Päivitetty 13.08.2018

Kotia etsivä koira: PIPPURI (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

18.4.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Nämä pennut ovat iloisia ja vauhdikkaita viikareita, kuten pentujen kuuluukin olla. Uudet tilanteet ovat pentujengistä ihmeellisiä ja hieman jänniäkin välillä mutta pentumaisen uteliaasti koko seurue lähtee hännät viuhtoen tutkimaan ihmetyksen aiheita.  Pennut ovat vielä niin nuoria, ettei luonne-eroja kovin vahvasti erotu. Kaikki pennut vaikuttavat iloisilta ja mutkattomilta touhottajilta.

Pippuri on erittäin iloinen, sosiaalinen ja reipas pentu, nauttii ihmisiltä saamastaan huomiosta ja häntä heiluen touhottaa koirakavereiden mukana. Antaa käsitellä itseään hienosti. Pippuri sekä veljensä wasabi sairastivat hengitystieinfektion pikkupentuina. Kaksikko sai Onevetissä hoitoa tähän vaivaan ja ovat kumpikin parantuneet.

Pippuri painaa nyt 6kg. Kasvaa arviolta keskikoiseksi.

13.8.2018

Pippuri asuttaa edelleen häkkiään ujojenn kämppäkavereidensa kanssa ladossa. Kaikki ujostelevat kovin, kun vierailija menee häkkiin. Pippuri haukkuu jonkin verran epävarmuuttaan. Haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta mutta ei aivan uskalla. Kun ihminen poistuu aitauksesta, menee Pippuri välittömästi häntä heiluen haistelemaan paikat. Lisätty kuvia ja video.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi ovat päässeet omiin koteihinsa. Enää Pippuri ja Seesami odottelevat tarhalla, että se oikea ihminen löytäisi heidät. Pippuri ja Seesami ovat sattumien kautta päätyneet asustelemaan tarhalla eri aitauksiin ja Pippurilla on kämppäkaverina useampi kovin ujo koira. Pippurikin oli melko ihmeissään ja ujosteli, kun aktiivimme kävivät sitä kesäkuun reissullaan tapaamassa. Se antaa kuitenkin nätisti tutkia itseään eikä lähde kosketusta karkuun. Jotta Pippuri ei muuttuisi yhtä ujoksi, kuin kämppäkaverinsa, olisi sen kovin tärkeää päästä pian pois tarhalta oppimaan ulkomaailman asioita turvallisesti oman perheen kanssa.

18.4.2018

Pippuri aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pippuri saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pippuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa