Päivitetty 01.12.2016

Kodin saanut koira: KICKI


Syntymäaika: Noin 6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Ei steriloitu

 

15.10.2016
Romaniassa eläinsuojelutilanne on melko epätoivoinen edelleen. Kodittomia koiria syntyy yhä suuria määriä ja vaikka sterilointien tärkeys on alkanut valjeta osalle kansasta, ne ovat suurimmalle osalle edelleen suuri mysteeri. Targovisten kaupungissa asuu arviolta noin 4000 koditonta koiraa kaduilla. Koirarankkurit pyydystävät koira ja heittävät Targovisten kunnalliselle tarhalle ja se on monelle koiralle elämän päätepysäkki. Targovistessa mm. paikalliset eläinsuojeluyhdistykset ja eläinsuojelijat ovat alkaneet järjestää sterilointikampanjoita, asia joka on aivan mahtava ja jota on hyvä kannustaa kaikin tavoin. Valitettavasti viranomaiset harvemmin tukevat näitä kampanjoita millään tavalla toistaiseksi

Targovistessa asuu myös Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela asuu äitinsä kanssa omakotitalossa johon kuuluu myös pienehkö aidattu piha. Koirat jotka pääsevät Mihaelan luokse odottamaan kodin löytymistä Suomesta, Saksasta tai Englannista saavat elää kodinomaisessa ympäristössä kunnes ne adoptoidaan. Mihaelan luona asuu myös kissoja ja koirat voivat tutustua myös näihin, jotta saadaan käsitys siitä miten koira tulee toimeen kissojen kanssa.

Mihaela on löytänyt tämän pikkuneidin hiljattain ostarin kupeesta seikkailemasta. Hän oli kysellyt lähiputiikkien pitäjiltä oliko pennulla ollut omistajaa mutta muutamat tiesivät kertoa että se oli hortoillut lähistöllä jo parisen päivää eikä kukaan sitä mukaansa ottanut, niinpä Mihaela keräsi pikkuruisen tytön turvaan. Pentu sai nimekseen Kiki mutta esiintyy Kulkurien adoptio-ohjelmassa nimellä Kicki. Kicki on iloinen, utelias ja elämää täynnä oleva pikkuneiti. Se on hyvin ystävällinen ja ihmisrakas. Kicki osaa jo kulkea remmissa melko kivasti, vaikka toki normaalin pennun lailla saakin välillä hepuleita jotka välillä aiheuttaa jalkojen sotkeentumista hihnaan.

Kicki on kooltaan nyt noin 4-5kg ja tulee kasvamaan arviolta noin 10kg painoiseksi ja noin 40cm korkeaksi.

Kicki on Mihaelan luona tullut toimeen hyvin kaikkien koirien sekä myös kissojen kanssa ja on leikkisä ja energinen pieni koiranalku joka varmasti tulee ilahduttamaan monia ihmisiä vielä elämänsä aikana, erityisesti sitä omaa perhettään joka toivottavasti löytyy pian.

2.11.2016
Kicki varattiin omaan kotiin 31.10.2016. Pieni tyttönen pääsee matkustamaan omaan kotiinsa heti kun rokotusohjelma on saatu päätökseen ja lentopaikka löytyy. Onnea Kickille ja perheelle!

1.12.2016
Lauantaina 26.12.2016 Kicki pääsi tärkeälle matkalle, kotimatkalle. Helsinki-Vantaan lentokentältä matka jatkui yhdessä oman perheen kanssa, kohti kotia. Iloista elämää 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Kicki tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Kicki saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kicki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä terveyteen ja kustannuksiin.

Kickin yhteyshenkilö on Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.