Päivitetty 11.01.2019

Kodin saanut koira: LUCIA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa ( Carpe)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta

13.06.2018

Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Carpen tarhaa rakennetaan parasta aikaa romanialaiseen Mitrenin kylään. Carpe on 150 kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huoli ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Projekti startattiin toukokuussa 2016 ja se jatkuu, kunnes tarha on valmis. Kulkurien ja Mandescun yhteistyö jatkuu eri muodoissaan myös tämän jälkeen muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä.

Kaunis Lucia tuotiin Carpen tarhalle yhdessä kahden muun koiran kanssa. Aluksi ne asuttivat kolmisin samaa häkkiä, mutta koirien välille tuli jännitteitä pienessä tilassa ja Lucia asusteleekin tällä hetkellä häkissään yksin. Lucian taustat ovat tuntemattomat. Tämä upea tyttö suhtautuu vieraisiin ystävällisesti ja iloisesti ja antaakin itsestään todella kiltin vaikutelman. Tarhaelämä on sille uutta ja se ymmärrettävästi stressaakin selvästi  tämän uuden ympäristön hälinää aikalailla. Levottomana haukkuu jonkin verran ympäristön tapahtumille. Myös häkin ulkopuolella kävelevä kissa saa Lucian levottomaksi. Kun kissa viedään pois, malttaa tyttö rauhoittua syömään nameja aktiivien kädestä. Lucian soisi päästä pian pois tarhalta stressaamasta. Kotioloissa oikealla määrällä liikuntaa ja aktiviteetteja tytöstä kuoriutuisi epäilemättä upea koira mukaan monenlaiseen tekemiseen.

Lucialla on upea vaalea, pitkä karva. Kokoa tällä kaunottarella on noin 25kg ja 55cm.

Päivitykset

15.12.2018

Lucia pääsi vihdoin oman perheensä luo Suomeen.

27.9.2018

Lucia saa pian kuulla uutisia, joita se on odottanut jo kauan. Sitä odottaa oma koti Suomessa.

13.8.2018

Ihana karvaturrukka Lucia jatkaa eloaan Carpen tarhalla. Luciaa ei ole vielä testattu toisten koirien kanssa. Ihmisiä ja niiltä saamaansa huomiota rakastaa ja haluaisikin saada loputtoman määrän rapsutuksia vierailijoiden käydessä. Lisätty Lucialle video ja kuvia.

13.06.2018

Lucia aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lucia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lucia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.