Kodin saanut koira: MOUSIE

Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (onevet)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta

13.8.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Mousie tuotiin tarhalle vuoden 2017 syyskuussa samoihin aikoihin usean muun pennun kanssa.  Se on kuitenkin joutunut odottamaan adoptio-ohjelmaan pääsyä terveystilanteensa vuoksi. On kurja kohtalo syntyä Romaniaan kulkukoiraksi mutta vielä kurjempaa on syntyä siellä kulkukoiraksi epämuodostuneiden etujalkojen kanssa, kuten pienen Mousien kohdalla on käynyt. Pienen Mousie- rukan molemmat jalat olivat pentuna synnynnäisesti epämuodostuneet, vasen jalka oli niin huono, että se jouduttiin amputoimaan.  Myöskään oikea jalka ei ole terve. Jäljellä olevaa jalkaa on suomalaisen eläinlääkärin toimesta arvioitu, ja se tulee todennäköisesti vaivaamaan koiraa jossain vaiheessa sen elämää.Oikean jalan kyynär- ja värttinäluun kasvussa on epätasaisuutta. Värttinäluu taipuu kaarelle aiheuttaen ranteeseen asentovirheen. Hoitona tähän olisi värttinäluun katkaisu, jolloin se suoristuisi mutta Mousien kohdalla leikkausta ei voi tehdä, koska sen toinen etujalka puuttuu. Toistaiseksi Mousie pärjää jalan kanssa mutta tulevan kodin tulee seurata tilannetta tarkasti ja osata arvioida koiran mahdollisia kipuja. Mousien tulevan kodin tulee realistisesti tiedostaa koiran terveystilanne ja kyetä tekemään päätöksiä sen mukaan, mikä koiran kannalta on parasta. Pysyäkseen mahdollisimman hyvässä kunnossa, Mousie tulee tarvitsemaan fysioterapiaa.

Luonteeltaan Mousie on itse suloisuus. Ystävällinen ja kiltti pikkumies. Koiralaumassa se menee muiden mukana ja yrittää kovasti osallistua kaikkeen. Mousie on vähän kuin se ala-asteen symppistyyppi; muut koirat eivät kiusaa sitä, tai ole sille ilkeitä, mutta eivät myöskään tunnu huomaavan pikkuista Mousieta millään lailla, vaikka toinen kuinka yrittää olla mukana. Syliin nostettaessa Mousieta hieman jännittää mutta maatasolla Mousie on reipas ja tulee itse tutustumaan ihmiseen ja hakemaan huomiota. Mousie ei ole erityisen äänekäs.

Mousie on korkeudeltaan mallia matala, painoa sillä on noin 7-8-kg.

27.10.2018

Mousie lensi omaan, loppuelämän kotiinsa Suomeen ja aloitti tänään uuden elämänsä.

30.9.2018

Eipä tiedä pikkuinen Mousie, miten sen elämä tulee pian muuttumaan. Se on nimittäin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.<3

13.8.2018

Mousie jatkaa eloaan Cosoban tarhalla ladossa asuttaen aitaustaan yhdessä viiden muun koiran kanssa. Häkkien pohjalla on ladossa kuivikkeenä heinää ja tämä pehmeä, hieman epätasainen alusta on mahdollisesti pienelle Mousielle hieman haasteellinen kolmella jalalla. Mousie seurailee menoa syrjemmästä, kun innokkaammat ja vilkkaammat koirat pyörivät vierailijoiden ympärillä. Hellyyttävä ja kohtelias pikkukoira. Lisätty uusi video.

14.06.2018

Mousie asustelee Cosoban tarhalla navetassa yhdessä muutaman muun kiltin pikkukoiran kanssa. Tarhaelämä ja vähäiset ihmiskontaktit ovat vaikuttaneet Mousieen siten, että vieraita tavatessaan se välttelee tällä kertaa kosketusta ja pakittaa pois kosketusetäisyydeltä. Varsinaisesti aralta Mousie ei vaikuttanut, se vaan oli tällä kertaa paljon kiinnostuneempi leikkimisestä ja muista touhuista, kuin rapsutuksista. Tuttuja ihmisiä Mousie lähestyy ongelmitta. Aktiivimme tarjosivat Mousielle huivia, jonka Mousie uteliaana ottikin käsittelyynsä ensin tarkasti huivin haistellen ja intoutuipa pikkumies huivia hieman retuuttamaan ja sillä leikkimään. Mousie liikkuu tavattaessa kolmella jalallaan melko ketterän oloisesti. Kipuja on kuitenkin tällaisessa tilanteessa todella vaikea arvioida. Lisätty Mousielle video ja kuvia.

11.4.2018

Lisätty suloiselle Mousielle keväinen kuva.

2.4.2018

Mousie aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mousie saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mousie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: