Päivitetty 16.02.2019

Kotia etsivä koira: PIPER


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

5.12.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Piperin tarina on kovin tavallinen: se löydettiin tien vierestä pikkuisen äitinsä Lalean kanssa. Adina kävi ruokkimassa emoa ja pentua, ja lopulta emon luottamus kasvoi sen verran, että antoi ottaa itsensä ja pentunsa kiinni. Pieni perhe oli hurjan kiinnostunut ystävällisestä ihmisestä, mutta samalla selvästi tottumaton ihmisseuraan.

Piper on hurjan reipas ja vauhdikas vipeltäjä, oikea pikku pippuri. Vieraillessamme tarhalla sen häntä vispasi hillittömästi, vaikka uusi tilanne hiukan jännittikin. Poju ei kuitenkaan varsinaisesti ole arka, vaan vieraat ihmiset ovat sille vain upouusi juttu. Sen sijaan jo tuttu Adina on ihana, ja hän saakin koskea Piperiin ihan miten vain. Piper pörräsi hienosti aitauksen neljän muun koiran joukossa. Menon yltyessä muiden mielestä liian villiksi aikuinen uros murahti sille kertaalleen, jolloin Piper alistui, ja tilanne oli välittömästi ohi. Pieni poika jatkoi kuitenkin heti touhujaan, eikä vaikuttanut olevan mokomasta moksiskaan.

Piper ei haukuskele turhan takia, mutta vieraista innostuneena se haukahti kerran namien toivossa. Touhukas pikkupoika sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, mutta kodin tulee varautua pennun monipuoliseen aktivointiin, jotta yhteiselämä on mahdollisimman antoisaa kaikille osapuolille. Piperillä on edessään pitkä elämä, joten otathan yhteyttä vasta harkittuasi tarkkaan sitoutumista koiraan sen koko elinkaaren eli 10-15 vuoden ajaksi.

Piper on nyt korkeudeltaan 25 cm ja painaa noin 4 kg. Se jäänee aikuisenakin melko pieneksi koiraksi, vaikka varmasti kasvaakin vielä jonkin verran.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

24.1.2018

Ihana Piper on saanut paljon kotiehdokkaita, emmekä ota siitä tällä hetkellä enempää kyselyitä.

5.12.2018

Piper aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Piper saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa