Päivitetty 11.01.2019

Kodin saanut koira: PIPPURI (nyk. Pablo) (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

1.11.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Nämä pennut ovat iloisia ja vauhdikkaita viikareita, kuten pentujen kuuluukin olla. Uudet tilanteet ovat pentujengistä ihmeellisiä ja hieman jänniäkin välillä mutta pentumaisen uteliaasti koko seurue lähtee hännät viuhtoen tutkimaan ihmetyksen aiheita.

Pippuri on tarhalla vartuttuaan pentueen arkajalka, eikä sitä tulla luovuttamaan vilkkaaseen ympäristöön tai lapsiperheeseen. Se tarvitsee sisaruksiaan enemmän aikaa tottuakseen tilanteisiin ja tutustuakseen asioihin ja ihmisin. Pippuria ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi ja tulevalla kodilla tulee olla kokemusta aroista tai epävarmoista koirista.

Pippuri on kasvanut arviolta noin 15- kiloiseksi pojaksi ja se kasvanee vielä jonkin verran.

Päivitykset

15.12.2018

Pippuri aloitti uuden elämänsä omassa kodissaan Suomessa.

4.12.2018

Pippurin pitkä odotus on ihan pian ohi. Suomessa odottaa koti, joka satojen koirien joukosta huomasi sen ja rakastui sen herkkään olemukseen. koti, jossa Pippurilla on mahdollisuus viimein päästä ulos kuorestaan ja nähdä, mitä on elämä koiratarhan ulkopuolella.

1.11.2018

Aktiivien vieraillessa, ei Pippuri uskalla ottaa vieraisiin lähikontaktia. Se perääntyy eikä tule hakemaan namia kädestä. Syö namin, kun se heitetään sen eteen maahan mutta tämän enempää ei halua vieraita ihmisiä lähestyä. Pipuri varmasti hyötyisi reippaan koirakaverin mallista. Lisätty uusia kuvia.

13.8.2018

Pippuri asuttaa edelleen häkkiään ujojen kämppäkavereidensa kanssa ladossa. Kaikki ujostelevat kovin, kun vierailija menee häkkiin. Pippuri haukkuu jonkin verran epävarmuuttaan. Haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta mutta ei aivan uskalla. Kun ihminen poistuu aitauksesta, menee Pippuri välittömästi häntä heiluen haistelemaan paikat. Lisätty kuvia ja video.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi ovat päässeet omiin koteihinsa. Enää Pippuri ja Seesami odottelevat tarhalla, että se oikea ihminen löytäisi heidät. Pippuri ja Seesami ovat sattumien kautta päätyneet asustelemaan tarhalla eri aitauksiin ja Pippurilla on kämppäkaverina useampi kovin ujo koira. Pippurikin oli melko ihmeissään ja ujosteli, kun aktiivimme kävivät sitä kesäkuun reissullaan tapaamassa. Se antaa kuitenkin nätisti tutkia itseään eikä lähde kosketusta karkuun. Jotta Pippuri ei muuttuisi yhtä ujoksi, kuin kämppäkaverinsa, olisi sen kovin tärkeää päästä pian pois tarhalta oppimaan ulkomaailman asioita turvallisesti oman perheen kanssa.

18.4.2018

Pippuri aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pippuri saapuu Suomeen kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pippuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.