Enkelikoira: AURORA BLACK

Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: Narttu
steriloitu
Sijainti: Romania (MG Rescue )
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkärin ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pitkään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescuella on oma tarha Bukarestin lähistöllä, noin 30 km kaupungista. Tarhalla asuu aina kerrallaan noin 60-70 koiraa, muutama kissa, erilaisia lintuja, lampaita, lehmiä, possuja ja hevonen. Yhteistyökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.

Aurora Black on onnekas koira. Sen kohdalle on osunut hyväsydämisiä ihmisiä, ja eräs suomalainen nainen on järjestänyt niin, että Aurora Black saatiin pelastettua Fundulean kunnalliselta tarhalta. Musta neiti tuotiin sitten M.G. Rescuen tarhalle fosteriin, mikä tarkoittaa sitä, että koira on hoidossa tarhalla ja hoitoon tuoja maksaa tarhan pitäjälle yleensä kuukausittaisen maksun. Nainen pyysi Kulkureiden reissulaisia katsomaan, olisiko Aurora Black sopiva Kulkureiden adoptio-ohjelmaan, ja niinpä neiti aloitti oman kotinsa etsinnän.

Aurora Black on ihana, reipas ja todella leikkisä. Kaunottarella on musta lyhyt karva ja valkoinen täplä rinnassaan. Kunhan neiti saa kunnon ravitsevaa ruokaa, säännöllistä liikuntaa ja vähän kotielämää taakseen, niin taatusti karva pääsee vielä enemmän oikeuksiinsa. Aurora Black on aivan mielettömän upea koira. Se tykkää tutustua asioihin maistelemalla, joten kotona tulisi olla runsaasti luvallista pureskeltavaa ja touhuttavaa. Tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta hammastelevasta koirasta, jottei tapa säikäytä. Aurora Black hammastelee tosin maltillisesti, ennemminkin mutustellen ja hellyyttä antaen, mutta koska neiti on helposti innostuva, on riskinä, että kierrosten noustessa otteet kovenevat ilman hellää mutta määrätietoista ohjaamista rauhoittumiseen. Kodin tuleekin valmistautua työskentelemään oikein hammastelun vähentämiseksi.

Aurora Black antaa hienosti käsitellä itseään, joskin tytöllä on hieman vaikeuksia pysyä aloillaan. Neiti ei kuitenkaan yhtään vastustele koskettelua ja tutkimista. Aurora Black on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja mm. kameran pitämistä äänistä.

Riehakkuutensa vuoksi Aurora Black ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi. Se tulee vaatimaan kotioloissa paljon aktivointia ja virikkeistämistä sekä pään- ja nenänkäyttöharjoituksia, mutta ennen kaikkea rauhoittumista ja rennosti ottamista. Neitosen tulevan kodin tulisi aluksi keskittyä rauhoittumisharjoituksiin ja kierrosten laskemiseen, ja vasta näiden sujuessa leikkeihin voi varovasti ottaa mukaan kierroksia nostavia elementtejä. Aurora Black nyt vain on sellainen mahdottoman iloinen häslä.

Aurora Black yhtyy haukkukuoroon, muttei ole tyhjänhaukkuja. Naapurihäkkiin välillä haukahtelee ja kommentoi, mutta sen voidaan hyvin olettaa liittyvän tämän aktiivisen neidin turhautuneisuuteen. Haukkuherkkyyden ja riehakkuuden vuoksi Aurora Blackin tuleva koti ei mielellään sijaitse kerrostalossa. Tällä hetkellä neiti asuttaa yksin häkkiään; se osaa olla hieman dominoiva luonteeltaan, mutta on kuitenkin ollut tekemisissä muiden koirien kanssa. Toisen nartun seuraan Aurora Blackia ei varmuuden vuoksi luovuteta, mutta lempeä ja sosiaalinen uroskoira voisi olla mukava kaveri, jos kyllä tyttö nauttisi varmasti myös elämästä ainoana koirana. Kissoista Aurora Black on hiukan liiankin kiinnostunut, eli tyttö luovutetaan vain kissattomaan kotiin.

Aurora Black todettiin tammikuussa 2021 otetuissa testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmadosta saat lisää tietoa täältä tai kysymällä lisää Aurora Blackin yhteyshenkilöltä. Sydänmato hoidettiin maalis-huhtikuussa tehokkaalla Immiticide-lääkkeellä, joka tappaa loiset koiran elimistöstä. Aurora Black saa nyt jatkohoitoa, jolla estetään sydänmatotaudin uusiutuminen siihen asti, kunnes tyttö pääsee matkustamaan Suomeen. Neidillä ei havaittu missään vaiheessa kliinisiä oireita ja se voi hyvin.

Aurora Black on noin 60 cm korkea ja 30 kg painoinen vankkarakenteinen neiti.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

26.1.2024

Saimme joulun alla musertavan uutisen: upea, lempeä Aurora Black on jouduttu päästämään pois tästä maailmasta äkillisen sairastumisen vuoksi. Lämmin osanottomme ja kiitos kaikesta Auroran ikiomalle ihmiselle <3

Alla perheen muistokirjoitus ystävälle:

Aurora

Yhteinen tarinamme alkoi kesällä 2021 haastattelujen jälkeen. Näissähän oikeasti selvitettiin tulevan kodin sopivuus Auroralle, eikä siis toisinpäin. Tämän oivaltaminen antoi tukea epäilyksille, olimmeko sopivia tähän vastuulliseen yhteiseloon.

Auroran tultua kotiin jännittävän automatkan jälkeen kotiutuminen alkoi ja sujui todella helposti. Parin päivän päästä oli käyty tutustumassa yläkerroksen huoneet jännittävien portaiden takana. Kotikoiran tavat Aurora oppi nopeasti ollen sisäsiisti parissa viikossa ja kesäloman loputtua jännitimme miten yksinolo kotona sujuu. Hienosti lähti etenemään ja voi sitä molemminpuolista riemua kun töistä pääsi kotiin.

Arjen myötä rutiineiksi muodostui suht säännölliset ulkoilut läheisessä metsässä ja puistossa, joka muodostui sallituksi “riehumispaikaksi” , jossa sai leikillään riehua  kuitenkin hyvin varovasti kontaktia ottaen. Muualla tälle ei sitten ollutkaan tarvetta ja päällimmäiseksi luonteenpiirteeksi muodostuikin halu tehdä oikein ja siitä kiitos. Samassa sängyssä halusi nukkua jalkopäässä ja muutenkin seurasi tiiviisti kaikkea tekemistä kotona ollessamme.

Paljon yhdessä koettuamme joulukuussa 2023 yhtäkkiä  tuli ennalta arvaamatta eteen takaruumiin heikkeneminen ja nopea halvaantuminen. Tutkimusten jälkeen tuli tieto tilanteen lohduttomuudesta ja oli päästettävä rakas ystävä tuskista. Kova ikävä, saimme yhteisestä ajasta niin paljon, sääli yhteiselon loppumisesta ennenaikojaan.”

12.6.2021

Aurora Black asteli tänään reippaasti ulos kuljetushäkistään, tervehti iloisesti omaa ihmistään ja matkusti loppuelämän kotiinsa. Niin paljon onnea ja kaikkea hyvää elämäänne, Aurora ja perhe!

3.6.2021

Voi tätä onnen päivää! Aurora Black sai vihdoin nimensä eteen kirjaimet VARATTU. Tyttö ei vielä tiedä, että kun sen tassut viikon päästä osuvat Suomen kamaralle, se pääseekin suoraan ikioman ihmisensä syliin. Ja siitä alkaa Elämä isolla E:llä!

19.5.2021

Toinen kerta toden sanoo: Aurora Black sai uuden mahdollisuuden päästä Suomeen ja kotihoitoon 12.6.2021! Mutta vielä parempi toki olisi, jos musta kaunotar pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa.

3.5.2021

Saimme ihanan videon höppänästä sylitytöstä <3 Voi kuinka Aurora Black rakastaisikaan heittäytyä oman ihmisensä syliin rapsuteltavaksi!

25.4.2021

Upean Aurora Blackin sydänmato on nyt kukistettu, ja se olisi valmis matkustamaan omaan kotiin Suomeen. Se koti vain pitäisi vielä löytää! Katsokaapa nyt muutamaa juuri lisättyä kuvaa ja videota tytöstä: eikö tässä olisi juuri oikea personal trainer juuri sinulle?

16.3.2021

Aurora Blackin sydänmatohoito saatiin aloitettua avokätisen sponsorin avustuksella, kiitos! Tyttö saadaan kuin saadaankin siis pian terveeksi, joten matka Suomeen voisi alkaa. Mutta hetkinen… se oma koti puuttuu edelleen. Missä se on? Kunpa musta kaunotar saisi vihdoin tulevana kesänä telmiä auringonpaisteessa ikioman perheensä kanssa!

29.1.2021

Voi ei, ilo muuttui nopeasti suureksi pettymykseksi: Aurora Blackilla todettiin lähtövalmistelujen yhteydessä sydänmatotartunta, joten haaveet unelmamatkasta romuttuivat. Tyttö jää Romaniaan toistaiseksi: kallis sydänmatohoito saadaan aloitettua sitten, kun hänellä on oma koti odottamassa. Kunpa onnesi kääntyisi pian ja vuorosi vihdoin koittaisi, iloinen Aurora Black!

21.1.2021

Huikeita uutisia! Upea Aurora Black on saanut matkalipun tassuihinsa, ja matkustaa Suomeen kotihoitoon 13.2.2021. Vielä huikeampaa toki olisi, jos tytöllä olisi täällä jo ihkaoma loppuelämän koti odottamassa!

4.1.2021

Aurora Black odottaa ja odottaa. Joko kohta oma koti huomaisi upean tytön? Lisätty alimmaksi pari kuvaa ja videota parin vuoden takaa, jolloin Aurora oli juuri päässyt pois kunnalliselta tarhalta.

15.6.2020

Lisätty pari keväistä videota höpsöstä mustasta amatsonista. Mutta missä Auroran oma koti luuraa?

28.2.2020

Iloisen Aurora Blackin profiilia on hiukan päivitetty, ja lisätty muutama kuva ja video!

16.1.2020

Aktiivimme tapasivat neidin jälleen.  Aurora Black on edelleen niin iloinen ja energinen!  Häkissä ollessaan tyttö on vähän rauhallisempi, vaikka Mihai sanookin neitiä “most grazyksi”, Kovin Hulluksi, koska Auroran energia pakkaantuu tarhaoloissa ja neiti on tylsyyttään ja turhautumistaan helpottaakseen järsinyt häkkien välistä vanerilevyä ja satuttanut siinä myös kuononsa (näkyy kuvissa).  Aurora Black antaa hienosti vieraiden ihmisten käsitellä itseään, tutkia ja silittää kaikkialta. Tyttö odottaa hihnan laiton ajan nätisti, mutta häkistä ulos otettaessa Aurora onkin sitten jo oma itsensä, eli varsin energinen ja innoissaan. Pihalla vapaana ollessaan tyttö juoksee sydämensä kyllyydestä, ihan vain juoksemisen ilosta. Se käy välillä vähän hengailemassa myös vapaana olevan Toro-herran kanssa.  Muita häkeissä olevia koiria Aurora Black käy myös moikkailemassa nätisti ja kohteliaasti, ja väistää, jos joku ärähtää sille. Ulkotarhassa olevista kissoista Aurora on hiukan turhankin kiinnostunut, joten kissakotiin neitiä ei luovuteta.  Vaikka Aurora Black nauttii vapaudesta, se malttaa tulla myös aktiivien luokse. Neiti pussaillee, hyppii vasten ja ottaa kaikki saatavissa olevat rapsutukset vastaan. Tyttö on edelleen avoin, ystävällinen ja todella upea ilmestys.

1.10.2019

Syyskuussa aktiivimme kävivät tervehtimässä Aurora Blackia sen kotitarhalla. Aurora ei ollut pysyä nahoissaan, niin innoissaan se oli vieraiden tuomasta poikkeamasta tavallisiin arjen rutiineihin. Tyttö oli niin kierroksilla jo valmiiksi päästessään ulos häkistään, että heti syntyi pieni kärhämä muiden pihalla olevien koirien kanssa. Se meni kuitenkin nopeasti ohi ja Aurora tuli iloisena tervehtimään ja hyppi riemuissaan vasten ihmistä. Aurora on jatkuvasti vähän jännittynyt muiden koirien lähellä ja herkästi tulee kyräilyä. Voi olla, että se johtuu vain Auroran stressistä sen joutuessa asumaan pienessä tilassa ilman tarpeellisia virikkeitä. Saattaa olla, että kotioloissa tätä ei ilmene, mutta sopivin koti Auroralle on todennäköisesti sellainen, jossa hän saa olla ainoana koirana tai lempeän uroksen kaverina. Auroralla on parhaillaan karva vaihtumassa, mutta muuten hän on kaunis ja vahva koira. Lisätty tytölle uusia kuvia ja video.

11.3.2019

Ihana Aurora Black aloitti oman kotinsa etsinnän!

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aurora Black saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aurora Black on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Maiju Lanki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: