Päivitetty 17.02.2020

Kotia etsivä koira: AURORA BLACK


Syntymäaika: 2/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (MG. Rescue )
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
1.10. 2019

M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille. Yhteistökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.

Aurora Black on tavannut hyväsydämisiä ihmisiä ja suomalainen nainen on järjestänyt niin, että Aurora Black on pelastettu Fundulean kunnalliselta tarhalta, ja neiti on tuotu M.G. Rescuen tarhalle fosteriin (tarkoittaa sitä, että koira on hoidossa tarhalla ja hoitoon tuoja maksaa tarhan pitäjälle yleensä kuukausittaisen maksun). Nainen pyysi Kulkureiden reissulaisia katsomaan, olisiko tämä neiti  sopiva Kulkureiden adoptio-ohjelmaan. Ja näin ollen neiti aloitti kodin etsintänsä.

Tämä musta neiti on ihana, reipas ja todella leikkisä. Auroralla on musta lyhyt karva ja valkoinen täplä rinnassaan. Kunhan neiti saa kunnon ravitsevaa ruokaa, säännöllistä liikuntaa ja vähän kotielämää taakseen, niin taatusti karva pääsee vielä enemmän oikeuksiinsa. Aurora Black on aivan mielettömän upea koira. Neiti tykkää tutustua asioihin maistelemalla, joten kotona tulisi olla luvallista pureskeltavaa ja touhuttavaa tämän takia. Tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta hammastelevasta koirasta, jottei pelästy tätä ja osaa lähteä työskentelemään oikein sen vähentämiseksi. Aurora hammastelee tosin maltillisesti, ennemminkin mutustellen ja hellyyttä antaen, mutta koska neiti on helposti innostuva, niin ei olisi yllättys, vaikka hammastelisi kovemminkin ilman ohjaamista rauhoittumiseen kun into ja kierrokseet nousisivat.

Aurora Black antaa hienosti käsitellä itseään, joskin on vaikeuksia pysyä paikoillaan. Neiti ei kuitenkaan yhtään pistä hanttiin koskettelua ja tutkimista. Aurora on  kiinnostunut kameran pitämistä äänistä ja ihmisistä. Auroran tulevassa kodissa ei saisi alkuun kovasti yllyttää ja riehaannuttaa leikeillä, ennenkuin  rauhoittumisharjoitukset on edenneet ja tyttö osaa laskea kierrokset. Aurora on sellainen mahdoton iloinen häslä. Aurora varmasti vaatii kotioloissa pään ja nenänkäyttöhommia, aktivointia ja virikkeistämistä, mutta myös rauhoittumista ja rennosti ottamista.

Aurora ei sovi ensimmäiseksi koiraksi. Neiti yhtyy haukkukuoroon, mutta ei ole tyhjänhaukkuja kumminkaan. Naapurihäkkiin välillä haukahtelee ja kommentoi, mutta tämä voidaan hyvin laittaa tämän aktiivisen neidin turhautuneisuudeksi. Tällä hetkellä neiti asuttaa yksin häkkiään, osaa olla hieman dominoiva luonteeltaan, mutta on ollut tekemisissä muiden koirien kanssa. Toisen nartun kaveriksi Auroraa ei varmuuden vuoksi luovuteta, mutta lempeä ja sosiaalinen uroskoira voisi kodissa olla kaveriksi.

Aurora on n.55 -60 cm ja noin 30 kg, vankkarakenteinen neiti.

Päivitykset
25.1.2020
Aktiivimme tapasivat neidin jälleen.  Neiti  on edelleen iloinen ja energinen. Energiaa löytyy jonka aktiivimme saivat huomata. Aurora on häkissä ollessaan vähän rauhallisempi, vaikka Mihai sanookin  neitiä “most grazyksi” Kovin Hulluksi, koska Auroran energia pakkaantuu tarhaoloissa ja neiti on tylsyyttään ja turhautumistaan helpottaakseen järsinyt häkkien välistä vanerilevyä ja satuttanut siinä myös kuononsa (näkyy kuvissa).  Aurora antaa käsitellä vieraiden ihmisten hyvin, tutkia ja silittää kaikkialta. odottaa hihnan laiton nätisti  Ulos otettaessa Aurora onkin energisempi ja  innoissaan. Pihalla vapaana ollessaan  Aurora juoksee sydämensä kyllyydestä, ihan vain juoksemisen ilosta. Välillä käy ihan vaan hengailemassa myös vapaana pihailevaa Toro herraa.  Aurora käy myös moikkailemassa nätisti ja kohteliaasti häkeissä olevia koiria, ja neiti väistää jos joku ärähtää sille. Ulkotarhassa olevista kissoista Aurora on hiukan turhan paljon kiinnostunut, joten kissakotiin neitiä ei luovuteta.  Vaikka Aurora nauttii vapaudesta, niin malttaa tulla myös aktiivien luokse. Neiti pussaillee, hyppii vasten, tsättäilee ja ottaa rapsutukset vastaan. Neiti on edelleen avoin, ystävällinen ja  todella upea ilmestys. 

 

1.10.2019

Syyskuussa aktiivimme kävivät tervehtimässä Aurora Blackia sen kotitarhalla. Aurora ei ollut pysyä nahoissaan, niin innoissaan se oli vieraiden tuomasta poikkeamasta tavallisiin arjen rutiineihin. Tyttö oli niin kierroksilla jo valmiiksi päästessään ulos häkistään, että heti syntyi pieni kärhämä muiden pihalla olevien koirien kanssa. Se meni kuitenkin nopeasti ohi ja Aurora tuli iloisena tervehtimään ja hyppi riemuissaan vasten ihmistä. Aurora on jatkuvasti vähän jännittynyt muiden koirien lähellä ja herkästi tulee kyräilyä. Voi olla, että se johtuu vain Auroran stressistä sen joutuessa asumaan pienessä tilassa ilman tarpeellisia virikkeitä. Saattaa olla, että kotioloissa tätä ei ilmene, mutta sopivin koti Auroralle on todennäköisesti sellainen, jossa hän saa olla ainoana koirana tai lempeän uroksen kaverina. Auroralla on parhaillaan karva vaihtumassa, mutta muuten hän on kaunis ja vahva koira. Lisätty tytölle uusia kuvia ja video.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aurora Black saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aurora Black on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.