Päivitetty 09.03.2019

Kodin saanut koira: LALEA


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

5.12.2018

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Lalean tarinan alku on kovin tavallinen: nuori narttu tulee tiineeksi heti ensimmäisestä juoksusta, ja sitten teiniäiti yrittää etsiä tien vierestä ruokaa itselleen ja pennulleen. Mutta tällä kertaa nuori emo olikin hurjan onnekas: Adina löysi sen tien vierestä pienen pentunsa Piperin kanssa. Adina kävi ruokkimassa kaksikkoa, ja lopulta Lalean luottamus kasvoi sen verran, että antoi ottaa itsensä ja pikkuisensa kiinni.

Kaunis Lalea on ystävällinen ja reipas, mutta kuitenkin hieman ihmisiin tottumattoman oloinen. Se ei lähesty vieraita suuna päänä, vaan tutustuu ensin kohteliaasti. Namit kuitenkin saavat tytön innostumaan, ja sen häntä vispaa iloisesti. Tuttu Adina saa koskea tähän pikku mangustiin ihan miten päin tahansa. Lalea suhtautuu hyvin pentuunsa, ja tulee hyvin toimeen myös kahden muun samassa aitauksessa asuvan koiran kanssa.

Lalea ei hauku lainkaan koko vierailun aikana, joten sen tuleva koti voisi mahdollisesti sijaita myös kerrostalossa. Tyttö olisi varmasti onnellisin melko rauhallisessa perheessä, joka kuitenkin jaksaisi touhuta nuoren koiran kanssa niin sisällä kuin ulkonakin. Lalealla on edessään vielä pitkä elämä, joten otathan yhteyttä vasta tarkkaan harkittuasi sitoutumista koiraan sen koko elinkaaren eli 10-15 vuoden ajaksi.

Lalea on korkeudeltaan noin 30 cm ja painaa noin 6-7 kiloa.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

9.3.2019

Kultainen Lalea on matkustanut tänään omaan loppuelämän kotiinsa! Matka taittui mukavasti poikansa Piperin kanssa samassa boksissa. Onnea elämäänne, Lalea ja perhe <3

16.2.2019

Ihana Lalea sai tänään nimensä eteen tekstin: Varattu koira. Se tarkoittaa, että tyttöä odotetaan jo innolla Omaan Kotiin!

5.12.2018

Lalea aloitti oman kotinsa etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lalea saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lalea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.