuttuu enää se oikea koti!

10.4.2018
Guevara jatkaa elämäänsä kotihoidossa ja edistyy päivä päivältä. Hammastelu on vähentynyt ja myös hihnakäytöksessä on tapahtunut kehitystä, ja vastaantulijat ohitetaan jo hienosti. Aktivointia herra tarvitsee, mutta jos siitä puolesta on huolehdittu, on Guevara sisällä rauhallinen ja viihtyy parhaiten sylissä, ja onkin lunastanut kotihoitopaikassaan sylikoiran roolin. Guevara purkaa mielellään touhuamisen tarvettaan esimerkiksi pahvilaatikoiden repimiseen ja eräänä päivänä kotihoitaja olikin kaupungille lähtiessään jättänyt suurehkon pahvilaatikon pojalle revittäväksi. Palatessaan kotihoitaja oli varautunut hirvittävään sotkuun, mutta lattiat olivatkin vallan siistit ja pian kävi ilmi, että Guevara oli tyytyväisenä pistellyt koko laatikon poskeensa. Herran suuhun ovat löytäneet tiensä myös lukuisat lapaset ja sormikkaat, mutta mitäpä muuta voisikaan vajaan vuoden ikäiseltä koiralta odottaa! Guevara hieman pelkää vanhempia miehiä ja myös pimeä on vielä hieman jännää. Yleisesti ottaen uudet asiat ovat joskus hieman pelottavia, mutta Guevara kuitenkin reipastuu niiden suhteen nopeasti. Guevara myös vahtii jonkin verran talon ulkopuolelta kuuluvia ääniä, mutta tämä on jo ajan kanssa vähentynyt.

25.3.2018
Saimme taas kuulumisia Guevaran kotihoitajalta. Guevara on nyt saanut totutella hoitopaikkaan jo jonkin aikaa ja oppii uutta koko ajan. Hihnassa kulkeminen sujuu pojalta pääosin hyvin, mutta esimerkiksi pyöräilijöitä ja jalankulkijoita päin se yrittää hyppiä. Toisaalta jos se pääseekin luo, alkaa tilanne jännittää ja Guevara voi murista ja haukkua epävarmana. Namien avulla ihmisten ohitukset sujuvat kuitenkin hyvin. Tiheämpi asutus jännittää Guevaraa edelleen, mutta se pärjäisi varmasti suht rauhallisella lähiöalueellakin, kunhan sille annetaan aikaa tottua uuteen ympäristöön ja jaksetaan harjoitella esimerkiksi ohituksia. Guevara on edelleen melko kovakourainen sekä ihmisten että koirien kanssa ja saattaa muun muassa napata kädestä, jos se esimerkiksi innostuu liikaa. Kotihoitopaikan uroksen varoittavia murahduksia Guevara ei kuuntele, vaan käy rähisemään, sen sijaan tiukempia, isoja narttuja se uskoo. Guevara on tavannut myös hevosia, joista se ei piitannut. Tämä herra siis tulee tarvitsemaan kodissaan vielä hieman ohjausta oikeaan suuntaan, mutta nopeana oppijana se tulee varmastikin etenemään haasteiden kanssa kovaa vauhtia oikeaan suuntaan.

11.3.2018
Guevara on oleillut kotihoitopaikassaan nyt pari viikkoa ja saimme taas kuulumisia kotihoitajalta. Guevara on opetellut muun muassa yksinoloa ja alun pientä vinkumista lukuunottamatta on herra pärjännyt oikein hyvin, eivätkä huonekalutkaan ole yksinoloaikana kärsineet. Guevara rakastaa pihalla oleilua, se juoksee ympäriinsä onnellisena lelu suussa ja myös sopivan leikkikaverin seura kelpaa. Pienemmät koirat jäävät pahasti jalkoihin, eli Guevara luovutetaan vaan suurehkon koiran kaveriksi. Ihmisen kanssa touhuamista herra tuntuu oikein janoavan ja uusien asioiden opettelu sujuu siltä luonnostaan. Luonnetta herralla riittää, eikä Guevara ehkä ole oikea vaihtoehto ensimmäiseksi koiraksi, mutta sopivalla asenteella, osaamisella ja huumorintajulla varustetussa kodissa Guevarasta olisi varmasti vaikka mihin!

1.3.2018
Guevara on nyt hieman ehtinyt totutella kotihoitopaikkaansa ja kotihoitajalta satelee kehuja! Herra osaa hienosti istua, mennä maahan, tulla luokse, hakea lelun ja odottaa. Ulos lähtiessäkin se malttaa hienosti olla paikallaan pukemisen, valjaiden laiton sekä oven avaamisen ajan ja liikkuu vasta saadessaan luvan. Melkoisen oppivainen poika siis kyseessä!

26.2.2018
Guevara on nyt viettänyt kotihoidossa yhden yön ja se vaikuttaa kotihoitajan mukaan ihanalta ja aktiiviselta nuorelta koiralta. Guevara pitää kovasti kotihoitopaikan muista koirista ja olisi varmasti onnellinen, jos myös tulevassa kodissa olisi toinen koira odottamassa. Hurmuri nauttii kovasti ulkoilusta, vaikka vilkkaammilla alueilla vielä hieman jännittääkin. Tähän mennessä Guevara on ollut myös sisäsiisti.

Guevaran jalka on pentuna murtunut, mutta röntgenkuvien perusteella se on luutunut hyvään asentoon, eikä sen odoteta vaivaavan koiraa enää tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Guevara keventää jalkaansa aivan aavistuksen verran ja paranemisprosessi on siis vielä hieman kesken. Suunta on kuitenkin hyvä. Lisäksi Guevaralla on selässä ja leukapielissä lähes karvattomia kohtia, luultavastikin sikaripunkin jäljiltä. Lisätietoja terveystilanteesta saa Guevaran yhteyshenkilöltä.

25.2.2018
Upeaksi nuoreksi herraksi kasvanut Guevara palaa takaisin kotia etsivien joukkoon ja se on tänään siirtynyt kotihoitopaikkaan odottelemaan uutta kotiaan. Guevara on varsinainen pusupoika ja ventovieraitakin se tervehtii tunkemalla syliin, ei ehkä kovin hienotunteisesti, mutta erittäin suurella sydämellä. Se on sosiaalinen, luottavainen ja reipas nuorukainen, joka touhukkaana koirana tarvitsee rapsutusten lisäksi riittävästi aktivointia ja liikuntaa. Lisätty muutama tuore kuva, Guevaran kuulumisia kotihoidosta päivitetään pian lisää.

15.1.2018
Hurmaavan Guevaran kotiinpääsy viivästyi terveydellisistä syistä, mutta 13.1 reipas pusuttelija lensi vihdoin viimein Suomeen ja pääsi tänään 15.1 omien ihmistensä luo. Hurjan paljon onnea perheelle! <3

17.10.2017
Ihana pitkäkoipi varattiin tänään ikiomaan kotiinsa!

6.9.2017
Tullessaan Guevara asui tarhan perällä, oikeastaan sen ulkopuolella, koska varsinaisella tarhalla ei ollut tilaa. Sieltä se siirrettiin kahden nartun kaveriksi häkkiin, mutta toinen narttu puri sitä korvaan, jolloin se siirrettiin omaan häkkiinsä. Nyt se asustaa kahden muun häkkikaverin kanssa. Siirrettäessä Guevara oli ensin kiemurrella innostuksissaan sylistä pois, mutta tulikin pian siihen tulokseen, että pusutteluhan on oikeastaan hurjan paljon mukavampaa. Iloinen Guevara hurmasi Mihain luona vierailleen Kulkurien aktiivin täysin, eikä koirasta keksittykään mitään negatiivista sanottavaa.

 

————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Guevara on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Guevara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.