Päivitetty 15.04.2017

Enkelikoira: DOCKY


 

Docky 2015

Docky 2015

DOCKY

* Syntynyt 7.7.2007

* Uros

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

29.6.2015
Puhuttaessa Romanian koirista, mieleen nousevat ensimmäisenä kadulla elävät kodittomat. Suurin osa näistäkin koirista tai niiden vanhemmista ovat alkuperältään jonkun omistamia. Maassa elää toki myös aivan tavallisia kotikoiria joista huolehditaan hyvin. Yksi tällainen on puhdasrotuinen labradorinnoutaja Docky. Tämä 7-vuotias uros on elänyt koko elämänsä kotikoirana yhdessä toisen labradorin Bonnyn kanssa. Valitettavasti Dockyn omistajan elämäntilanne on muuttunut radikaalisti parin vuoden aikana. Omistaja on yrittänyt kaikkensa jotta hänen ei tarvitsisi luopua koirista, mutta nyt tilanteen edettyä kokee, että uuden kodin etsiminen on koirille parempi vaihtoehto. Omistajan hyvä ystävä, Kulkureiden pääyhteistyökumppani eläinsuojeluyhdistys Asociatia Duo Sansan aktiivi, Carmen Mandescu pyysi apuamme kodinetsinnässä ja niinpä nämä labradorit päätyivät adoptio-ohjelmaamme. Dockysta ja  Bonnysta on pidetty hyvää huolta läpi niiden elämän. Koirat ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa ja paras mahdollinen vaihtoehto olisi, että ne pääsisivät samaan kotiin. Ne voidaan kuitenkin adoptoida myös erikseen.

Docky on hyvinvoiva ja terve koira. Se rakastaa ihmisiä, myös lapsia. Docky tulee hyvin toimeen kaikkien narttujen kanssa. Toisiin uroksiin suhtautumisesta ei ole varmuutta. Kissoja herra  jahtaa, mutta ei ole koskaan ottanut niihin kiinni.  Docky on tottunut olemaan paljon ulkona, joten tulevassa kodissa olisi hyvä olla myös piha.  Kuullessaan toisten koirien haukkuvan se haukkuu mukana. Docky on noin 55cm korkea.

20.8.2015
Saimme tiedon, että Docky ja Bonny ovat saaneet kuukauden aikaa etsiä omaa kotiaan nykyisestä kodistaan käsin. Sen jälkeen niiden on siirryttävä asumaan tarhalle. Dockyn rokotukset on nyt laitettu ajan tasalle ja se on valmis matkustamaan Suomeen syyskuussa. Dockylla on painoa 42kg. Toisista uroksista se ei juurikaan pidä, mutta tulee hyvin toimeen narttujen kanssa.

24.8.2015
Saimme tarkempaa infoa Dockyn ja Bonnyn tilanteesta. Romanialaisilla yhteistyökumppaneillamme ei ole vielä tarkkaa tietoa mihin koirat sijoitetaan, mikäli uutta kotia ei löydy. Tarhalle niitä ei kuitenkaan vielä, sillä olot olisivat liian stressaavat kotikoirille. Rotukoirat myös todennäköisesti varastettaisiin tarhalta välittömästi. Docky on tähän asti elänyt pääosin ulkona, mutta on tottunut olemaan myös sisällä. Sisälläolosta poika selvästi nauttii. Omakotitalo-asuminen ei ole Dockyn kohdalla välttämättömyys vaan se voidaan luovuttaa myös kerrostaloon. Toki ison aktiivisen koiran kohdalla asunnon koko otetaan huomioon varaustilanteessa. Luonteeltaan Docky on kiltti ja se on helposti käsiteltävissä.

30.8.2015
Docky on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

15.9.2015
Docky saapui Suomeen 11.9.2015.

5.4.2017
Ikäväksemme joudumme kertomaan, että rakas Docky siirtyi hiljattain sateenkaarisillalle. Docky menehtyi kotonaan sydänkohtaukseen. Lämmin osanottomme Dockyn perheelle.

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Huomioithan myös, että vaikka nämä koirat ovatkin olleet kotikoirina, voi niiden käytös kodinvaihtumisen ja sen aiheuttaman stressin myötä muuttua. Myös käsitys siitä, millainen kotikoiran tulee olla ja mitä sen tulee osata voi paikoitellen erota Suomessa totutusta tavasta.

Docky saapuu Suomeen ´kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Docky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.