Päivitetty 12.08.2018

Kodin saanut koira: ROLF


Syntymäaika: 2008-2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu


Perustiedot

Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitakin kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää noin 350 koiraa ja aina kun joku onnekas saa kodin, ovat rankkurit jo pyydystäneet kaduilta tilalle kaksi uutta. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Koska koirat tappelevat suurissa sisähäkeissä stressaavista olosuhteista johtuen, pyrkii Cornelia siirtämään heikommat koirat ulos turvaan. Yksi näistä onnekkaista koppikoiraksi siirretyistä on Rolf.

Rolf on jo nähnyt maailmaa. Kukaan ei tiedä mitä se on kokenut tai mistä se on tullut, mutta nyt se asuu Rosiorin kunnallisella koiratarhalla ketjun päässä. Elämä on opettanut Rolfille paljon ja siitä huokuukin vanhoille koirille tyypillinen viisaus. Toisaalta Rolfissa on vielä jäljellä nuoren koiran iloa ja hassuttelua. Se on onnellinen, kun joku huomaa sen. Se on ystävällinen ja lempeä aivan kaikkia ihmisiä kohtaan. Rauhallisesti se painaa päänsä ihmistä vasten ja sulkee tyytyväisenä silmänsä. Tarhan pihalla liikkuvat rankkurit saavat sen selvästi pelkäämään, mutta heti kun miehet häipyvät Rolf on taas oma leppoisa itsensä. Rolf on hellyttävä vanha mies, joka haluaisi jo kovasti omaan kotiin hauskuuttamaan ikiomia ihmisiään.

Rolf on noin 50 cm korkea ja noin 17-20 kg painava. Rolfin hampaat ovat melko huonossa kunnossa ja tulevat Suomessa tarvitsemaan hammasremonttia.

Päivitykset
12.8.2018

Rolf on eilen tehnyt elämänsä tärkeimmän matkan, kotimatkan. Eilen se saapui ikiomaan kotiinsa ja viime yön se nukkui ensimmäistä kertaa elämässään pehmeällä pedillä, turvassa. Onnea Rolf ja kiitos koti.

11.6.2018
Vanha herra Rolf on nähnyt paljon. Se on odotellut talven kylmyydessä ja kesän helteissä Rosiorin ketjun päässä niitä harvoja hetkiä, kun joku sattuu ohikulkiessaan rapsuttamaan sitä. Se on kuluttanut päivänsä katselemalla kauempana avautuvaa maisemaa ja vierellä riekkuvia koiria. Enää sen ei tarvitse. Rolfin ikioma koti on vihdoin löytynyt ja nyt sitä odottaa Suomessa oma rakastava koti ja lämmin peti.

17.12.2017
Tarha, ja sen ankarat sääolosuhteet ja stressaava ympäristö eivät ole millekään koiralle helppo ympäristö asua. Erityisesti koleus ja märkä iskevät kuitenkin jo vanhempiin koiriin. Myös Rolfissa näkyy jo, että elämä tarhalla on verottanut vanhan herran vointia. Se oli marraskuussa aktiivimme tavatessaan selvästi apeampi kuin kesällä. Tästä huolimatta se oli jälleen yhtä onnellinen saadessaan hetkeksi ihmisvieraita luokseen. Vieraiden lähestyessä Rolfin koppia se tulee kotiaan rauhallisesti tervehtimään tulijat. Huomatessaan että tarjolla on rapsutuksia se alkaa selvästi innostua ja hetken päästä tuttu iloinen ja onnesta puhkuva Rolf on jälleen esillä. Innostuksestaan huolimatta Rolf on kohtelias ihmisiä kohtaan. Se kellahtaa onnellisena selälleen ja pyytää kainosti myös maharapsutuksia vierailta. Olisi hienoa jos ihmisrakas Rolf pääsisi pian pois tarhalta elämään kovasti ansaitsemiaan eläkepäiviä rakastettuna perheenjäsenenä.

26.9.2017
Rolf on sellainen koira, jonka luona ei voi vierailla hymyilemättä. Sen onnellisuus ihmisten lähellä tarttuu väkisinkin. Jo ennen kuin vieraat edes pääsevät Rolfin lähelle se alkaa malttamattomana stepata paikallaan ja pitää hiljaista ininää, jotta ihmiset varmasti huomaavat sen kaikkien koirien joukosta. Kun se ymmärtää, että ihmiset ovat todellakin tulossa sen luokse se hyppää äkkiä koppinsa katolle ja alkaa vouhottaa iloisena. Heti ihmisen lähestyttyä Rolf kuitenkin rauhoittuu ja ottaa rapsutukset vastaan kohteliaasti. Rolfista on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa, sillä niin ystävällisesti ja sympaattisesti se suhtautuu kaikkiin ihmisiin. Rolf ei tarhalla hauku juuri lainkaan, mutta on muuten kova poika juttelemaan ihmisille.

11.6.2017
Toukokuun reissulla aktiivimme suuntasivat myös Rosioriin, jossa iloinen Rolf edelleen odottaa omaa vuoroaan. Ihmisvieraita saadessaan Rolf aloitti jo tutuksi tulleen ilotanssin ja kun vieraat pääsivät tarpeeksi lähelle, tuli Rolf hirmuista kyytiä lähimmän ihmisen syliin hoidettavaksi. Huomio ja rapsutukset ovat kovasti pojan mieleen ja niistä se nauttisi vaikka kuinka kauan. Rolfilla on suloinen tapa puskea ja kiehnätä ihmistä vasten sen ollessa onnellinen. Kun rapsutukset loppuivat, Rolf kipitti hiljaisena takaisin omalle vahtipaikalleen kopin taakse ja jäi sitten siihen vahtimaan edessä aukeavan pellon touhuja.

25.3.2017
Kevät on tullut Romaniaan ja samalla myös vanhan ukon Rolfin sydämeen. Lämpimämpien kelien myötä Rolfista on kuoriutunut todellinen hurmuripappa ripauksella pientä hönöyttä. Maaliskuussa aktiiviemme vieraillessa Romaniassa he tapasivat myös Rolfin, joka edelleen odottelee omaa kotiaan Rosiorin tarhalla.  Rolf otti tuttuun tapaansa vieraat vastaan innostuneesti. Se alkoi heti vieraat huomatessaan stepata iloisesti. Ihmiset ovat selvästi Rolfille rakas asia ja huomiota saadessaan siitä kuoriutuukin lähes pentumaisia piirteitä. Rolf kiehnää sylissä ja puskee itseään ihmistä vasten aina mahdollisuuden tullen. Välillä se kuitenkin muistaa kesken ilakoinnin, että naapurikyttäys jäi kesken. Niinpä sen täytyy kesken tanssimisen komentaa hetki jotakin ja sitten taas keskittyä ihmiseen. Rolf vaikuttaakin hieman höperöltä papparaiselta, jonka keskittymiskyky ei välttämättä ole kauhean hyvä. Mutta minkä Rolf häviää älykkyydessä se korvaa suloisuudellaan. On vaikea vastustaa höpsöä vanhaa miestä, joka selvästi uskoo olevansa vielä nuori pentu.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rolf saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rolf on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.