Kodin saanut koira: HILMA M

Syntymäaika: Noin 5/2016
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

1.10.2016
Romaniassa eläinsuojelutilanne on melko epätoivoinen edelleen. Kodittomia koiria syntyy yhä suuria määriä, ja vaikka sterilointien tärkeys on alkanut valjeta osalle kansasta, ne ovat suurimmalle osalle edelleen suuri mysteeri. Targovisten kaupungissa asuu arviolta noin 4000 koditonta koiraa kaduilla. Koirarankkurit pyydystävät koira ja heittävät Targovisten kunnalliseen tarhaan, ja se on monelle koiralle elämän päätepysäkki. Targovistessa mm. paikalliset eläinsuojeluyhdistykset ja eläinsuojelijat ovat alkaneet järjestää sterilointikampanjoita, asia joka on aivan mahtava ja jota on hyvä kannustaa kaikin tavoin. Valitettavasti viranomaiset harvemmin tukevat näitä kampanjoita millään tavalla.

Targovistessa asuu myös Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela asuu äitinsä kanssa omakotitalossa johon kuuluu myös pienehkö aidattu piha. Koirat jotka pääsevät Mihaelan luokse odottamaan kodin löytymistä Suomesta, Saksasta tai Englannista saavat elää kodinomaisessa ympäristössä kunnes ne adoptoidaan. Mihaelan luona asuu myös kissoja ja koirat voivat tutustua myös näihin, jotta saadaan käsitys siitä miten koira tulee toimeen kissojen kanssa.

Hilma M asustaa nyt Mihaelan luona ja odottaa oman kodin ja perheen löytymistä. Hilman tarina olisi voinut päättyä kurjasti, sillä tytön ollessa vain noin 2 kuukauden ikäinen, joku oli asettanut tämän pahvilaatikkoon ja jättänyt kylmästi kadulle. Sieltä Mihaela Hilman löysi, yksin vinkumasta isossa pahvilaatikossa. Mihaela otti Hilman oitis mukaansa, vei eläinlääkärin tarkistettavaksi ja rokotettavaksi ja suuntasi tämän jälkeen kotiinsa, Hilma tiiviisti kainalossa. Hilma on nyt noin 4 kuukauden ikäinen ja rokotusten puolesta Hilma on valmis lentämään jo omaan kotiin.

Arviolta Hilma tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi, noin 50cm/15kg, tällä hetkellä Hilma on noin 35cm, 8kg.

Hilma on tavannut Mihaelalla sekä koiria, että kissoja ja tyttö on tullut molempien kanssa oikein hyvin toimeen. Yksi Hilman mielipuuhista on leikkiminen ja  se onkin kivalla tavalla touhukas, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin olla. Hilma vaikuttaa omaavan melko pehmeän luonteen, eikä ole osoittanut mitään merkkejä siitä, että vahtisi lelujaan tai ruokaansa muilta. Mihaela on hieman harjoitellut Hilman kanssa hihnakävelyä, joten tämä ei ole kokonaan vierasta toimintaa Hilmalle, vaikka uusi ympäristö aivan varmasti vaikuttaa tähänkin asiaan sitten kotiin tullessaan.

29.10.2016
26.10.2016 Hilma M varattiin omaan kotiin Suomeen. Kivaa odotusta perheelle ja hyvää matkaa Hilmalle, kun se aika tulee 🙂

1.12.2016
Hilma lensi perheensä luokse 26.11.2016. Tervetuloa kotiin Hilma ja onnellista yhteistä elämää koko perheelle!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Hilma M tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Hilma M saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilma M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Hilma M:n yhteyshenkilö on Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: