Päivitetty 18.08.2016

Kodin saanut koira: SIMONA


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu

2.8.2016
Rosiorin kunnallinen koiratarha sijaitsee 120 km pääkaupungista Bukarestista lounaaseen Rosiori de Veden kaupungissa, ja siellä on koiria pari sataa. Osa koirista asustaa kopeissa ulkona noin metrin mittaisessa ketjussa ja osa koirista tarhan takaosan häkeissä. Tarhalla vapaaehtoisesti työskentelevä eläinsuojelija Cornelia Stan huolehtii koirista päivittäin ja koittaa vaikuttaa koirien henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, niin hyvin kun se noissa oloissa on mahdollista. Onnekkaimmat näistä kovista kohtaloista asuvat juuri näissä pihan kopeissa ketjun päässä.

Simona asui heinäkussa koiran tavatessamme näissä etupihan kopeissa myös kotia sivuillamme etsivän Christopher Robinin naapurissa. Simona on reipas nuori hulluttelijatyttönen, jolla on ikää vasta vajaan vuoden verran. Se on todella leikkisä ja sosiaalinen, ja suhtautuu vierailijoihin avoimesti ja innokkaasti odottaen, kun moikkailimme naapurikopin koiria. Se hyppii innokkaasti vieraita vasten, mutta kuitenkin hellästi ja lempeästi, satuttamatta. Syliin se haluaisi kovasti tulla. Kun se viimeinkin saa rapsutuksia osakseen, se heittäytyy selälleen maahan niistä nauttimaan.

Simona on tullut Rosioriin pentuna, ja ehtinyt tutustua tarhan muuttuvaan elämänrytmiin jo jonkin aikaa. Se ei kuitenkaan ole lannistunut, vaikka sillä onkin vain pieni alue, jossa se voi liikkua, vaan iloitsee jokaisesta huomionosoituksesta, mitä se saa. Se antaa käsitellä itseään hyvin, ja Simonan tassuja käpälöidessämme huomasimmekin, että yksi sen varpaista on hiukan muita lyhyempi.

Simona on rakenteeltaan hoikka. Se on kooltaan noin 50 cm korkuinen ja painoltaan n. 20 kg.

18.8.2016
Simona on adoptoitu omaan kotiinsa Englantiin!

——————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?  Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Simona saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Simona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Simonan yhteyshenkilö oli Evi Koskinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.