Kodin saanut koira: TRICKA

Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
30.10.2018
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Tricka on elänyt Morenin kaduilla ja seuraillut Andaa pitkään, mutta ei ole aiemmin antanut ottaa itseään kiinni. Lopulta tänä talvena Anda sai tytön tarhalle suojaan. Kadulla eläessään Tricka on ollut itsevarma ”Justiina”, mutta tarhalla se lähestyy vieraita hieman varovaisemmin. Nähdessään vieraat se pomppii ensin häkin reunalla ja kiertää sitten koppinsa kautta tervehtimään vierailijat. Tricka on kiinnostunut vieraista ja tarkkailee koko ajan mitä tapahtuu, mutta väsyessään muuttuu hieman varovaisemmaksi. Se tykkää myös kuljeskella pihalla omia polkujaan eikä ainakaan vieraiden ihmisten huomio kiinnosta yhtä paljon kuin nurmikon hajut. Herkut Trickalle maistuvat kyllä. Aktiivimme kuvaavat Trickan olevan perusluonteeltaan hassuttelija, joka saattaa kähveltää pöydän reunalta pullapalan, jos sellaisen siihen sattuu unohtamaan. Kerrassaan sympaattinen, kaunis, pienehkö tyttö.

Tricka painaa noin 12 kg ja sen säkäkorkeus on 35-40 cm.

Päivitykset
28.1.2019
Ihana Tricka lensi omaan kotiinsa 26.1.

23.12.2018
Pikkuinen Tricka on varattu omaan kotiinsa, paljon onnea perheelle! <3

30.10.2018
Syyskuun reissulla Tricka tavattiin ulkona ja se tuli heti reippaasti tervehtimään vierailijoita. Pian kuitenkin pihan hajut vievät neidin mukanaan, eikä vieraiden huomio jaksa enää kiinnostaa. Tricka vaikuttaa kaikin puolin iloiselta ja reippaalta koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

9.9.2018
Saimme ihania uusia kuvia suloisesta Trickasta. Anda kertoo Trickan voivan olosuhteisiin nähden hyvin, mutta paraskaan tarha ei voi koskaan korvata omaa kotia. Toivomme kovasti, että myös Tricka saisi kokea miltä tuntuu oman kodin lämpö ja joku huomaisi sen ainutlaatuisuuden. Jospa nämä uudet kuvat auttaisivat kodin löytymisessä!
______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tricka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tricka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: