Päivitetty 06.10.2022

Kotia etsivä koira: HELIKELLO (Joulupentue)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.10.2022
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Joulupentue hylättiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä joulukuussa 2021. Pentuja oli alun perin seitsemän, mutta valitettavasti kaksi pennuista menehtyi.

Pennut ovat ihmisiin tottumattomia ja selvästi jännittävät uutta tilannetta, kun niiden häkkiin tulee vieras ihminen. Ne eivät uskalla heti ottaa nameja vieraan kädestä, mutta ovat selvästi herkuille persoja ja rohkaistuvat nopeasti niitä maistelemaan. Pennut ovat varovaisen uteliaita, vaikka ovatkin selvästi tottumattomia ihmisiin. Ne lähtevät karkuun suoraa kosketusyritystä, mutta palaavat heti uudelleen ihmisen lähelle.

Helikello tulee tarvitsemaan uudelta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea alkutaipaleellaan. Koska Joulupentueen kaikki jäsenet tukeutuvat vahvasti toisiinsa, olisi toivottavaa, että Helikellolla olisi uudessa kodissaan koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa.

Pennut ovat nyt noin 45-50 cm korkeita ja ne painavat noin 15-18 kg. Ne tulevat kasvamaan vielä hieman. Helikello on väritykseltään vaalean ruskea ja sillä on musta maski sekä mustat kulmat.

Päivitykset:
6.10.2022
Helikello asustelee yhdessä siskonsa Kimalluksen kanssa. Muiden Joulupentujen tapaan myös Helikello on ihmisiin tottumaton ja jännittää paljon Kukurien aktiivien tullessa sen häkkiin. Pennut säpsyvät ihmisten liikkuessa ja käyvät välillä rauhoittumassa kopissaan. Helikello kuitenkin syö mielellään nameja maasta ihmisten läheltä ja ottaa niitä jopa kädestä. Helikello ja Kimallus tukeutuvat kovasti toisiinsa ja siksi Helikellolle etsitäänkin koirakaverillista kotia.

29.6.2022
Helikello aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Helikello saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Helikello on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.