Päivitetty 15.08.2016

Kodin saanut koira: EMI


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloidaan

 

4.1.2016
Romanialaisen Save&Care Dog Rescuen eläisuojelija Corina Stroescu löysi pahoin haavoittuneen Emin kadulta 22.12.2015 ja toimitti sen välittömästi hoitoon eläinlääkäriin. On todennäköistä, että Emin haavat ovat tulleet kadulla olevien koirien hyökättyä sen kimppuun. Emin haavat ovat nyt alkaneet parantua hyvin ja Corina kääntyi Kulkurien puoleen kodin etsinnässä. Nyt tämä upea koira on siis Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja etsii omaa sitoutunutta ja rakastavaa kotia.

Emi on noin 3-vuotias ja kooltaan se on keskikoinen: korkeutta tytöllä on noin 45-50 cm. Tällä hetkellä painoa Emillä on noin 16 kg, mutta se on selkeästi alipainoinen. Uuden kodin tuleekin olla valmis panostamaan Emin laadukkaaseen ja riittävään ruokintaan.

Luonteeltaan Emi on kiltti ja nöyrä, eikä se ei arastele sille vieraitakaan ihmisiä. Eläinlääkärilläkin Emi vain istui hiljaa ja antoi tehdä kaikki toimenpiteet ongelmitta. Muille koirille Emi murisee ja on siksi yksin omassa tarhassaan. Tästä johtuen luovutamme Emin varmuuden vuoksi vain ainoaksi koiraksi. Emin rotuperimässä on sen ulkonäöstä päätellen todennäköisesti staffi/pittbull-sukua ja Emi tarvitseekin koirakokeneen kodin, jossa on kokemusta vahvemmista roduista.

Todennäköisesti Emillä on ollut joskus oma koti, sillä se vaikuttaa tottuneelta matkustamaan autossa. Emillä on ollut pennut lähiaikoina, sillä sen nisät ovat turvonneet. Pentujen kohtalosta ei valitettavasti ole mitään tietoa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole Romaniasta tuleville koirille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu Romanian olosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

16.2.2016
Saimme uusia kuvia ja kuulumisia Emistä. Emi on äärettömän ihmisrakas ja nauttii suuresti saamastaan huomiosta. Tarhaolosuhteet eivät ole Emille helpot, sillä se on lyhytkarvainen ja Romanian talvi on kylmä. Lisäksi Emi kaipaa kovasti ihmisseuraa. Missä olisi ihanan Emin ikioma koti?

26.5.2016
Emi odottaa edelleen ikioman kodin löytymistä tarhalla. Tarhan työntekijä kertoo Emin nauttivan suuresti ihmisten seurasta ja kärsivän tällä hetkellä siitä, ettei sille ole tarhalla mahdollisuutta antaa riittävästi huomiota. Ihmisen mennessä Emin häkkiin se pyörii väkkäränä ja pomppii innoissaan jonkun aikaa, mutta ajan kanssa osaa hienosti myös rauhoittua. Ihmisen lähtiessä pois häkistä yrittää Emi tehdä kaikkensa, että pääsisi mukaan. Tarhaolot ovat Emille stressaavat ja saattaa olla, että osittain siitä syystä Emi murisee muille koirille. Tulevan omistajan on kuitenkin syytä varautua siihen, ettei Emistä välttämättä tule koskaan kaikkien koirien kaveria eli ns. koirapuistokoiraa.

7.7.2016
Emi on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

15.8.2016
Emi matkusti omaan kotiin lauantaina. Onnea Emi ja perhe!

Emi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Niina Laaksoselle.

Video 10.1.2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.