Päivitetty 28.01.2019

Kodin saanut koira: HERRA TRYFFELI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OR)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
6.12.2018

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2017 hän perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka koiratarha sijaitsee Cosoban kylässä, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Ympärivuotisesti tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä ja edistyksellinen. Paikalla on  mm. työntekijä ympärivuorokautisesti,  eläinlääkäri päivittäin ja tarhan tiloja kehitetään jatkuvasti eteenpäin.

Yksi Adinan suojateista on lagotto romagnolo sekoitus Herra Tryffeli, joka hylättiin tarhalle lokakuussa 2016 yhdessä 3 muun pörröpään kanssa (Herra Tatti, Herra Lagotto). Yksi lagottosekoituksista löysi pian oman kodin Saksasta. Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosobassa marraskuussa 2018 tapasivat he kerrassaan ihastuttavan Herra Tryffelin ja se valokoitui mukaan ydistyksen adoptio-ohjelmaan.

Tarhaoloissa Herra Tryffeli vaikuttaa perusluonteeltaan rauhalliselta, mutta uteliaalta koiralta. Aluksi se mietti hetken miten vieraiden ihmisten kanssa tulisi toimia, mutta rohkaistui nopeasti ja tuli sitten moikkaamaan. Herra Tryffeli lähestyi rauhallisesti vieraita, tuli ottamaan nameja kädestä ja antoi rapsutella ja tutkia itseään. Se oli selvästi kiinnostunut vieraista ja uusista asioista. Herra Tryffeli asui yhdessä toisen suhteellisen samanikäisen koiran kanssa ilman ongelmia. Ennen tarhalle hylkäämistä on Herra Tryffeliä koulutettu etsimään tryffeleitä, sillä perheessä kaikki koirat olivat sienikoiria.

Herra Tryffeli on noin 40cm korkea ja painaa noin 15kg.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan
19.12.2019
Herra Tryffeli on saanut kodin Saksasta.

————————————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Herra Tryffeli saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Herra Tryffeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tieran yhteyshenkilönä toimii Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.