Päivitetty 21.08.2016

Kodin saanut koira: HEMPPA


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

20.4.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on sympaattinen Hemppa. Hempan tarina olisi voinut päätyä huonosti, sillä monen Romanialaisen koiran tavoin sekin hylättiin kadulle mistä se päätyi kunnalliselle koiratarhalle. Myöhemmin ulkomaalainen yksityishenkilö osti Hempan kunnalliselta tarhalta ja sijoitti OneVetiin. Kulkurien aktiivien tavatessa Hempan maaliskuussa 2016 teki se vaikutuksen mukavalla luonteellaan ja valikoitui yhdeksi onnekkaaksi koiraksi, jonka on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta yhdistyksen adoptio-ohjelman avulla.

Hemppa on luonteeltaan ystävällinen ja iloinen koira. Se hakeutuu itsenäisesti ihmisten lähelle ja haluaa leikkiä. Vieraiden ihmisten saapuminen koirasuojalle on Hempalle outo tilanne ja sitä hieman aluksi ujostuttaa. Uteliaisuus vie kuitenkin nopeasti voiton. Hempan saa nostaa syliin ja sitä saa tutkia ilman ongelmia. Toisten koirien kanssa tämä pikku-uros tulee hyvin toimeen. Hemppa on perusluonteeltaan aktiivinen koira, josta saa todennäköisesti kaverin monenlaiseen elämänmenoon. Hemppa on noin 40cm korkea ja painaa noin 10kg. Polvet on tarkastettu luksaation varalta ja ne ovat terveet.

19.5.2016
Toukuisella vierailullaan aktiivimme tapasivat myös herttaisen Hempan. Se tuli reippaasti tervehtimään vieraita ja on muutenkin ihmisrakkaan oloinen pikkukoira. Hemppa on alistuvainen ihmisiä kohtaan, sillä se kosketusetäisyydellä se heittäytyy maahan selälleen. Pikkuinen luonteeltaan on todella kiltti ja suloinen. Kooltaan Hemppa on tosiaan pieni, mittojen ollessa noin 35 cm ja 8 kg. Ihana Hemppa on ystävällinen kaikille muille koirille, mutta ruokaansa se vahtii niiltä.

27.06.2016
Lisätty Hempasta uusia kuvia toukokuulta.

19.07.2016
Hassu Hemppa on hoitolassa melko täpäkkä toisia koiria kohtaan, eli pikkuiselta löytyy luonnetta. Jos sen häkin viereen ulkopuolelle tulee koiria alkaa se komentamaan niitä. Samassa häkissä Hempan kanssa elää narttupentu ja sen kanssa Hemppa tulee hyvin toimeen. Hoitolassa Hemppa on melko levoton, sillä se kiertää koko ajan tapaamisen yhteydessä häkkiä ympäri. Tuntemattoman ihmisen luokse Hemppa menee itse ja sitä saa koskea, mutta se ei kuitenkaan jää paikalleen nauttimaan silityksistä. Valloittavalla Hempalla on hammaskiveä jonkin verran ja hoitolassa se hakee huomiota haukkumalla.

Lisätty Hempalle kuvia heinäkuulta, vaihdettu artikkelikuva sekä lisätty pikkuisesta video.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hemppa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hemppa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

31.07.2016
Ihana Hemppa on varattu omaan kotiin Suomeen. Valtavasti onnea Hempalle ja sen tulevalle perheelle! <3

21.08.2016
Hemppa, nykyisin nimeltään Humppa, lensi Suomeen omaan kotiinsa eilen.

Hempan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.