Päivitetty 18.08.2018

Kotia etsivä koira: TILDA, SUOMESSA


Syntymäaika: 02/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

 

Tildasta ei tällä hetkellä oteta kyselyitä vastaan

Perustiedot
25.3.2018

Romaniassa on todella paljon kodittomia koiria. Suurin osa niistä ei suinkaan ole villiintyneitä tai edes syntyneet kadulle, vaan ne on hylätty sinne ihmisen toimesta pieninä pentuina. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman emoaan johonkin syrjäisään paikkaan. Näillä pennuilla on häviävän pieni mahdollisuus selvitä omillaan ja vain pieni osa niistä selviää aikuisiksi. Joskus pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle eläinsuojelijan pyörittämää koiratarhaa. Näin kävi, kun yhdeksän vastasyntyneen pennun pentue hylättiin Rosiorin kunnallisen tarhan portille alkutalvesta. Koska Rosiorin kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka pienille pennuille, pyysi Cornelia apua yhteistyötä tekevältä Onevetin tarhalta.

Nyt pennut ovat asustelleet Onevetin koiratarhalla jo jonkin aikaa. Niistä on kasvanut reippaita nuorukaisia, jotka tutkivat uteliaasti maailmaa ja leikkivät mielellään keskenään. Pennuista suurin osa on jo löytänyt kodit Saksasta, mutta pentueen tavallisimman näköiset pennut Texas, Tilda ja Tilia etsivät edelleen omia kotejaan.

Tilda on iloinen nuori tyttö. Se touhottaa uteliaasti ympäriinsä ja hakee aina välillä häkkikaveriaan leikkiin. Alkuun Tildaa vähän jännittävät uudet tilanteet ja ihmiset, mutta sitten se reipastuu ja tulee varovaisesti tutustumaan. Pohjimmiltaan Tilda on hyvin ihmisrakas ja se on selvästi onnellinen saadessaan olla ihmisen lähellä ja hoidettavana. Se ei tarhalla juurikaan hauku ja vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta ja sosiaaliselta tytöltä. Tilda tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Se sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa ymmärretään että herkkä koira tarvitsee kärsivällisyyttä ja ymmärrystä totutellessaan kotikoiran elämään.

Tilda on noin 50-55 cm korkea.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

18.08.2018
Tilda siirtyy takaisin kotia etsiviin. Päivää ennen omaan kotiinsa muuttamista Tilda karkasi ja Tildan ollessa karussa sen varaus peruttiin. Tildasta ei oteta vielä kyselyitä vastaan, sillä tytöllä on toipuminen vielä hyvin kesken tuon 3,5 viikon koettelemuksista.

18.07.2018
Tilda on varattu omaan kotiinsa ja tulee matkustamaan sinne pian. Onnea muru <3

5.6.2018
Tilda on aloittanut kotikoiran elämän harjoittelun kotihoidossa. Häkissä vietetyn nuoruuden jälkeen kaikki on pienelle tytölle vielä kovin uutta ja ihmeellistä. Siitä huolimatta Tilda on kotihoidossa osoittautunut äärettömän kiltiksi ja lempeäksi tytöksi.

18.5.2018
Pitkään omaa vuoroaan odottanut suloinen Tilda saa vihdoin mahdollisuuden, kun se lentää Suomeen kotihoitoon 2.6. Parasta tietysti olisi jos tyttö pääsisi suoraan ikiomaan kotiinsa.

25.3.2018
Tildan elämä Cosoban tarhalla jatkuu lumisen ja kylmän talven keskellä. Sisarusten lähdettyä Suomeen Tilda on saanut uuden häkkikaverin. Reipas koirakaveri on selvästi auttanut Tildaa, eikä se maaliskuisella reissulla vaikuta niin sulkeutuneelta kuin aiemmin. Vieraat ihmiset kiinnostavat Tildaa kovasti ja se tuleekin heti nuuskuttelemaan tulijoita. Ujona tyttönä Tilda mielummin seurailee ihmisten touhuja hieman sivummalta, mutta haluaisi selvästi ihmisten lähelle ja mukaan touhuihin. Tilda tulee tarvitsemaan kodiltaan paljon ymmärrystä ja aikaa, jotta se saa rauhassa tottua uuden elämän ihmeellisyyksiin. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu kotiutumisessa.

3.12.2017
Tildan elämä tarhalla jatkuu mallillaan. Jälleen uusi sateinen ja kylmä syksy on edennyt kohti talvea ja pian satavaa lunta. Tarhan stressaavat olot ja sisarusten lähtö ovat selvästi vaikuttaneet Tildaan ja se on alkanut vetäytyä kuoreensa. Marraskuussa aktiiviemme vieraillessa Onevetin tarhalla Tilda olikin selvästi aiempaa ujompi. Vieraat ihmiset jännittivät sitä kovasti, mutta tutusta ihmisestä se haki edelleen tukea pelottavassa tilanteessa. Rauhallisessa kotiympäristössä Tildan ihmisrakas luonne pääseekin varmasti jälleen esiin. Olisi hienoa jos viimeinenkin sisaruksista pääsisi vihdoin omaan kotiinsa pois tarhalta.

17.10.2017
Tildan elämä on hiljattain mullistunut, sillä sen kaikki loput sisarukset on varattu omiin koteihin ja pitkään sen häkkikaverina elänyt veli ehti jo matkustaa Suomeen. Tämä on tietysti hieman hämmentänyt ujoa tyttöä ja niinpä se otti vieraat vastaan hieman hämmentyneesti. Klinikan eläinlääkärin tullessa paikalle tilanne kuitenkin helpotti, sillä tuttu ihminen oli selvästi turvallinen asia Tildalle. Niinpä se hakeutui heti tutun ihmisen syliin ja painautui siihen rapsuteltavaksi samalla kun outojen ihmisten ihmettely jatkui. Tilda on edelleen äärimmäisen lempeä ja kiltti tyttö, joka varmasti puhkeaa kukkaan rauhallisessa ja rakastavassa kodissa.

31.7.2017
Stressaava tarhaelämä ei tunnu sopivan herkälle Tildalle. Aktiiviemme tavatessa tytön heinäkuussa se oli muuttunut aiempaa ujommaksi. Vieraat ihmiset tuntuivat jännittävän sitä alkuun jonkin verran, mutta hetken tilannetta ihmeteltyään se rohkaistui kuitenkin tervehtimään tulijoita. Ujoudestaan huolimatta Tilda on edelleen kiltti ja lempeä kaikkia kohtaan. Olisi hienoa, jos se pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan. Kotioloissa Tilda reipastuu varmasti takaisin omaksi itsekseen nopeasti.

16.5.2017
Kaunis Tilda asuttaa edelleen Onevetin ulkohäkkiä yhdessä veljensä kanssa. Sen elämässä ei juurikaan tapahdu mitään, vaan sen päivät koostuvat häkin läpi tarhan pihan katselusta. Niinpä jälleen toukokuussa, kun aktiivimme vierailivat Romaniassa, Tilda oli alkuun hyvin ihmeissään oudosta tilanteesta. Se ei kuitenkaan varsinaisesti säiky tai ole arka, vaan jää vain hieman sivummalle tarkkailemaan mitä vierailla on mielessään. Tilda on muutenkin selvästi veljeään rauhallisempi ja enemmän sellainen viisas ja tyynen oloinen. Se on edelleen mahdottoman kiltti ja kultainen aivan kaikkia kohtaan ja selvästi onnellinen aina kun joku edes hetkeksi huomaa antaa sillekin vähän huomiota. Tildan tulevassa kodissa voisi hyvin olla reipas koirakaveri, josta Tilda voisi katsoa mallia.

29.3.2017
Talvi ja pitkät päivät pienessä häkissä ovat saaneet Tildan mietteliääksi. Alkuun se seurailee hieman kauempaa häkkiin tulleita vieraita ihmisiä. Outo tilanne vähän hämmentää sitä. Hetken vieraiden touhuja katseltuaan se kuitenkin rohkaistuu ja tulee reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Rapsutusten ja namien myötä Tildan jännitys vähenee ja se rentoutuu. Hetken päästä se alkaa jo olla oma, iloinen itsensä. Tilda on talven aikana rauhoittunut paljon ja siitä on tullut enemmän tarkkailija. Ihmisiin se suhtautuu edelleen kiltin lempeästi. Tilda ei tarhalla juurikaan hauku ja on muutenkin pientä ujouttaan lukuun ottamatta hyvin tasapainoisen oloinen tyttö.

19.2.2017
Tilda ja Texas olivat aktiivejamme vastassa jälleen tammikuussa. Vieraiden vastaanotto oli vähintään yhtä innokas kuin pari kuukautta aiemminkin. Heti vieraita nähdessään Tilda ja Texas sekosivat onnesta ja alkoivat malttamattomina pomppia häkkiään vasten. Ihmisten tullessa sisälle häkkiin molemmat loikkivat ihmisen luota toiselle hakien rapsutuksia ja huomiota ja jaellen pusuja aina kun siihen saivat mahdollisuuden. Tilda ja Texas ovat iloisia, tasapainoisia ja hyvin reippaita pentuja jotka ovat todella iloisia kaikesta uudesta. Ihmisiä ne rakastavat ja huomio ja namit ovat todella kova juttu. Molemmat sisaruksista sopisivat mainiosti monenlaiseen kotiin, kunhan tarjolla on nuorelle ja energiselle koiralle tarpeeksi tekemistä ja puuhattavaa.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tilda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tilda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa