Päivitetty 04.12.2018

Kodin saanut koira: TILDA, SUOMESSA


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Harjavalta)
steriloitu

 

 

Perustiedot
06.10.2018

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Joskus pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle eläinsuojelijan pyörittämää koiratarhaa. Näin kävi, kun yhdeksän vastasyntyneen pennun pentue hylättiin Rosiorin kunnallisen tarhan portille alkutalvesta. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Pennut asustelivat pitkään Onevetissä ja suurin osa pennuista saikin kodit Saksasta, mutta pentueen tavallisimmat näköiset pennut Tilda, Tilia ja Texas jäivät kasvamaan tarhalle. Texas ja Tilia löysivät ajansaatossa omat kotinsa Suomesta ja pentueen viimeisenä Tilda jäi tarhalle. Tilda alkoi menemään tarhalla kovasti alamäkeä ja sulkeutui omaan koppiinsa. Tällöin totesimme, että on meidän aika toimia ja auttaa tätä nuorukaista saamaan elämänilonsa takaisin ja löytämään se oma kotinsa. Niin Tilda saapui kotihoitoon.

Tilda on iloinen nuori tyttö. Se tykkää touhuta päivät pitkät, nauttii pitkistä lenkeistä metsässä ja vastapainona iltaisin yhdessä makoilusta. Tilda rakastaa omaa porukkaa koko sydämellään ja esitteleekin heille kaikki parhaat puolensa. Luonteeltaan Tilda on hyvin kiltti, pehmeä ja touhukas. Vieraat ihmiset ovat edelleen Tildalle se jännä asia ja Tilda tarvitseekin kodin, jossa ymmärretään hieman herkemmän koiran sielunelämää ja ollaan valmiita antamaan aikaa, ymmärrystä ja tukea myös niissä vaikeissa paikoissa.

Tilda on noin 50 cm korkea.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

04.12.2018
2.12 oli Tildan elämässä hyvin mullistava päivä, kun oli tullut viimein aika matkata ikiomaan kotiin. Hyvää loppuelämää rakas Tilda ja muista sanat, jotka kuiskasin sinun korvaan viimeiseksi: Ole reipas <3

19.11.2018
Maailman ihanimman Tildan kotihoitojakson loppu on alkanut häämöttää. Eilen Tildalla kävi tärkeitä vieraita ja vierailun lopputuloksena onkin se , että Tilda on varattu omaan kotiin <3 Tildan lyhyt elämä on ollut käänteitä täynnä: niin hyviä kuin hieman huonompiakin. Se on kuitenkin varmaa, että Tilda on voittanut harvinaisen monta lottovoittoa elämässään ja tämä on niistä varmasti se suurin.

06.10.2018
Tilda jatkaa jälleen kodin etsintää adoptio-ohjelmassamme.

Tilda on toipunut hyvin melkein kuukauden kestäneestä karkureissustaan. 1.10 vierailimme Tildan kanssa eläinlääkärissä, jossa Tilda punnittiin ja painoa oli 17,2kg. Tilda on edelleen todella hoikassa kunnossa ja painoa saisi tulla vielä kilon tai kahden verran lisää. Tildasta otettiin myös verikokeet ja kaikki arvot olivat todella hyvät. Tildalta kuvattiin myös polvet, lonkka ja lanneranka. Polvet olivat napakat, molemmat lonkkanivelet olivat B:n tasoa ja lanneranka aivan normaali. Tilda hurmasi eläinlääkärissä kaikki ja suoriutui käynnistä todella reippaasti.

Tilda on todella helppo, pehmeä ja äärimmäisen kiltti koira. Arki Tildan kanssa on todella vaivatonta ja joka päivä Tilda jaksaa yllättää kehityksellään ja uusilla oppimillaan asioilla. Viimeisimpänä mukaan kuvioon on tullut lelujen kanssa leikkiminen ja Tildan oma kana pehmolelu kulkeekin sen mukana, missä tahansa se asunnossa tassutteleekaan menemään. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat mutkattomasti, vaikka vielä hieman jänniä ovatkin. Tilda on myös sisäsiisti (vaikka välillä super innoissaan touhottaessa saattaa pieni vahinkopisu tullakkin) ja kulkee hihnassa nätisti. Jos ulkona sattuu tapahtumaan jotain jännää, niin näissä tilanteissa Tilda vetää, mutta hetken päästä rauhoittuu hienosti ja matka jatkuu normaaliin tapaan.

Tildan suurin haaste kotihoitoaikana ovat olleet vieraat ihmiset. Alkuaikoina Tilda sai vieraista niin kauhean paniikin, että monesti iski hätäkakka. Nykyään Tilda on saanut paljon luottamusta ihmisiä kohtaan ja vaikka uudet ihmiset ovatkin edelleen todella jänniä, niin paniikkia heistä ei enää saada ja heitä voi mennä jopa nuuskaisemaan!  Kotihoitopaikassa useimmin vierailevat ihmiset Tilda ottaa jo ihan avosylin vastaan ja muutamia kertoja meillä on ollut lenkkiseuranakin omia kavereitani. Myös naapurit ovat saaneen hyväksynnän.

Tildaa ei luovuteta kovin pienten lasten perheeseen eikä kovin vilkas kaupunkiympäristö ole myöskään Tildan kannalta se suotuisin. Rauhallinen aikuisperhe, jossain syrjäisemmällä asuinpailla olisi Tildalle varmasti se täydellisin. Tulevassa kodissa voisi hyvin olla odottamassa myös koirakaveri, sillä Tilda on erittäin sosiaalinen ja kotihoitopaikassakin tottunut elämään useamman koiran kanssa. Kovin päsmäröivän koiran kaveriksi Tilda ei kylläkään sovellu pehmeän luonteensa takia. Pääasia kuitenkin on, että Tilda saa kodin, jossa sitä ymmärretään ja rakastetaan, vaikka elämä olisikin joskus hieman jännempää.

Tildasta on tulossa uusia kuvia ja videota lähipäivinä.

18.08.2018
Tilda siirtyy takaisin kotia etsiviin. Päivää ennen omaan kotiinsa muuttamista Tilda karkasi ja Tildan ollessa karussa sen varaus peruttiin. Tildasta ei oteta vielä kyselyitä vastaan, sillä tytöllä on toipuminen vielä hyvin kesken tuon 3,5 viikon koettelemuksista.

18.07.2018
Tilda on varattu omaan kotiinsa ja tulee matkustamaan sinne pian. Onnea muru <3

5.6.2018
Tilda on aloittanut kotikoiran elämän harjoittelun kotihoidossa. Häkissä vietetyn nuoruuden jälkeen kaikki on pienelle tytölle vielä kovin uutta ja ihmeellistä. Siitä huolimatta Tilda on kotihoidossa osoittautunut äärettömän kiltiksi ja lempeäksi tytöksi.

18.5.2018
Pitkään omaa vuoroaan odottanut suloinen Tilda saa vihdoin mahdollisuuden, kun se lentää Suomeen kotihoitoon 2.6. Parasta tietysti olisi jos tyttö pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa.

25.3.2018
Tildan elämä Cosoban tarhalla jatkuu lumisen ja kylmän talven keskellä. Sisarusten lähdettyä Suomeen Tilda on saanut uuden häkkikaverin. Reipas koirakaveri on selvästi auttanut Tildaa, eikä se maaliskuisella reissulla vaikuta niin sulkeutuneelta kuin aiemmin. Vieraat ihmiset kiinnostavat Tildaa kovasti ja se tuleekin heti nuuskuttelemaan tulijoita. Ujona tyttönä Tilda mielummin seurailee ihmisten touhuja hieman sivummalta, mutta haluaisi selvästi ihmisten lähelle ja mukaan touhuihin. Tilda tulee tarvitsemaan kodiltaan paljon ymmärrystä ja aikaa, jotta se saa rauhassa tottua uuden elämän ihmeellisyyksiin. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu kotiutumisessa.

3.12.2017
Tildan elämä tarhalla jatkuu mallillaan. Jälleen uusi sateinen ja kylmä syksy on edennyt kohti talvea ja pian satavaa lunta. Tarhan stressaavat olot ja sisarusten lähtö ovat selvästi vaikuttaneet Tildaan ja se on alkanut vetäytyä kuoreensa. Marraskuussa aktiiviemme vieraillessa Onevetin tarhalla Tilda olikin selvästi aiempaa ujompi. Vieraat ihmiset jännittivät sitä kovasti, mutta tutusta ihmisestä se haki edelleen tukea pelottavassa tilanteessa. Rauhallisessa kotiympäristössä Tildan ihmisrakas luonne pääseekin varmasti jälleen esiin. Olisi hienoa jos viimeinenkin sisaruksista pääsisi vihdoin omaan kotiinsa pois tarhalta.

17.10.2017
Tildan elämä on hiljattain mullistunut, sillä sen kaikki loput sisarukset on varattu omiin koteihin ja pitkään sen häkkikaverina elänyt veli ehti jo matkustaa Suomeen. Tämä on tietysti hieman hämmentänyt ujoa tyttöä ja niinpä se otti vieraat vastaan hieman hämmentyneesti. Klinikan eläinlääkärin tullessa paikalle tilanne kuitenkin helpotti, sillä tuttu ihminen oli selvästi turvallinen asia Tildalle. Niinpä se hakeutui heti tutun ihmisen syliin ja painautui siihen rapsuteltavaksi samalla kun outojen ihmisten ihmettely jatkui. Tilda on edelleen äärimmäisen lempeä ja kiltti tyttö, joka varmasti puhkeaa kukkaan rauhallisessa ja rakastavassa kodissa.

31.7.2017
Stressaava tarhaelämä ei tunnu sopivan herkälle Tildalle. Aktiiviemme tavatessa tytön heinäkuussa se oli muuttunut aiempaa ujommaksi. Vieraat ihmiset tuntuivat jännittävän sitä alkuun jonkin verran, mutta hetken tilannetta ihmeteltyään se rohkaistui kuitenkin tervehtimään tulijoita. Ujoudestaan huolimatta Tilda on edelleen kiltti ja lempeä kaikkia kohtaan. Olisi hienoa, jos se pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan. Kotioloissa Tilda reipastuu varmasti takaisin omaksi itsekseen nopeasti.

16.5.2017
Kaunis Tilda asuttaa edelleen Onevetin ulkohäkkiä yhdessä veljensä kanssa. Sen elämässä ei juurikaan tapahdu mitään, vaan sen päivät koostuvat häkin läpi tarhan pihan katselusta. Niinpä jälleen toukokuussa, kun aktiivimme vierailivat Romaniassa, Tilda oli alkuun hyvin ihmeissään oudosta tilanteesta. Se ei kuitenkaan varsinaisesti säiky tai ole arka, vaan jää vain hieman sivummalle tarkkailemaan mitä vierailla on mielessään. Tilda on muutenkin selvästi veljeään rauhallisempi ja enemmän sellainen viisas ja tyynen oloinen. Se on edelleen mahdottoman kiltti ja kultainen aivan kaikkia kohtaan ja selvästi onnellinen aina kun joku edes hetkeksi huomaa antaa sillekin vähän huomiota. Tildan tulevassa kodissa voisi hyvin olla reipas koirakaveri, josta Tilda voisi katsoa mallia.

29.3.2017
Talvi ja pitkät päivät pienessä häkissä ovat saaneet Tildan mietteliääksi. Alkuun se seurailee hieman kauempaa häkkiin tulleita vieraita ihmisiä. Outo tilanne vähän hämmentää sitä. Hetken vieraiden touhuja katseltuaan se kuitenkin rohkaistuu ja tulee reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Rapsutusten ja namien myötä Tildan jännitys vähenee ja se rentoutuu. Hetken päästä se alkaa jo olla oma, iloinen itsensä. Tilda on talven aikana rauhoittunut paljon ja siitä on tullut enemmän tarkkailija. Ihmisiin se suhtautuu edelleen kiltin lempeästi. Tilda ei tarhalla juurikaan hauku ja on muutenkin pientä ujouttaan lukuun ottamatta hyvin tasapainoisen oloinen tyttö.

19.2.2017
Tilda ja Texas olivat aktiivejamme vastassa jälleen tammikuussa. Vieraiden vastaanotto oli vähintään yhtä innokas kuin pari kuukautta aiemminkin. Heti vieraita nähdessään Tilda ja Texas sekosivat onnesta ja alkoivat malttamattomina pomppia häkkiään vasten. Ihmisten tullessa sisälle häkkiin molemmat loikkivat ihmisen luota toiselle hakien rapsutuksia ja huomiota ja jaellen pusuja aina kun siihen saivat mahdollisuuden. Tilda ja Texas ovat iloisia, tasapainoisia ja hyvin reippaita pentuja jotka ovat todella iloisia kaikesta uudesta. Ihmisiä ne rakastavat ja huomio ja namit ovat todella kova juttu. Molemmat sisaruksista sopisivat mainiosti monenlaiseen kotiin, kunhan tarjolla on nuorelle ja energiselle koiralle tarpeeksi tekemistä ja puuhattavaa.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tilda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tilda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.