Kodin saanut koira: HERAION (nyk. Kida)

Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

12.1.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Uusimpia tulokkaita Ioanan hoivissa on kaunis huskyn piirteitä omaava Heraion. Heraionin tarina on Romanian mittakaavassa hyvin perinteinen, hän on ollut ennen omistettu koira. Heraionin edellinen perhe halusi päästä siitä eroon ja vei neidin pellolle koska Heraion jahtasi perheen kanoja ja lopulta päätyi syömään yhden. Heraionilla oli jo tällöin  8 pientä pentua jotka jäivät siksi aikaan perheelle että Ioana pääsee miehensä kanssa hakemaan myös ne. Pennut ovat nyt noin 3kk ikäisiä ja tulevat hetken kasvettuaan myös adoptio-ohjelmaan.

Heraionilla on ulkonäössä paljon huskyjen piirteitä joten oletettavaa on että siinä virtaa ainakin osaksi aktiivinen huskyn veri.  Heraion on asunut toisen nartun ja uroksen kaverina ja tuli näiden kanssa hyvin toimeen. Myös ihmisten kanssa hän on lempeä. Huskyt monesti viihtyvät ja kaipaavat lajiseuraa, ja mikäli tätä geeniperimää virtaa Heraionissa etsimme ensisijaisesti hänelle kotia jossa olisi kiva koirakaveri odottamassa. Heraion sopinee kuitenkin elämään ainoanakin koirana, mutta yksiolon harjoitteluun tulee panostaa erityisen paljon ja huolellisesti pikkuhiljaa. Huskyille tyypillistä on myös aktiivisuus joten hänet luovutetaan kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan koiralähtöiseen koirankäsittelyyn, sekä tarjoamaan Heraionille sen kaipaamaa aktiviteettia ja runsaasti reipasta liikuntaa.

Heraionilla on upeat eriväriset silmät ja kokoa sillä on noin 50cm ja n. 20kg.

Päivitykset:

13.3.2021

Upea Heraion matkusti tänään Suomeen eikä sen tarvitse enää koskaan viettää öitä ulkona, hänellä on nyt oma koti. Heraion sai myös uuden nimen, Kida <3 Onnea Kida ja perhe!

25.1.2021

Heraion sai tänään kuulla elämänsä parhaimmat uutiset! Hänet ollaan varattu, ja kotona Suomessa odottaa oma perhe ja koirakamu <3

12.1.2021

Upea kaunotar Heraion aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heraion saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heraion on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3800561970008449/?__tn__=%2CO” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Heraion steriloinnin jälkeen.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3807093962688583/?__tn__=%2CO” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/3801813926549920/?__tn__=%2CO” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Heraion ja pennut

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oanaslandoftrust/videos/449402149422358/?__cft__[0]=AZUGrsws4LUd63swr43O3bEIRT3bYSGYDFWe7SjiQ2-3gLUmgTqkOgPNmPVl193iAMvJAbueDvXrhsB_ADnIK4eTudnpivPY6Lw-OhKHq-JGhNk8noCvZAEdqgqECUpurC-2H_77t-ACRYoMVGzRuFHQ&__tn__=%2CO-R” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: