Päivitetty 28.01.2019

Varattu koira: HERRA LAGOTTO


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
9.12.2018

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2017 hän perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka koiratarha sijaitsee Cosoban kylässä, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Ympärivuotisesti tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä ja edistyksellinen. Paikalla on  mm. työntekijä ympärivuorokautisesti,  eläinlääkäri päivittäin ja tarhan tiloja kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Yksi Adinan suojateista on lagotto romagnolo sekoitus Herra Lagotto, joka hylättiin tarhalle lokakuussa 2018 yhdessä 3 muun pörröpään kanssa (Herra Tryffeli, Herra Tatti). Yksi lagottosekoituksista löysi pian oman kodin Saksasta. Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosobassa marraskuussa 2018 tapasivat he kerrassaan ihastuttavan Herra Lagotton ja se valikoitui mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan.

Herra Lagotto on lagotto-trion pienin koira. Se on myös koirista varovaisin. Rohkeampien koirien mukana Herra Lagotto uskaltaa tulla hakemaan nameja vierailta ihmisiltä. Äkkinäisiä liikkeitä ja käden nostoa se säpsähtää. Herra Lagotto on kuitenkin selvästi kiinnostunut ihmisistä ja tulee haistelemaan vieraita. Tarhalla Herra Lagotto asuu yhdessä miltein saman ikäisen uroksen kanssa ilman ongelmia. Ennen tarhalle hylkäämistä on Herra Lagottoa koulutettu etsimään tryffeleitä, sillä perheessä kaikki koirat olivat sienikoiria.

Etsimme Herra Lagottolle rauhallista aikuiskotia, jossa se saisi harjoitella kotikoiran elämää kaikessa rauhassa. Perusreippaan koirakaverin tuki ja turva olisi sille varmasti hyödyksi.

Herra Lagotto 35-40cm korkea ja painaa reilun 10kg.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan
28.1.2019
Herra Lagotto on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

———————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Lagotto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Lagotto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tieran yhteyshenkilönä toimii Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.