Päivitetty 28.01.2019

Enkelikoira: BONNY


Bonny -15

Bonny -15

BONNY

* Syntynyt 2.3.2008

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

29.6.2015
Puhuttaessa Romanian koirista, mieleen nousevat ensimmäisenä kadulla elävät kodittomat. Suurin osa näistäkin koirista tai niiden vanhemmista ovat alkuperältään jonkun omistamia. Maassa elää toki myös aivan tavallisia kotikoiria joista huolehditaan hyvin. Yksi tällainen on puhdasrotuinen labradorinnoutaja Bonny. Tämä 7-vuotias narttu on elänyt koko elämänsä kotikoirana yhdessä toisen labradorin Dockyn kanssa. Valitettavasti Bonnyn omistajan elämäntilanne on muuttunut radikaalisti parin vuoden aikana. Omistaja on yrittänyt kaikkensa jotta hänen ei tarvitsisi luopua koirista, mutta nyt tilanteen edettyä kokee, että uuden kodin etsiminen on koirille parempi vaihtoehto. Omistajan hyvä ystävä, Kulkureiden pääyhteistyökumppani eläinsuojeluyhdistys Asociatia Duo Sansan aktiivi, Carmen Mandescu pyysi apuamme kodinetsinnässä ja niinpä nämä labradorit päätyivät adoptio-ohjelmaamme.  Bonnysta ja Dockysta on pidetty hyvää huolta läpi niiden elämän. Koirat ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa ja paras mahdollinen vaihtoehto olisi, että ne pääsisivät samaan kotiin. Ne voidaan kuitenkin adoptoida myös erikseen.

Bonny on hyvinvoiva ja terve koira. Se rakastaa ihmisiä, myös lapsia. Toisten koirien kanssa Bonny tulee hyvin toimeen. Kissoja neiti jahtaa, mutta ei ole koskaan ottanut niihin kiinni.  Bonny on tottunut olemaan paljon ulkona, joten tulevassa kodissa olisi hyvä olla myös piha.  Kuullessaan toisten koirien haukkuvan Bonny haukkuu mukana. Vuosien saatossa neiti on päässyt melko lihavaan kuntoon, mutta on nyt dieetillä. Ikinälkäisen labradorin painonpudotukseen onkin hyvä satsata  myös tulevaisuudessa.

20.8.2015
Saimme tiedon, että Bonnylla ja Dockylla on kuukausi aikaa etsiä uusi koti nykyisestä kodistaan käsin. Tämän jälkeen niiden on muutettava tarhalle. Bonnyn rokotukset on nyt laitettu kuntoon. Valitettavasti tyttö kuitenkin testattiin sydänmatopositiiviseksi. Bonnyn sydänmatohoidot aloitetaan mahdollisimman pian, mutta Suomeen tuloa se joutuu odottamaan kunnes testitulos on negatiivinen. Muutoin Bonny voi hyvin. Lisätietoa sydänmadosta ja sen hoidosta saat Bonnyn varaajalta.

24.8.2015
Saimme tarkempaa infoa Bonnyn ja Dockyn tilanteesta. Romanialaisilla yhteistyökumppaneillamme ei ole vielä tarkkaa tietoa mihin koirat sijoitetaan, mikäli uutta kotia ei löydy. Tarhalle niitä ei kuitenkaan vielä, sillä olot olisivat liian stressaavat kotikoirille. Rotukoirat myös todennäköisesti varastettaisiin tarhalta välittömästi. Bonny on tähän asti elänyt pääosin ulkona, mutta on tottunut olemaan myös sisällä. Sisälläolosta se selvästi nauttii. Omakotitalo-asuminen ei ole Bonnyn kohdalla välttämättömyys vaan se voidaan luovuttaa myös kerrostaloon. Toki ison aktiivisen koiran kohdalla asunnon koko otetaan huomioon varaustilanteessa. Luonteeltaan Bonny on kiltti ja se on helposti käsiteltävissä.

20.9.2015
Bonnyn sydänmatohoidot on aloitettu 10.9.

29.10.2015
Bonnyn sydänmatohoidot ovat loppuneet ja odottelemme parhaillaan, että uusinta testi voidaan suorittaa. Bonnyll onkin käynyt tuuri, sillä testitulosten näyttäessä negatiivista odottaa sitä Suomessa ikioma loppuelämän koti.

14.12.2015
Bonnyn odotus päättyi viime viikonloppuna, kun se pääsi vihdoin lentämään omaan kotiinsa Suomeen.

13.4. 2016
Bonny on mitä ilmeisimmin kotiutunut varsin hyvin, koska se lähestyi meitä selvällä suomenkielellä kirjoitetulla sähköpostilla:

“Moi kaverit,

Olen nyt ollut suomidogi jo kolmisen kuukautta ja nyt alkaa tämä elämä jo rullaamaan melko iisisti. Alkuun mua pelotti pimeä ja se kun saatoin keskellä yötä herätä olkkarista yksin ja oli pimeää. Onneksi nuo ihmisvanhempani tajusivat tosi nopeasti, että mua tarvitsee hiukan korvan takaa rapsuttaa silloin ja antaa pusu päälaelle, sitten ei pelota enää. Nyt mua ei paljon öisin herätytä ja jos heräänkin, niin vaihdan korkeintaan lampaantaljalta sohvalle. Mulla on tosi hyvät oltavat kotona, paljon pehmeitä paikkoja jossa koisia.

Lumesta innostuin tosi paljon ja tykkäsin kun se luo valoa maailmaan, ei muakaan sitten pelottanut ulkona niin paljon. Nyt onkin jo tosi valoisaa koko ajan niin ei tarvitse pelätä, enkä kyllä tiedä mitä täällä pelkäisin.

Kaikki ovat olleet mulle tosi kivoja ja mä saan älyttömästi halauksia ja pusuja joka päivä. Olen käynyt mamin kanssa töissä tosi paljon ja siellä onkin mun parhaat kaverit, ne halailee ja rapsuttaa mua tosi paljon. Pyrin asettumaan aina keskelle kulkuväyliä, että kukaan ei kävele ohi ilman että mua hiukan hellitään. Oon kyllä vähän miettinyt, että tekeekö ne töitä ollenkaan kun koko ajan palluuttavat mua, mutta taidan olla ihan hiljaa tästä asiasta.

Viime viikolla käytiin vähän lääkärissä ja siellä ne sanoivat että nivelet on vähän kuluneet kun olen niin paksu. Niin, paksuhan minä olen, mutta minkäs teet kun ruoka maistuu eikä mulla ollut siellä Romaniassa muuta tekemistä kuin syödä. No nyt tuo mami on sitten ollut tosi tiukka ruoan kanssa, mutta tiedän, että se haluaa mulle vain parasta.

Ja tiedättekö parasta onkin se, kun me lähdetään mökille ja siellä mä saan uida koko ajan ja mennä vapaasti. Vaikka oikeasti musta on parasta kun mami ja papi ovat kotona ja ollaan kolmestaan ihan rauhaksiin. Parasta on se kun tiedän, että musta pidetään huolta ja mua rakastetaan älyttömästi, vaikka se tarkoittaakin laihista. Mami sanoi just viime viikolla, että mä oon sille maailman kaikkein kallein aarre. Annoin sille pusun kiitoksena.

Terkuin, Bonny (tunnetaan myös nimillä: Bonde, Pontsu ja Pontso)”

28.1.2019
Kultainen Bonny nukkui pois kasvainten uuvuttamana 15.9. Lämmin osanottomme Bonnyn perheelle.

 

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Huomioithan myös, että vaikka nämä koirat ovatkin olleet kotikoirina, voi niiden käytös kodinvaihtumisen ja sen aiheuttaman stressin myötä muuttua. Myös käsitys siitä, millainen kotikoiran tulee olla ja mitä sen tulee osata voi paikoitellen erota Suomessa totutusta tavasta.

Bonny saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bonny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.