Päivitetty 19.08.2019

Kotia etsivä koira: AURORA BLACK


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (MG. Rescue )
steriloitu

Perustiedot ja tausta
11.3. 2019

M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille. Yhteistökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella saksalainen Helping Paws ja ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.


Aurora Blackilla on tavannut hyväsydämisiä ihmisiä ja Suomalainen nainen on järjestänyt niin, että Aurora Black on pelastettu Fundulean kunnalliselta tarhalta, ja neiti on tuotu M.G. Rescuen tarhalle fosteriin (tarkoittaa sitä, että koira on hoidossa tarhalla ja hoitoon tuoja maksaa tarhan pitäjälle yleensä kuukausittaisen maksun). Nainen pyysi Kulkureiden reissulaisia katsomaan, olisiko tämä neiti  sopiva Kulkureiden adoptio-ohjelmaan. Ja näin ollen neiti aloitti kodin etsintänsä.

Tämä musta neiti on ihana, reipas ja todella leikkisä. Auroralla on musta lyhyt karva ja valkoinen täplä rinnassaan. Kunhan neiti saa kunnon ravitsevaa ruokaa, säännöllistä liikuntaa ja vähän kotielämää taakseen, niin taatusti karva pääsee vielä enemmän oikeuksiinsa. Aurora Black on aivan taatusti mielettömän upea koira. Neiti tykkää tutustua asioihin maistelemalla, joten kotona tulisi olla luvallista pureskeltavaa ja touhuttavaa tämän takia. Tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta hammastelevasta koirasta, jottei pelästy tätä ja osaa lähteä työstämään oikein sen vähentämiseksi. Aurora hammastelee tosin maltillisesti, ennemminkin mutustellen ja hellyyttä antaen, mutta koska neiti on helposti innostuva, niin ei olisi yllättys, vaikka hammastelisi kovemminkin ilman ohjaamista rauhoittumiseen kun into ja kierrokseet nousisivat.

Aurora Black antaa hienosti käsitellä itseään, joskin on vaikeuksia pysyä paikoillaan. Neiti ei kuitenkaan yhtään pistä hanttiin koskettelua ja tutkimista. Aurora on  kiinnostunut kameran pitämistä äänistä ja ihmisistä. Auroran tulevassa kodissa ei saisi alkuun kovasti yllyttää ja riehaannuttaa leikeillä, ennenkuin  rauhoittumis harjoitukset on edenneet ja tyttö osaa laskea kierrokset. Aurora on sellainen mahdoton iloinen häslä. Aurora varmasti vaatii kotioloissa pään ja nenänkäyttöhommia, aktivointia ja virikkeistämistä, mutta myös rauhoittumista ja rennosti ottamista.

Aurora ei sovi ensimmäiseksi koiraksi. neiti yhtyy haukkukuoroon, mutta ei ole tyhjänhaukkuja kumminkaan. Naapurihäkkiin välillä haukahtelee ja kommentoi, mutta tämä voidaan hyvin laittaa tämän aktiivisen neidin turhautuneisuudeksi. Tällä hetkellä neiti asuttaa yksin häkkiään, osaa olla hieman dominoiva luonteeltaan, mutta on ollut tekemisissä muiden koirien kanssa. Toisen nartun kaveriksi Auroraa ei varmuuden vuoksi luovuteta, mutta lempeä ja sosiaalinen uroskoira voisi kodissa olla kaveriksi.

Aurora on n.55 -60 cm ja noin 30 kg, vankkarakenteinen neiti.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aurora Black saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aurora Black on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.