Päivitetty 15.02.2019

Kodin saanut koira: LITTLE MONSTER (nyk. Lilli)


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
5.12.2018

One Rescue Associationin tarha sijaitsee Cosobassa, n. puolen tunnin matkan päässä Bukarestissa. Tarhaa ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut, joka omistaa myös Onevet-klinikan yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa. Adina on tehnyt eläinlääkärin työtä jo 20 vuotta ja hän tekee koko ajan myös eläinsuojelutyötä Romanian kulkukoirien hyväksi. Vuonna 2015 hän vuokrasi Cosobasta vanhan maatilan, jonne perusti tarhan kodittomille koirille. Romaniassa kulkukoirien määrä on uskomattoman suuri, niitä on miljoonia ja niiden olot kaduilla ja kujilla ovat erittäin huonot. Vuonna 2017 Adina Vladut perusti One Rescue Association -yhdistyksen, jonka kanssa Kulkurit tekee yhteistyötä tiiviisti.

Yksi pikkuruinen koira, lukuisien kodittomien koirien joukosta, löytyi kadulta hylättynä ja pääsi One Rescue Associationin tarhalle Cosobaan. Se nimettiin leikkisästi Little Monsteriksi. Little Monster asuu klinikalla tarhan sisätiloissa ja siellä se uteliaana seurailee kovasti tarhan tapahtumia. Epävarmuuttaan se on haukkuherkkä, mutta tulee silti ihmisiä katsomaan ja ottaa tarjottaessa nameja. Se tulee tarhalla toimeen sekä toisten koirien että kissojen kanssa. Epävarmuudestaan huolimatta se vaikuttaa itsenäiseltä oman tiensä kulkijalta. Tulevan kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että se voi haukkua uusia asioita ja ihmisiä ja mahdollisesti tästä johtuen voi esiintyä myös remmirähjäystä. Kodin on siis oltava valmis tekemään töitä asian eteen ja edettävä kaikessa pikkuisen omassa tahdissa, jotta se pääsisi epävarmuudestaan.

Little Monster on tällä hetkellä n. 20 cm korkea ja painaa vaatimattomat 3-4 kg.

15.2.2019
Little Monster on aloittanut loppuelämänsä omassa kodissaan.

8.1.2019
Little Monster on varattu omaan kotiin!

6.1.2019
Little Monster on saanut useita kyselyjä, uusia ei oteta tällä hetkellä vastaan.
7.12.2018
Little Monster on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Little Monster saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Monster on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Little Monsterin yhteyshenkilö: Virva Kaavi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.