Päivitetty 31.10.2023

Kodin saanut koira: HERRA BORIS


Syntymäaika: 2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.7.2023
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Herra Boriksella on aikaisemmin ollut koti ja perhe, mutta perhe hylkäsi Boriksen kunnalliselle tarhalle, koska heidän mukaan Boris puri kaikkia. Joku soitti Mihaille, että ottaisi Herra Boriksen hoiviinsa kunnalliselta tarhalta ja niin pikkuinen päätyi Mihain tarhalle. Mihai on tehnyt suuren työn Boriksen sosiaalistamisessa. Borista on tutustutettu vieraisiin ihmisiin ja muihin koiriin.

Kun yhdistyksen aktiivit saapuvat tarhalle, Herra Boris on alkuun epävarma vieraita kohtaan. Vieraat kuitenkin herättävät kiinnostusta ja Herra Boris lähestyy vieraita, haukkuu, perääntyy ja sen jälkeen taas lähestyy vieraita. Vieraiden ihmisten lähellä Herra Boris epäröi ja on häntä koirien välissä. Mihain suhteen Herra Boris on rohkea ja tottuneempi läheisyyteen ja käsittelyyn. Vieraiden lähellä Boris reipastuu jonkin ajan kuluttua ja vaikka vieraat ovat jännittäviä, pikkuinen syö herkut kädestä ja antaa nopeasti jopa hieman rapsutella. Yhtä yhdistyksen aktiivia Herra Boris pelästyi, kun hän liikutti kättä. Boris hyppäsi taakse, jolloin se törmäsi omaan petiinsä ja pelästyi entistä enemmän. Tuossa tilanteessa Herra Boris myös haukkui vieraita kohti. Tilanteesta pikkuinen palautui nopeasti, mutta Herra Boris on selvästi arka. Borikselle, kuten tyypillisesti aremmille koirille, on tärkeää että se saa tehdä aloitteen lähestymisestä ja tutustumisesta itse.

Herra Boris tulee myös tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan sille alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihnalenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Borikselle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Herra Borikselle ideaalikoti olisi rauhallisessa ympäristössä aikuisperheessä, missä voisi asua jo valmiiksi reipas koirakaveri ja missä olisi aikaisempaa kokemusta aroista koirista. Pienen koon ja arkuuden vuoksi Herra Borista ei luovuteta perheeseen, missä on pieniä lapsia.

Boriksella on arvion mukaan painoa noin 4-5 kg ja säkäkorkeutta noin 20-25 cm. Boriksella on alapurenta, joka ei tällä hetkellä vaikuta vaivaaan Herra Borista.

28.10.2023
Herra Boris saapui Suomeen.

06.10.2023
Herra Boris on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Herralle ja sen tulevalle perheelle!

14.07.2023
Herra Boris on lisätty adoptio-ohjelmaan.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Boris saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Boris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Herra Boris yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.