Päivitetty 12.08.2018

Kodin saanut koira: CORRA


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (yksityisessä kotihoidossa)
Steriloitu

Perustiedot ja tausta
22.1.2018
Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa. Suuri osa niistä on sinne leikkaamattomana hylätty ja ne ovat saaneet pentuja. Joillakin koirista on ollut koti, mutta syystä tai toisesta ne ovat sitten hylätty. Yksi koirien suojelusenkeli on Romanialainen eläinsuojelia Carmen Mandescu. Hän on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumpani. Carmen on omistanut koko elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yksi hänen uusimmista suojateistaan on pieni ja pippurinen Corra neiti, joka nyt odottaa omaa kotiaan Romaniassa Carmenin ystävän luona. Corra on elänyt kotikoirana kunnes hänen omistaja kuoli. Muu perhe ei voinut pitää tyttöä enää, koska perheen  koirat ei hyväksy muita koiria, joten Corra joutui lähtemään, ja nyt etsii uutta, ikiomaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Ihastuttava Corra on melkoinen persoona, se osaa olla ajoittain melko topakka ja itsevarma, mutta se osaa myös rauhoittua syliin nauttimaan rapsutuksista ja ihmisen läheisyydestä. Hoitopaikassa Corra on sisäsiisti, eikä se juurikaan hauku.

Corra on nuoren koiran tapaan aktiivinen ja innokas pikkukoira. Neiti osaa hienosti olla hoitopaikassa yksin, sillä ei ole ilmennyt eroahdistusta. Ruoka on Corralle tärkeä resurssi, mitä puolustetaan, niin ihmisiltä kuin toisilta koiriltakin. Lelut sen sijaan saa ottaa ilman murinoita.

Kauniilla Corralla on arvion mukaan painoa noin 7 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

Corra on aikaisemmin ollut tekemisissä muiden koirien kanssa, mutta tällä hetkellä ei tiedetä, kuinka se tulee toimeen toisten koirien kanssa. Tulevassa kodissa voisi siis tapauskohtaisesti asua jo valmiiksi pikkuiselle koirakaveri. Corraa ei luovuteta perheeseen, missä on kissoja tai pienelämiä.

Vierasta ihmistä Corra murisee ja jännittää epävarmana alussa, mutta kun ei huomioi neitiä, niin pian se tulee itse tekemään tuttavuutta ja tutustumisen jälkeen se on leikkisä ja tykkää olla lähellä.

12.08.2018
Corra on saanut loppuelämän kodin hoitajansa luota Romaniasta. Kaikkea hyvää jatkoon pikku Corra <3

11.06.2018
Pikkuinen Corra etsii edelleen omaa loppuelämän kotiaan Carmenin ystävän luona. Corra on melko täydellinen neiti ja sen käytös on muuttunut paljon ensimmäisten viikkojen hoitojakson jälkeen. Vieraiden ihmisten saapuessa hoitopaikkaan neiti ei enää piiloudu sohvan alle kuten aikaisemmin. On ehdottoman tärkeää, että Corra saa itse tulla tutustumaan vieraisiin, sitä ei saa hoputtaa uusissa ja jännittävissä tilanteissa. Pienen hetken kuluttua Corra tulee haistelemaan itse ja tekemään tuttavuutta. Suhtautuminen kissoihin ei ole muuttunut, ne ovat edelleen Corran pahimpia vihollisia. Neiti puolustaa edelleen ruokaansa ja tämä käytös kohdistuu enemmän toisiin koiriin kuin ihmisiin. Corra on hoitopaikassa tavannut pienikokoista uroskoiraa ja sen kanssa neiti tulee hienosti toimeen. Corra nauttii leikkimisestä toisen koiran kanssa. Suurimmat haasteet Corran kanssa ovat kissat ja ruuan puolustaminen. Muilta osin Corra on mitä herttaisin pikkukoira.

Lisätty Corralle videoita hoitojakson ajalta.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Corra saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Corran yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.