Päivitetty 04.04.2017

Kodin saanut koira: TEAPA


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
steriloidaan

 

26.02.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitaki kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää arviolta noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä ns. koppikoirista on Teapa, joka päätyi tammikuussa Kulkurien adoptio-ohjelmaan herttaisen ja iloisen luonteensa vuoksi.

Ihana Teapa on pienikokoinen tyttö, joka on todella ihmisrakas. Teapa viihtyy ihmisen sylissä ja sen saa nostaa syliin ongelmitta. Kameraa Teapa jännittää hieman.

Suloisella Teapalla on ollut ihottumaa jaloissa, mutta nyt ihottumaa on hoidettu. Teapa on siro ja laiha kaunokainen, jolta löytyy tilanteen mukaan myös vauhtia ja energiaa.

Rosiorin tarhalla Teapa vaikuttaisi olevan toisia kohtaan enemmänkin alistuva ja se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Kauniilla Teapalla on arvion mukaan säkäkorkeutta noin 35 cm ja painoa noin 5 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Teapa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teapa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.03.2017
Ihana Teapa on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Teapalle ja sen tulevalle perheelle <3

04.04.2017
Suloinen Teapa saapui omaan kotiinsa 3.4. Tervetuloa Suomeen <3

Teapan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.